Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:10, 26 kwi 2013

Aniu - ano Może ją kupimy, po majówce
Oryginał ze zdjęcia stoi w hotelu w Łodzi, przejadę się i posiedzę

Ta:
AniaK 15:38, 26 kwi 2013

Fajna ta kanapa, taka wesoła
GabiK 16:13, 26 kwi 2013

Karolinko, jak groszek dojrzeje, to przyjeżdżam Ci podżerac i posiedzieć na kolorowej kanapie. Możesz w kalendarz wpisać.
popcorn 19:01, 26 kwi 2013

Aniu - to prawda W szarym wnętrzu w sam raz

Gabrysiu - zapraszam To będzie tak końcem czerwca przypuszczam

pozdrawiam!!

Podlałam dzisiaj ogródek i tyle. Jutro coś pogrzebię w ziemi może Muszę posadzić pomidory i inne z parapetu do gruntu, plus dzisiejsze żurawki.
popcorn 20:09, 26 kwi 2013

Miłek wiosenny zakwitnie! Mam małego od Bożenki Może jutro?
I poziomka jedna zakwitła już Ale wypas! Chwasty rosną... wyrwałam właśnie 2 wiaderka, mam dosyć na dziś miłego! Młoda lulu i "Gra o tron" - polecam
KasiaWB 00:37, 27 kwi 2013

kanapa wygląda świetnie w ogródku porządek a pogodą w L. się nie przejmuj, będzie super
Pozdrawiam
Klamber 04:36, 27 kwi 2013

Witaj Karola,
Nawet ładnie poszła ta trawka, nazywa si e ona Sesleria skalna. Ciekawy jestem czy moje trawy wszystkie przeżyły zimę. Mam dla Ciebie Susła (Gopher) i Chipmunka. Dziś zasadziłem się na wiewiórkę, Grand squirrel lecz po południu zerwał się mocny wiatr i chyba się bały wyjść, W dzień jeździłem po budowie kilka razy rowerem koło nich i się nie bały. Gratuluję 900 stronki to prezent dla Ciebie, Karolciu.

Tu trzyma słonecznika w łapkach

Mam nadzieję że futrzaki będą Ci się podobały, Chipmunk jest świetny, to mała wiewióreczka, wieksza troszkę od chomika i w ogóle się nie boi a orzeszki je z reki.
popcorn 07:33, 27 kwi 2013

Robert dzięki! Ale fajne zwierzaki, u nas ich nie uświadczysz. Pozdrawiam!!
popcorn 10:04, 27 kwi 2013

Kolejny piękny dzień M z Młodą wybierają się do Teściów. Mnie się nie chce, pogrzebię sobie w ogródku, ogarnę dom, przygotuję ubrania wszystkich na wyjazd.
Na targu byłam, kupiła parę spożywczych rzeczy, plus metalową old schoolową konewkę (będzie stała w warzywniku) i 2 szachownice perskie, ciemną i białą

miłego dnia!
popcorn 13:39, 27 kwi 2013

Posadziłam pomidory, tylko koktajlowe zostaną na parapecie, bo są ciut za małe do gruntu. Zrobiłam im prawie szklarenkę - skrzynia ma skośnie ułożony daszek, powinno im być tam dobrze
Posadziłam siewki szałwii omszonej. Te z ubiegłego roku - kupowane sadzonki, plus 2 dostałam od kogoś? ładnie odbiły, rosną
Zrobiłam kanciki przed domem. Jak trawa ruszy porządnie, a łyse placki-dosiane - się zazielenią, będzie ładnie Posadziłam kalarepki do gruntu. Jeszcze cebula włoska z nasion i pory, ale jak podrosną. Posadziłam funkie White Feather, Alboptica i Big Daddy - marne pojedyncze kłącza od benex, rosły na parapecie do tej pory. Wypadałoby wkopać jeszcze piwonie. Posadziłam wraz z doniczkami lilie z parapetu i kupione dzisiaj szachownice perskie - z doniczkami, bo pewnie je będę przesadzać, a nie chciałabym zniszczyć cebul. Lada dzień zakwitnie czereśnia, śliwa japońska, aronia i brzoskwinia
Wiąz wredei zmarzł, na szczęście nie cały - odbija nad miejscem szczepienia, ale pokrój będzie miał pokraczny - krzaczasty Mogłam go okryć na zimę