Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 21:08, 09 kwi 2013

Do góry
Pierwsze moje kroki dziś na forum były u ciebie i na twoim balkonie i nie wiem jak to się stało, że nie zostawiłam śladu
pozdrawiam Jolu
Ogród Magdalenka 21:03, 09 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Anitko, Sebek, Julitko dziękuję

Dla Was krokusik

Śliczne
Mój 4 arowy azyl... 20:59, 09 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ja trzymam się tego, że astry i cynie do gruntu i już

I słusznie, ja też już w mieszkaniu, szczególnie cynii, siać nie będę. Szybkie są. Wczoraj je ledwo widać było a dziś już takie

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:59, 09 kwi 2013

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:55, 09 kwi 2013

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:53, 09 kwi 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 09 kwi 2013

Do góry
Bociek krokusy będą z 2 dni.... jutro też coś wrzucę.... 1 dzień z lekkim chociaż słoneczkiem i będzie lux i miodzio.
Miałam krokusy w trawniku, ale w zeszłym roku robiłam trawnik i nie chciało mi sie szukać gdzie są cebulki. Wiec glebogryzałka, walec i takie tam..... patrzę, a tu w nowym trawniku tu i ówdzie rosną krokusy I to było kolejne dzisiejsze zaskoczenie.

A to nowa ptica.... sikorka szarytka???? Już kiedys taka podobna była... ale ogólnie gatunek u mnie niespotykany.

Rododendronowy ogród II. 20:48, 09 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu u mnie też dziś zimny wiatr wiał okropnie i na dodatek las mi za płotem wycinają. Coś okropnego

.

Twój kwiat prześliczny i dodaje sił.Pozdrawiam.
Bożenko, to istny skandaliczny skandal! co tam zamierzają robić?
Rododendronowy ogród II. 20:48, 09 kwi 2013

Do góry
A tak dziś wygląda mój ogród . znalazłam tylko 1,5 m kwadratowego ziemi bez śniegu.(na pierwszym zdjęciu)

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:46, 09 kwi 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:44, 09 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko ślę ci bardzo gorące pozdrowienia i chyba sama się przy nich ogrzeję, bo u nas zimnica, że hej strach nos wystawić zza drzwi

Aniu u mnie też dziś zimny wiatr wiał okropnie i na dodatek las mi za płotem wycinają. Coś okropnego

.

Twój kwiat prześliczny i dodaje sił.Pozdrawiam.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:43, 09 kwi 2013

Do góry
Cześć Kasiula jak tam z wiosną u ciebie?
u nas wiatrzycho lodowate i zimnica

trochę kolorku
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 20:42, 09 kwi 2013

Do góry
dziś obijałam deski folią budowlaną, taką co się daje przy fundamentach, wydaje się być solidna...bardzo mi pasowała, gdyż nie musiałam jej przycinać na szerokość.....wyszło takie coś

folie zawinęłam pod skrzynię, wg pomysłu Gosiaka

rzut z góry..po prawej widać ten wywinięty kawałek

teraz tylko siać

pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 09 kwi 2013

Do góry
odsłoniły się też żurawki...obraz nędzy i rozpaczy ...

Rododendronowy ogród II. 20:39, 09 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Znalazły się Twoje przebiśniegi Rosną, kwitną i mówią, że maja się dobrze.. jutro może sfocę...
Czy to szarytka???

Przyroda nadgania zaległości w strasznym tempie...... moje niebieskie irysy kwitną... pod pół metrem śniegu rozkwitły..szok. Dobrze, że im trochę wczoraj zrzuciłam kołderki puchowej.. hi,hi, puch o wadze wody.... dziś deszcz padał i roztapiało, a i delikatnie łapkami pomogłam dogrzebać się. Odgrzebuję, patrzę, a tam paki kwiatowe jak złoto... tzn niebiesko.

Aniu to mi bardziej na kapturkę wygląda niż na szarytkę czy czarnogłówkę, ale trochę za grube ale może się napuchała bo jej zimno było. Myslę ze kapturka czyli pokrzewka czarnołbista, pięknie śpiewa , moim zdaniem piękniej niż słowik i w dzień.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:36, 09 kwi 2013

Do góry
Wybrałam się dzisiaj na poszukiwanie wiosny na działeczce. Niestety gdzie niegdzie leży jeszcze trochę śniegu

Rododendronowy ogród II. 20:35, 09 kwi 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Hej, Zobacz jak przezimowały moje jedyne rododendrony. Jeden ma rude końcówki liści - potraktowałam środkiem na rdze i plamistość i coś tam jeszcze. Kiedy dać nawóz, ziemia już rozmarzła. A może coś na listki odżywczego? Podrawiam prawie wiosennie

Pierwsze co się rzuca w oczy to opuszczone liscie i jeśli nie jest to wynik nocnego przymrozku to natychmiast trzeba je podlac. Ja bym jeszcze nawozu nie dawała ale możesz opryskac nawozem dolistnym , ja opryskuje florowitem(płynnym) do ogólnego stosowania zmieszanym z florowitem dla iglaków. Roztwór robisz nieco słabszy niż w przepisie i co trzy dni ze trzy razy możesz opryskac, Moim zdaniem nie wyglądają najgorzej choc sa zmęczone zimą ale powinny szybko poprawic kondycję.A nawóz doglebowy może za tydzień może za póltora zależnie od pogody , trudno mi mówic bo u mnie na caym ogrodzie jeszcze śnieg to inaczej patrzę.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:34, 09 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Blisko coraz bliżej ...

Mozesz być dumna jest śliczny
Rododendronowy ogród II. 20:34, 09 kwi 2013

Do góry
Znalazły się Twoje przebiśniegi Rosną, kwitną i mówią, że maja się dobrze.. jutro może sfocę...
Czy to szarytka???

Przyroda nadgania zaległości w strasznym tempie...... moje niebieskie irysy kwitną... pod pół metrem śniegu rozkwitły..szok. Dobrze, że im trochę wczoraj zrzuciłam kołderki puchowej.. hi,hi, puch o wadze wody.... dziś deszcz padał i roztapiało, a i delikatnie łapkami pomogłam dogrzebać się. Odgrzebuję, patrzę, a tam paki kwiatowe jak złoto... tzn niebiesko.

Ogród ogrodniczki 20:29, 09 kwi 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Moja stała w zimnej piwnicy.
Ale ją nieco podlewałam.
No,prawdę mówiąc,jak mi się przypomniało,więc nie często
Zabrałam ją do domu dwa tygodnie temu i ruszyła z kopyta.
Ja się tylko obawiam,że będzie miała w tym roku mało miejsca w tej donicy.
Może ją przesadzić?

Wklejam obiecane zdjęcie rybek.

możesz śmiało powiedzieć że u Ciebie KARAIBY
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies