Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 17:18, 07 kwi 2013

Do góry
Leida napisał(a)
Ponieważ poruszałam się tym razem w kolorystyce różowej to Danusia namówił mnie na różowy fiołek

Jest prześliczny i romantyczny!

Zazdraszczam Haniu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:18, 07 kwi 2013

Do góry
Obciełam incredibal. I co mam teraz z nią zrobić aby rozmnożyc?
Obciąć mniejsze kawałki i wsadzić do wody?

Wybacz jakoś zdjęcia!

I nie myśl, ze będę wysyłać pocztą.... ukorzenię i przekażę osobiście
Tylko teraz powiedz plizzz co mam zrobić aby nie zmarnować...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 07 kwi 2013

Do góry
Moje iryski jeszcze nie kwitną.... a krokusy a i owszem Sadzone w ubiegłym roku Pytała Agniecha Loczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:05, 07 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Podaj nazwę tych irysów, mus to kupic a są rózne i nie wiem co kupic. Czy to są te greckie?

Kosaciec żyłkowany Irys – Iris reticulata, na zimę wskazane okrywanie korą lub gałązkami świerkowymi.
To moje... kwitną w czasie jak krokusy... podobna wysokosć.. może ciut wyższe... ok. 15cm, potem mają dość wysokie liście , zielone miecze..

Są jeszcze żółte.. ale jakoś nie mam szczęścia do nich.. nie dość, że z żółtych co to miały być wyrósł tylko jeden to potem zaginął... najprawdopodobniej go przekopałam, bo coś sobie dosadzałam.
Archiwalny żółty z 2010roku

Liliowo i kolorowo:) 17:04, 07 kwi 2013

Do góry
Danusiu!
Zdrówka życzę
Dla Ciebie kwiatek

Gdzieś na końcu świata... 16:59, 07 kwi 2013

Do góry
Zbyniu piękny cudaczek, wygląda na krokusik U mnie dzisiaj 11 stopni, muchy się na ścianie grzeją i nawet motylka widziałam

A to moje nowe przedszkolaki na poczatku marca przyciełam rocznego winogrona Crystal i na próbę włożyłam jego pędy w trociny ( tak radził wujek google ) i o dziwo wszystkie moje dzieciaki mają korzenie i listeczki puszają
Póki co siedzą w butelkowym inkubatorku heheh ale już za kilka dni pójdą do gruntu

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:56, 07 kwi 2013

Do góry
Różyczka austriacka czeka na przesadzanie do większej doniczki... Czy ktoś wie jak postępować z miniaturową szczepioną True Love? Musze do Ani od róż pobiec
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:55, 07 kwi 2013

Do góry
A w ogrodzi zimowym czekają na posadzenie ciemierniki i hortensje przed drzwi... laury na taras....

Kompozycja wielkanoscna.... czeka na tarasowanie.... ale kiedy?

I mam teraz zagwozdkę co wsadzić do tych białych kwadratowych donic cube... bambusy marnie odrastają po ataku przędziorków... Kolejnych nie wsadzę, bo 6 szt w wielkich donica bedzie zimą stało w ogrodzie zimowym.... chyba wjadą do pokoju do ciemnego zakątka , co do nich posadzić?
Igiełkowy ogródeczek 16:53, 07 kwi 2013

Do góry
Gosia u mnie krokusy jeszcze śpią ale tym cudaczkiem to się chwalę na lewo i prawo bo pani zimie już dziękujemy

bulbokodium wiosenne

Rajski ogród Ani 16:50, 07 kwi 2013

Do góry
Moja pliszka , trochę nieudana ale jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:40, 07 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Rozrzucałam śnieg.. ledwo zipię... i wynosiłam na parking....i pod choinki.... ale drania wywoziłam na łopacie jak Jagnę na taczkach.....

Ktoś mnie się pytał jak rosną krokusy posadzone w zeszłym roku.... te co wyszły spod śniegu wyglądają tak

Uśmiałam sie z tej Jagny na taczkach....:-0

Jaka u ciebie juz wiosna... u mnie sniegu dużo, tak po kolana i mokry, łaziłam dzisiaj tam troche ale buty mi przemokły...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:37, 07 kwi 2013

Do góry
Tu po lewej stronie w sobotę będzie rewolucja..... Bambusy bedą wykoapane a wkopane graby.....

A te ciski na nózkach roznących chwilowo w przechowalni chyba wkopię przed furtkę... w nóżkach bedą kule bukszpanowe...

Jeden grab tylko zostanie przeniesiony za ścianę wodną aby zrobić dla nich miejsce... a buk tricolor z za ściany wodnej pójdzie koło tarasu kuchennego... za kulki bukszpanowe.... a na taras planuję w maju pergolę

Oj Żona będzie w przyszły weekend bolał kręgosłup.... a mi głowa puchnie od planów....
Rododendronowy ogród II. 16:36, 07 kwi 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witaj Bogdzia.
Miło że mnie odwiedziłaś. Moje krokusy ładnie wychodzą z pod śniegu.

Basiu to niedługo Ci zakwitną. U mnie na razie widac jednego tulipana przy samej ścieżce, krokusy jeszcze pod duzym sniegiem ale najbardziej cieszy mnie to że wiosna bedzie od początku czyli z krokusami a nie zrobi się od razu lato, . Jak u innych kwitną to i wszędzie będzie tak samo. .balam się że przez ten miesiąc pod sniegiem już ich w tym roku nie zobaczymy i cieszy mnie że są chociaż na razie nie u mnie. pozdrawiam serdecznie.
Igiełkowy ogródeczek 16:33, 07 kwi 2013

Do góry
I ciąg dalszy- dla mnie to pierwszy dzień wiosny w tym roku

Działeczka koło Muzeum 16:33, 07 kwi 2013

Do góry
Poradźcie mi co mam dalej zrobić z tymi sadzonkami pomidorów?

Wysiane zostały 14 marca, to odmiana koktajlowa Chicco Rosso. Ma być wsadzona do gruntu więc wiem, że po Ogrodnikach. Z 8 ziarenek wzeszło 7 roślinek. Czy teraz powinnam je rozsadzić do osobnych pojemniczków? Jeden z pomidorków jak widzę zaczął mi lekko więdnąć, choć ziemia jest wilgotna.

To mój pomidorowy debiut więc nie wiem jak się do tego zabrać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:32, 07 kwi 2013

Do góry
Żurawki istna masakra.... a jeszcze niedawno piękne były.... Mam nadzieję , że po iczyszczeniu odbiją

I patrząc na rabaty widzę, ze znó 100 worków kory trzeba zamówić aby wreszcie linie kroplujące przykryć...

A te tulipany przed wyjazdem wystawiłam z garażu pod dach na południowej wystawie... były rachityczne jasnozielone a teraz sie wzpcniły.. dziasiaj dostały dawkę forovitu niech się pożywią przecież mają kwitnąc w donicach w maju!!!

Igiełkowy ogródeczek 16:30, 07 kwi 2013

Do góry
Aga, Syla, Marzena, Maria, Monika, Iwona, Gosia- dziewczyny u mnie dziś już wiosna, naprawdę, jestem mega szczęśliwa i latam z sekatorkiem od rana
Jeszcze mi trochę zostało, ale rąk już nie czuję więc przerwę sobie zrobiłam, pięknie świeci słonko jest 10 na plusie, niesamowite uczycie, wreszcie po tak długiej przerwie poczuć wiosnę, takie miałam widoki:

Gdzieś na końcu świata... 16:29, 07 kwi 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ufam Zbyniowi że ona już za rogiem gdzieś stoi i wkrótce do nas przyjdzie

ja tam sam sobie nie ufam zwłaszcza w niektórych sytuacjach (pogodowych) ale może na poparcie coś aktualnego i nie jest to krokus

wprawdzie wokół pełno śniegu a w nocy mróz ale trzymamy sie wersji optymistycznej

bulbokodium wiosenne syn. zimowit wiosenny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:29, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna cd
Narcyzy - mój debiut w tym roku.... chyba najbardziej niektóre ucierpiały, bo próbowały już w lutym kwitnąć i pogniły... zobaczymy... te na zdjeciu pod bardzo grubą warstwą kory i to chyba jedyny spośób na ochronę cebulowych..

Czosnek giganteum

Wczesne tulipany

Piwonie też się przygotowują....
Rododendronowy ogród II. 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Witaj Bogdzia.
Miło że mnie odwiedziłaś. Moje krokusy ładnie wychodzą z pod śniegu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies