Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:29, 11 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj zauważyłam, że hakone rusza Ależ się cieszę

Dzisiaj jadąc do pracy odkryłam jak już pięknie jest zielono Uwielbiam ten seledynowy odcień zieleni...

Najbardziej zachwycają mnie brzozy. Ich zwiewne, delikatne wręcz koronkowe gałęzie są cudne - zwłaszcza na tle białych pni i soczystej zieleni trawy
Słoneczny Ogród 11:00, 11 kwi 2017

Do góry
Piort_ lubię ten czas jak robi się zielono

gosika67 zaganiana jestem, w sobotę miałam zawody bieg na 10km, robię na zamówienia ozdoby, do tego praca i ogród dużo czasu pochłania ale się ciesze, bo robię to co lubię. Łapię dystans, cierpliwość i równowagę, a wszystko to mi jest bardzo potrzebne. Muszę mieć odskocznię
Chętnie przyjmę zieleninkę
Wczoraj miałam montowane dwie niedokończone rynny spustowe, to teraz muszę sobie zrobić odwodnienie w kopaniu jestem dobra. To mnie czeka co 4 lata temu, niczym kret. Takie paskudne zdjęcie, ale niech będzie. A i ziemia pierwsza klasa, jak na wydmach

Nie wiem czy pisałam, ale mam już przeorane miejsce na drzewa. Całą noc śniły mi się brzozy no nie wiem, nie wiem...

Floksy bird eye

Czosnki

Trawa mozga trzninowata - moim zdaniem
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:34, 11 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Brzozy są śliczne ja w tamtym roku kupiłam dorenboos i już żałuję, że tylko jedna mąż przytargal z lasu taka samosiejke i też bardzo ładnie rośnie, na początku miałam plan po cichaczu ja eksmitowac, ale w końcu doszłam do wniosku,że jest tak ładna,że niech sobie rośnie planuje jeszcze zakupić youngii, ale to już po ogrodzeniu

Paulinko mi zawsze podobały się brzozy, fakt śmiecą i się wysiewają wszędzie, ale to tylko taki mały minusik, ja dzięki swojej już 6 młodych brzózek wyeksmitowałam do lasku na samym końcu działki
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:07, 11 kwi 2017

Do góry
Brzozy są śliczne ja w tamtym roku kupiłam dorenboos i już żałuję, że tylko jedna mąż przytargal z lasu taka samosiejke i też bardzo ładnie rośnie, na początku miałam plan po cichaczu ja eksmitowac, ale w końcu doszłam do wniosku,że jest tak ładna,że niech sobie rośnie planuje jeszcze zakupić youngii, ale to już po ogrodzeniu
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:57, 11 kwi 2017

Do góry
Ja mam u siebie na działce dwie duże brzozy, takie zwykłe leśne. Myślałam że eM będzie chciał je wyciąć ale on sam stwierdził że szkoda by było. Akurat są w takiej odległości od siebie że da się tam wpasować altanę. W planie mam zakup kilku sztuk doorenbosów ale to jak zrobię kolejną rabatę.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:22, 10 kwi 2017

Do góry
zoja napisał(a)

nad karlowo popracuje poxniej - marzyla mi sie taka duuza
on nie taki co by sie dal na drzewo nabrac - niestety brzozy odroznia

A masz dmuchawę? Może najpierw namów na dmuchawę to później się zgodzi na drzewo jeszcze sam będzie latał i je w nią zbierał
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:18, 10 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Nawet karlową? A spróbuj po cichu przemycić i jak coś to wciskaj mu kit ze to grab

nad karlowo popracuje poxniej - marzyla mi sie taka duuza
on nie taki co by sie dal na drzewo nabrac - niestety brzozy odroznia
Na huśtawce miło płynie czas... 20:05, 10 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj kolejne działania - kupiliśmy i wsadziliśmy dwie brzozy płaczące na placu i podsadziliśmy je danicami. Jutro zapoluję na jakieś bylinki wypełniające luki między nimi. Ledwo wkopaliśmy drzewka i rozhulała się wichura. Co jest kurdę z tą pogodą? Tulipanki wreszcie się otworzyły i znowu się nimi nie nacieszę. Jutro już znowu deszcz i pogoda do bani.
Brzoza - Betula 18:19, 10 kwi 2017

Do góry
Mam pytanie czy ktoś się kiedyś spotkał z takimi odmianami brzozy i może mi powiedzieć gdzie mogę je nabyć oczywiście na priva??
Betula utilis Sichuan Red’

Betula utilis Mount Luoji’

Betula ermanii Mount Zao’

Betula utilis Park Wood’

Betula albosinensis Bowling Green’

Betula utilis Bhutan Sienna

Betula utilis Nepalese Orange’

Betula utilis Forest Blush’

Lawendowy zawrót głowy 07:01, 10 kwi 2017

Do góry
Małgosiu ciesze się ze yak mówisz bo pierwszego sądziłam z dra cym sercem " dzieki wielkie (( wiosna jest super każdy listek cieszy juz się nie mogę doczekać aż się zazieleni ))

Justys to musiał być widok hihi mnie serce drży w zasadzie na każde zielone drzewa czy iglaki a zwłaszcza wielkie np sosny czy brzozy. Wczoraj byliśmy u Zurka i Grzesiu prawie się przykleil do brzozy tak bardzo chce kupić ale nie ma pomysłu gdzie ja pisadzić.

Kupiliśmy wczoraj magnolia galaxy na pniu ....moja perełka ))(
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:16, 09 kwi 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo fajny efekt wyszedł z tymi płytami. Uschnięte drzewo ma kolor czarnobrązowy. Moja młodziutka Doorenbos też jeszcze ostro nie ruszyła. Spróbuj na cienkiej gałązce naciąć kawałek. Rozpoznasz, czy drewnienko jest suche, czy żywe.

PS. Bardzo trudno mi się wzrokowo przyzwyczaić do takich połaci żwirowiska. Wydaje mi się ogromne. Jak to w rzeczywistości wygląda? Nie przytłacza?

Na skarpie kora też będzie ruchoma, ale bardziej szkodzić jej będzie wiatr niż pochyłość terenu.

Hania, brzozy wyglądają na żywe. Dam im jeszcze miesiąc...

Żwirowisko mnie nie przytłacza, tylko muszę posadzić w nim wszystko, co planowała Dookoła pełno trawy, tylko ja tam nie robię zdjęć, bo jeszcze nie ma co....
Trzcinniki się rozrosną, nad seslerią między wierzby wciąż się wacham... A może hakone... Albo też rozplenice? Sama nie wiem, więc się wstrzymuję. Wydumam w końcu...

Na zielonej... trawce :) 21:34, 09 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Piękne ujęcia zbliżone na brzozy. Na drabinę weszłaś, czy jak?
Tulipy na starcie, a kurde słońca wciąż mało. Będzie szałowo jak już Ci zakwitną.

Brzozy to mnie najbardziej zszokowały jak korony się zagęściły, zresztą pnie też
Tulipki tak, czekają na słonce... zamknęły się w sobie- focha mają póki się nie pokaże nie otworzą się

ps. Na drabine eM wchodzi jak tnie, niby mamy z gardeny na teleskopowym wysięgniku sekator ale i tak już nie starcza
Na zielonej... trawce :) 21:08, 09 kwi 2017

Do góry
Piękne ujęcia zbliżone na brzozy. Na drabinę weszłaś, czy jak?
Tulipy na starcie, a kurde słońca wciąż mało. Będzie szałowo jak już Ci zakwitną.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 15:17, 09 kwi 2017

Do góry
Fakt u nas niemal wszystkie drzewa maja już listki a trawa nawet przy rowach juz zieloniuteńka. Tylko moje brzozy long trunk i buki bezlistne. Reszta, nawet graby całe juz w zieloniutkich maluteńskich listkach. Dzisiaj widziałam pierwszy kolorowy pąk rododendrona
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:33, 09 kwi 2017

Do góry
Luki ubiegły rok był u mnie najbardziej zagrzybiony odkąd mam ogród a moge powiedziec, ze od 2002 roku mam bukszpany w ogrodzie. Wszystko było chore, roze, brzozy, trawy, ale buksy relatywnie dobrze daly rade. W tym roku nie odpuszcze chemi i bede wlaczyć.
Odkurz dobrze bukszpany, wybierz wszystkie opadłe liscie, pryskaj chemia. Jesli tniesz to pamietaj po kazdej roslinie myj noźyce mydłem potasowym. Pamietałam o tym zwłaszcza po cieciu chorych bukszpanow. I jedno jest pewne, w gęstwinie bylin , bukszpany sa atakowanr przez grzyby. Brak przewiewu, wilgotność i grzyb murowany

Będzie dobrze, kule powinny dac rade, ale obwodki wywal bo szkoda Twojego czasu.
Kule w tym roku nie będa zdobic ale przeżyją i łatwo sie odbudowują.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:07, 08 kwi 2017

Do góry

brzozy purpurea odpaliły
Co i jak? Nowicjuszka 20:50, 08 kwi 2017

Do góry
Tosia, ale ten ogród jest cały w buksach, a u mnie tylko jeden kawałek, wiem, że muszę to zmienić i myślę gdzie to dać, ot wyszła moja zachłanność na buksy Patrze się też na wymagania glebowe i nie mogę dać ich wszędzie.
Dziś dosadziłam brzozy, tuje przygotowałam podłoże pod wrzosy, na razie przemieliłam ziemię z trocinami i korą, pomalowałam część obręczy pod kwiaty, czy hortensje.
Mój ogród pod górkę... 19:56, 07 kwi 2017
Do góry
Kacha123 napisał(a)

No ciekawe, co wybierzecie?
U mnie przed świętami zapowiada się ciekawie. Dzisiaj zaczęli mi poszerzać rabatę i osadzać palisady. W poniedziałek przyjadą tuje, a jak mi się uda wytargać od znajomego duże auto, to planuję w niedzielę pojechać po brzozy, klony, magnolię i pozostałe kule bukszpanowe. Jak się wszystko uda, to są szanse, że przed świętami przód nieco ogarniemy

no to sukcesów zycze bo plan bardzo ambitny
Mój ogród pod górkę... 19:50, 07 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ci rozwazam opcje zakupu dużego czerwonego...skoro jest pewny ...zobaczymy co m jutro zdecyduje

przed swietami raczej bez szans na to zeby je uziemić ...beda czekac na swój czas ...zwłaszcza ze pan bedzie musiał przywieżć ...nie wiadomo kiedy

No ciekawe, co wybierzecie?
U mnie przed świętami zapowiada się ciekawie. Dzisiaj zaczęli mi poszerzać rabatę i osadzać palisady. W poniedziałek przyjadą tuje, a jak mi się uda wytargać od znajomego duże auto, to planuję w niedzielę pojechać po brzozy, klony, magnolię i pozostałe kule bukszpanowe. Jak się wszystko uda, to są szanse, że przed świętami przód nieco ogarniemy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies