Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 20:37, 23 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Johanko, świetnie wyglądają te tuje, Przestało być płasko, są ramy. Zupełna zmiana perspektywy.

Nie bój się drzew. To właśnie one z patelni robią ogród. Zobacz, ile drzew nasadziła Nawigatorka, ile Madżenka. Musi być najwyższe piętro. W przeciwnym razie dom nie ma możliwości wpisania się w krajobraz i sterczy, nie przymierzając, jak złota jedynka w szczęce.
Acha, dlaczego te brzozy Yongii nie są wplecione w rabatę? Szanowny mąż Twój uwielbia kosić na czworakach chłostany brzozową witką, czy co? Za 4 lata dostanie szału w tym miejscu. Tylko nie pisz, że on to lubi i kiedyś się to zmieni.

Nie Te brzozy po prostu tam były i tak zostało.
Ja nawet o tym nie pomyślałam, że kiedyś będzie chlostany.
ALe masz rację - pewnie kiedyś się to zmieni Hahaha!

A za uznanie dziękuję
nawigatorka 20:39, 23 kwi 2017

Johanka77 napisał(a)

No to wytnę im zgrabne kółko w macie i zostawię im miejsce.
one szeroko rosną i to od początku wiec wytnijcie razu sporo miejsca. Nie prześledzenie niestety wszystkiego ale domyślam się ze dyskusja o szmacie już była
Johanka77 21:15, 23 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
one szeroko rosną i to od początku wiec wytnijcie razu sporo miejsca. Nie prześledzenie niestety wszystkiego ale domyślam się ze dyskusja o szmacie już była

Nie było... że źle?
Makusia 21:21, 23 kwi 2017

Ale gnasz Dziewczyno! Niezłego powera masz!
Johanka77 21:29, 23 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Ale gnasz Dziewczyno! Niezłego powera masz!

No właśnie mam co weekend, a tu deszcz, grad, śnieg deszcz i grad i deszcz dziś padał... A mogliśmy wsadzić te 40 tujek... Szlag mnie trafia!

Ale za tydzień długi weekend! Juhuuu!

Zresztą wczorajszy dzień też mi wypadł, bo Dziecię turniej tańca miało i dwa razy złoto zdobywało
kamcia 22:09, 23 kwi 2017

Witaj Asiu

Zaznaczam wątek i idę czytać od początku. Piękną masz już trawkę, a tujki sprawiły, że zrobiło się "przytulniej"

Co do koszenia przy murku, to mój M w tym roku ma za zadanie wyłożyć na całej długości murku po kostce, bo mówi, że ma już dość koszenia tą podkaszarkę. Zrobi sobie miejsce na jedno koło kosiarki . Mieliśmy wcześniej wyłożone kamyczki pomiędzy murkiem, a trawą też na koło kosiarki, ale niestety nie zdało egzaminu. Kamyki się zapadały, a trawa i tak rosła.
Johanka77 22:15, 23 kwi 2017

kamcia napisał(a)
Witaj Asiu

Zaznaczam wątek i idę czytać od początku. Piękną masz już trawkę, a tujki sprawiły, że zrobiło się "przytulniej"

Co do koszenia przy murku, to mój M w tym roku ma za zadanie wyłożyć na całej długości murku po kostce, bo mówi, że ma już dość koszenia tą podkaszarkę. Zrobi sobie miejsce na jedno koło kosiarki . Mieliśmy wcześniej wyłożone kamyczki pomiędzy murkiem, a trawą też na koło kosiarki, ale niestety nie zdało egzaminu. Kamyki się zapadały, a trawa i tak rosła.

Witam Cię Kamciu u siebie
Miłej lektury - mam nadzieję, że da się

Murek roboty Męża, trawnik też... Pozwolę mu samemu dojrzeć do tej myśli...
Makusia 22:36, 23 kwi 2017

Dwa złote, to nie narzekaj! Dumna bądź!
I pogodę zaklinaj!
Makusia 22:36, 23 kwi 2017

Dubel
Efffa 11:04, 24 kwi 2017

Johanka77 napisał(a)

Właśnie celowo zrobiłam furtkę obok bramy na podjeździe, żeby nie było za dużo ścieżek
Na razie nie widzi mi się. Ale może za jakis czas się przekonam.

Ja bym nie robila ścieżki, jest ślicznie jak jest, wszyscy mają od furtki do drzwi ścieżki, Ty masz inaczej, jak nie w Polsce.Pokaż jak dziś wygląda żwirowisko, plisss, ja też mam taką polać zieloną przed domem, przerabiam ale nie do końca wiem co i jak.