Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 14:21, 30 gru 2016

Do góry
str 974 wpis AniCh
Ogród z pergolą 12:55, 30 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

kilka stron wcześniej była

szukalam (zanim zapytalam) i nie znalazlam
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:41, 30 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jestem tutaj. będę czytać dalej ale powiedz mi bo mnie ciekawość zje, zrealizowałaś ten projekt?
nie jeszcze przy domu nic nie robiłam, bo ocieplenie przesuneło sie o rok niestety, planujemy teraz na wiosnę ocieplać dom, a przed tym nie opłacało się nic robić szkoda roslin - choc po części sa już kupione i czekaja w osobistej "szkólce"

a i donice mam już kupione
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:35, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wyostrzyłam:

jestem tutaj. będę czytać dalej ale powiedz mi bo mnie ciekawość zje, zrealizowałaś ten projekt?
Ogród z pergolą 12:23, 30 gru 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Jaka to salatka na krakersach ?

kilka stron wcześniej była
Ogród z pergolą 12:23, 30 gru 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Jak masz podłogówkę elektryczną to można
U mnie słonko od południa nagrzewa tak, że robię pstryk i mam ciepełko ze źródła odnawialnego
A poza tym to niezłe macie te przepisy, połowy nie znam a większości nie robiłam. Pora to zmienić.
Na Sylwestra w domu, mam dość po maratonie urodzinowo - świątecznym.
A na przegryzkę planuję jajka z sosem tatarskim, terrine z łososia, może klopsiki drobiowe w różnych smakach, jak będzie mi się chciało i wszystko.

Na ferie nie wyjeżdżam, bo kasa wciąż wypływa na wykończenie poddasza...
W styczniu znowu wykonawca wyciągnie łapę, akurat tyle by wyjechać na tydzień... no ale co zrobić...

Szczęśliwego Nowego Roku życzę Aniu

czy elektryczna czy wodna to jeden kit, nie opłaca się wyłączać bo podłoga nagrzana to zanim się wychłodzi to wieczór jest i znów więcej ciepła potrzeba.
Również udanego sylwestrowego przytulania
Ogród pod lasem 12:09, 30 gru 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No i jak tam po Świętach, dziewczęta? Morskie powietrze dla orzeźwienia dla Was. Tylko z komórki, niestety, ale bryzę chyba poczujecie

no Izabela zapunktowałaś
Ogród z pergolą 12:05, 30 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o tak sałatkie my też uwielbiamy z makaronów chińskich jeszcze nie robiłam, muszę spróbowac..
Mirella okopoczykowałam róże przed chwilą
u mnie dziś pieknie, słonecznie aż najchętniej bym ogrzewanie wyłaczyła. i to jest jedyny minus podlogówki ze nie warto wyłączać na jeden dzień..
wycięłam też werbeny i rudbekie, siewek mam pewnie miliony

Jak masz podłogówkę elektryczną to można
U mnie słonko od południa nagrzewa tak, że robię pstryk i mam ciepełko ze źródła odnawialnego
A poza tym to niezłe macie te przepisy, połowy nie znam a większości nie robiłam. Pora to zmienić.
Na Sylwestra w domu, mam dość po maratonie urodzinowo - świątecznym.
A na przegryzkę planuję jajka z sosem tatarskim, terrine z łososia, może klopsiki drobiowe w różnych smakach, jak będzie mi się chciało i wszystko.

Na ferie nie wyjeżdżam, bo kasa wciąż wypływa na wykończenie poddasza...
W styczniu znowu wykonawca wyciągnie łapę, akurat tyle by wyjechać na tydzień... no ale co zrobić...

Szczęśliwego Nowego Roku życzę Aniu

Ogródek Iwony II 12:04, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, nigdy nie robiłam całościowego planu działki z wymiarami. Nie było mi to potrzebne.
Wygląda na to, ze mam dość skomplikowany układ działki. Na dodatek nie jest ona duża. Praktycznie, to przy takim układzie niemal nie ma miejsca na ogród. Jakoś sobie z tym poradziłam i stworzyłam rabaty wokół domu ...

Naniosłam tutaj tylko drzewa, nie narysowałam rabat, bo rysunek nie jest w skali, tylko poglądowy, gdzie co jest posadzone
Tutaj pokazałam rabatę z tulipanowcem i bukiem i listewkowym ogrodzeniem - literki T i B
Dzisiejsza rabata z rododendronami jest na lewo od wejścia. Oddziela ją żywopłot z bukszpanu. Rośnie też tam dość spora jodła koreańska - JK. Po prawej stronie wejścia są hortensje Vanilia Fraize.
Wjazd na posesję jest od strony drogi dojazdowej na pole...

czyli dobrze kombinowalam tylko myślałam ze koło furtki jest jeszcze brama wjazdowa na auta ale hortensje dobrze kojarzyłam
kurcze teraz to ja się tutaj czuję jak u siebie
będzie dalszy ciąg podsumowań rabatowych?
Ogródek Iwony II 12:02, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś znalazłam fotkę, która byla powodem do przesadzenia róży New Dawn.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5743-bawaria?page=8#post_3
4 zdjęcie pokazuje rozmiary róży.

nie znam dobrze ogrodu Kasi ale koniecznie musze zapoznać się z jej wątkiem. ostatnio pisala tez o swojej pomponeli 2 metrowej
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:54, 30 gru 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
oj trzeba było sie troche cofnąć i tak - str 416 - rabata pod oknem, str. 437 - rabata przy okręgu przy tarasie, str. 518 - przedogródek i teraz murek

tak eM widział

doczytałam ze M widział i masz wolną rękę faaaaajnie
to lece na Twoją 416str
Ogród z pergolą 11:52, 30 gru 2016

Do góry
o tak sałatkie my też uwielbiamy z makaronów chińskich jeszcze nie robiłam, muszę spróbowac..
Mirella okopoczykowałam róże przed chwilą
u mnie dziś pieknie, słonecznie aż najchętniej bym ogrzewanie wyłaczyła. i to jest jedyny minus podlogówki ze nie warto wyłączać na jeden dzień..
wycięłam też werbeny i rudbekie, siewek mam pewnie miliony
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:54, 30 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a powiedz mi jeszcze na ktorej stronie jest to wczesniejsze planowanie rabat przy domu przez Sylwie? wkręce się w temat bardziej
eMowi juz pokazywałaś?
oj trzeba było sie troche cofnąć i tak - str 416 - rabata pod oknem, str. 437 - rabata przy okręgu przy tarasie, str. 518 - przedogródek i teraz murek

tak eM widział
Podmiejski ogródek 23:06, 29 gru 2016

Do góry
Asia nie odpoczywa bo widze ze działa na pinach tylko nas omija gadzina jedna a tu tyle planowania, Asia zajrzyj na forum. u Dominiki i Gosi planowanie linii rabat!!!
Ogródek Iwony II 22:50, 29 gru 2016

Do góry
ale fajne podsumowanie wiesz że ja dopiero po tych zdjęciach juz wiem CHYBA jaki jest uklad ogrodu u Ciebie? jak się wchodzi furtką to po prawo jest brama (i rabata z hortkami?)i na koncu podjazdu po lewo jest to drugie wejsice robocze i po prawo ta pergola z listewek? lubie mieć wyobrazenie o ogrodzie jako calosci bo łatwiej mi potem poszczegolne rabaty w calość składać
Ogród z pergolą 22:39, 29 gru 2016

Do góry
nie laski menu juz nie zmieniam choć mój M się śmieje że jakieś za bardzo wege jest i na pizze pójdzie
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:08, 29 gru 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
cieszę się, że zaglądasz
Sylwia nie zna z autopsji mojego ogrodu, a szkoda, może to naprawiamy

Jeżeli chodzi o proporcje to ja sobie to pomierzę i wtedy będę robić, raczej y miar okręgu z ławeczka byłby taki jak rabaty okrągłej po przeciwnej stronie

ale my specjalnie zrobiliśmy tą różnicę, bo tak chcieliśmy mieć, za duży teren, żeby było płasko i równo, taka była decyzja, wiec wyrównanie nie wchodzi w grę niestety

i zgadzam się z tym co napisałaś na końcu i stad tak jest

a powiedz mi jeszcze na ktorej stronie jest to wczesniejsze planowanie rabat przy domu przez Sylwie? wkręce się w temat bardziej
eMowi juz pokazywałaś?
Wiejski ogródek-plany 20:47, 29 gru 2016

Do góry
cześć Kasia wpadam z rewizytą
bardzo wiele mamy wspólnego ja się przeprowadziłam w czerwcu 2015 a w sierpniu urodziłam drugą córcie. w 7 m-cu ciązy teren na działce równałam, ale to był czad! jakies nadludzkie siły miałam emocjonalnie to byl ciężki rok i Bóg zapłać za mojego męża bo skoro ze mną wtedy wytrzymał tzn ze stworzony dla mnie
zaznaczam do podglądania pokazuj nam dużo fotek zwłaszcza tych masakrycznych, my lubimy takie klimaty i metamorfozy potem
pozdrawiam
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:33, 29 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Dominika dawno do Ciebie nie zagladalam i dzisiaj musiałam kilkadziesiąt stron cofnąć bo tak mnie ten plan zaintrygował Sylwia ładnie wymyśliła, zna Twój ogród na żywo?
zastanawiają mnie proporcje koła z ogniskiem vel wielkość tarasu? tak w rzeczywistosci będzie?
powiem Ci ze różnica 50cm w terenie na takiej powierzchni jaką ty masz to nie dużo, spokojnie rozprowadziłabyś ziemię tak ze nic by się nie czuło. ja tak mam a działkę o wiele mniejszą
ale co fakt to fakt murki to hicior w ogrodzie i zawsze dodają oryginalności
cieszę się, że zaglądasz
Sylwia nie zna z autopsji mojego ogrodu, a szkoda, może to naprawiamy

Jeżeli chodzi o proporcje to ja sobie to pomierzę i wtedy będę robić, raczej y miar okręgu z ławeczka byłby taki jak rabaty okrągłej po przeciwnej stronie

ale my specjalnie zrobiliśmy tą różnicę, bo tak chcieliśmy mieć, za duży teren, żeby było płasko i równo, taka była decyzja, wiec wyrównanie nie wchodzi w grę niestety

i zgadzam się z tym co napisałaś na końcu i stad tak jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies