Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:52, 21 mar 2017

Do góry
brzozy zawsze cudne

ciut pieprzu i soli

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:20, 21 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

super! pamietasz kiedyś Ci pisałam o czymś wielopniowym na ten front, faaajnie bedzie
głowa mi dzisiaj pęka... chyba z ciśnieniem coś jest ..

Aniu pamiętam - od tamtej pory cały czas miałam wielopniowe na myśli - były jeszcze rozterki dotyczące brzozy, ale za gęsto byłoby tam roślin wodolubnych a nie mam i nie planuje tam nawadniania....
Pszczelarnia 22:22, 20 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewka tych jeleniowatych nie zazdroszczę mimo, że piękne, bo wiem jak u mnie sarny zjadły w pierwszym roku wszystkie brzozy do korzenia
Trzeba walczyć o każdą roślinę. U mnie na sarny sprawdziła się siatka leśna na wysokość 1.50 m , ale nie ma ich aż tyle i to tylko sarny, jeleni nie mamy

Sylwio, mój "dramat" polega właśnie na tym, jak znieść widok siatki od strumienia? Nie umiem sobie tego wyobrazić. Zmagam się sama z sobą. Spróbujemy jeszcze pociągnąć 3 ciąg drutów. 150 za mało na jelenie. Przy mnie skakała jedna na 180 - ale to z innej strony i miała kilka metrów rozbiegu.

Pszczelarnia 22:15, 20 mar 2017

Do góry
Ewka tych jeleniowatych nie zazdroszczę mimo, że piękne, bo wiem jak u mnie sarny zjadły w pierwszym roku wszystkie brzozy do korzenia
Trzeba walczyć o każdą roślinę. U mnie na sarny sprawdziła się siatka leśna na wysokość 1.50 m , ale nie ma ich aż tyle i to tylko sarny, jeleni nie mamy
...uDany ogród 14:58, 20 mar 2017

Do góry
Trzymam kciuki.

Piękna wiosna pokazująca pączki i ceglane kule (cudne).

I brzozy - chyba docenią, że będą rosnąć w takim ogrodzie.

Ja też się wyspałam i obejrzałan Dowton Abbey - 1. Pełen relaks.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:16, 20 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu na planie ich nie było....
Pomysł powstał w przypływie zachwytu nad magnoliami dziewczyn i przypomnianym dawnym moim marzeniem.
Jedna jest już wsadzona na rabatę pd oknami sypialni, druga wyląduje na froncie z bukszpanami...
Tak myślałam nad brzozami, grabami, bukami...że w końcu posadzę tam 1 magnolię - jest dwupienna...
Po bokach zostają brzozy

super! pamietasz kiedyś Ci pisałam o czymś wielopniowym na ten front, faaajnie bedzie
głowa mi dzisiaj pęka... chyba z ciśnieniem coś jest ..
...uDany ogród 13:48, 20 mar 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Izuniu dziękuję

W ogrodzie wiosna rozgościła się na dobre. Wszystko bardzo zapączkowane. Będzie się działo.
Czekam na taki bujny sezon. Dwa ostatnie lata były dla nas trudne i nie potrafiłam się cieszyć tym co mnie otacza. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej
Oby!
Właśnie wróciłam ze sklepu. Do koszyka trafiły nawozy, nowy sekator, grabie i pierwsze w tym roku roślinki
Piwonia Baby White i Jaśminowiec Virginal
Jutro pójdą do ogrodu.
Zapłaciłam też za dwie nowe brzozy. W tym tygodniu dojadą:

Brzoza Magical Globe i
Brzoza czarna Shiloh Splash

Potrzebuję jeszcze brzozę Doorenbos lub Fastigata

I zaczęło się szaleństwo zakupowe same ciekawe
Ja choc jedną brzoze sobie sprawiłam, tę Purpurea.
Tez posadziłąm niedawno jasminowiec Virginal, czekam jeszce na gwiazdkowy, ma przyjść z Austrii.
dzieje się dużo, sezon będzie bogaty
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:18, 20 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Pomysł powstał w przypływie zachwytu nad magnoliami dziewczyn i przypomnianym dawnym moim marzeniem.
Jedna jest już wsadzona na rabatę pd oknami sypialni, druga wyląduje na froncie z bukszpanami...
Tak myślałam nad brzozami, grabami, bukami...że w końcu posadzę tam 1 magnolię - jest dwupienna...
Po bokach zostają brzozy

Magnolie, i ja się nimi zachwycam. To piękne drzewa. I chętnie do Ciebie zaglądam, bo lubię jak robisz zakupy.

Magnolia pod oknami sypialni .... już sobie wyobrażam.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:33, 20 mar 2017

Do góry
AniMa
dziękuję kiedyś pilnował

mirkaka
To już kolejna Krmesina, Homebusch tez jedna mam, ale dokupiłam, bo ładny okaz i w dobrej cenie
Na takim podłożu muszą być wytrzymałe rośliny. Do bieli brzóz pasuje pęcherznica, ma bordowe liście Diabolo, ślicznie kwitnie i potem ma czerwone owoce, możesz ją formować, potem można dać irgę Major, ładnie zadarni, a punktowo cisy złote, tez można formować; najbardziej bym się nastawiła na rośliny mało wymagające, bo brzozy jednak wodę ciągną, no i żeby można było potem łatwo liście wygrabić

Pola
dzięki Jolu moje jeszcze nie posadzone, znalazłam miejsce dla magnolii, ale muszę przesadzić jukę, nie bardzo mi się chce bo mam strasznie dużo do przesadzaniabuź

olga80
jak nie poznałaś, będę bogata
coraz bardziej kolor widać, ale pogoda makabra, w sobotę wiało, burza gradowa była, niedziela słońce, ale zimno, potem znowu deszcz, ciągle odsuwa się robota dachu..

Kasiek
cieszę się, że sie podobały od jutra idę się szkolić fotograficznie, ciekawa jestem bardzo, jak mi to pomoże

Hania
bardzo dziękujemy niedziela chłodna, potem deszczowa; u mojej mamy na razie ok, u psiapsióły ciężko, bardzo...

dana1s
dziękuję Danusiu
Tak, to kupowanie kusi, zaraz i Ty zaszalejesz ja rano byłam w TKMAX, ale cudeńka były do ogrodu, normalnie tyle bym kupiła, ale w końcu tylko nożyce wzięłam

a u mnie tak sobie patrzę, co jest, że runianka tak mi marnieje, zaraz pustynia będzie, bo kamienie tylko zostaną, rojniki marnieją, jałowce marnieją
a to moje milusińskie
podusia z runianki, druga na jałowcu, nie wiem, co juz wymyślić, żeby nie było tak niszczone..

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:43, 20 mar 2017

Do góry
Po bokach zostają brzozy
...uDany ogród 10:18, 20 mar 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Kasiu brzozy to moje ulubione drzewa. Teraz mam pod domem zagajnik brzozowy.

W nowym ogrodzie wsadziłam zagajnik w kącie biesiadnym ze zwykłych brzózek wykopanych na śmietniku. Wszystkie się przyjęły.
Z tyłu działki wsadziłam 3 sztuki razem, lubię takie zestawienia
Oprócz tego posadziłam różne gatunkowe
Youngii
Brzoza Nana
Aurea
Rubra
Lacinata
Trost's Dwarf
Spider Alley

Teraz dojdą dwie kolejne. Właśnie oglądam Fastigaty na necie, ale to maleństwa. Poszukam w szkółkach stacjonarnych.
Będzie bardzo dużo brzóz

Danusiu , a brzozę karłowatą masz? Ma śliczne listeczki
...uDany ogród 09:17, 20 mar 2017

Do góry
Ja też kocham brzozy na działce mam dwie takie zwykłe. One są już duże. W zeszłym roku zakupiłam purpurową a teraz jestem na etapie szukania 5 - 6 sztuk Doorenbosów. Na internecie są w dobrych cenach ale trochę małe a C.O. drogie i trochę już za bardzo wyrośnięte. Może jak się sezon rozkręci to coś mi fajnego wpadnie.
Nowocześnie z różAnką :D 09:10, 20 mar 2017

Do góry
Marzena ja tak miałam tydzień temu wtedy front przekopywałam i słońce wyszło to jeszcze 15 tujek danica przesadziłam. w tą sobote pogoda nie chciała ze mną współpracować

Monika fajnei było się spotkać pamiętaj o mnie do Karoli

Moniq dużo pracy jeszcze przede mną a soboty tak szybko mijają..

Gosia w połączeniu brzóz z hortkami zakochałam się u Ciebie wrzuć mi jeszcze trochę takich fotek, miód na serce

Martyna bo i graby i brzozy fajne ale tam chyba praktyczniej z brzozami bo to najdalej położone miejsce od tarasu a brzozy pylą (chyba odmianowe też??). a graba chyba gdzie indziej posadzę ale to już nie na ten rok pomysł

Ania desperatka chyba
...uDany ogród 06:04, 20 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
przyznam sie, ze nie mam ani jednej. Tyko w lesie mam czyli z ogrodu je widac nie wiem czy jeszcze mam na nie miejsce hmmm

Izuniu ja mogłabym mieć same brzozy w ogrodzie , ale moja działka była już zadrzewiona i musiałam się dopasować do istniejących warunków.
Trochę brzóz przemyciłam
Są dostojne i eleganckie. Rozświetlają cieniste zakątki i zdobią ogród przez cały sezon.

Edit:
Widziałam Twoją machinę do gałęzi, wow
Nowocześnie z różAnką :D 21:22, 19 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
kurcze..niewiem.. grabów też pełno na forum.. kuszą mnie te brzozy

może zdecyduje gdy znajdę konkretne drzewa w szkółce?

Ej, a ja Ci graby doradzam, a sama będę brzozy kupować
Nowocześnie z różAnką :D 21:11, 19 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
kurcze..niewiem.. grabów też pełno na forum.. kuszą mnie te brzozy

może zdecyduje gdy znajdę konkretne drzewa w szkółce?

No ponoć kupuje się sercem trzeba njapierw zobaczyć, zakochać się i już wiesz, że to Twoje drzewa
...uDany ogród 19:22, 19 mar 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Pieknie... Kocham brzozy, szkoda że nie mam więcej miejsca bo miałabym brzeziniak

Kasiu brzozy to moje ulubione drzewa. Teraz mam pod domem zagajnik brzozowy.

W nowym ogrodzie wsadziłam zagajnik w kącie biesiadnym ze zwykłych brzózek wykopanych na śmietniku. Wszystkie się przyjęły.
Z tyłu działki wsadziłam 3 sztuki razem, lubię takie zestawienia
Oprócz tego posadziłam różne gatunkowe
Youngii
Brzoza Nana
Aurea
Rubra
Lacinata
Trost's Dwarf
Spider Alley

Teraz dojdą dwie kolejne. Właśnie oglądam Fastigaty na necie, ale to maleństwa. Poszukam w szkółkach stacjonarnych.
Będzie bardzo dużo brzóz
...uDany ogród 19:08, 19 mar 2017

Do góry
Pieknie... Kocham brzozy, szkoda że nie mam więcej miejsca bo miałabym brzeziniak
...uDany ogród 19:01, 19 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
W modlitwie bardzo blisko Was jestem

Pieknie sie dzieje w ogrodzie
mam nadzieje, ze tak jak mowisz ten rok bedzie omponujacy pod wzgledem kwitnienia

Izuniu dziękuję

W ogrodzie wiosna rozgościła się na dobre. Wszystko bardzo zapączkowane. Będzie się działo.
Czekam na taki bujny sezon. Dwa ostatnie lata były dla nas trudne i nie potrafiłam się cieszyć tym co mnie otacza. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej
Oby!
Właśnie wróciłam ze sklepu. Do koszyka trafiły nawozy, nowy sekator, grabie i pierwsze w tym roku roślinki
Piwonia Baby White i Jaśminowiec Virginal
Jutro pójdą do ogrodu.
Zapłaciłam też za dwie nowe brzozy. W tym tygodniu dojadą:

Brzoza Magical Globe i
Brzoza czarna Shiloh Splash

Potrzebuję jeszcze brzozę Doorenbos lub Fastigata

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies