Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

anna_t 23:06, 29 gru 2016

Asia nie odpoczywa bo widze ze działa na pinach tylko nas omija gadzina jedna a tu tyle planowania, Asia zajrzyj na forum. u Dominiki i Gosi planowanie linii rabat!!!
09:42, 02 sty 2017
Wszystkiego Naj Naj Najlepszego w Nowym Roku w życiu osobistym i w Ogrodzie
Samych udanych nasadzeń
makadamia 12:56, 02 sty 2017

Witam wszystkich poświątecznie! Wszystkiego najlepszego w nowym roku: niech Wam słońca ani deszczu nie zabraknie!
niech wiosna przyjdzie prędko a lato niech będzie dłuugie!
niech Wam Wasze rośliny bujnie rosną a chwasty nawet nie próbują!
niech krety, normice, psy i dzieci trzymają się z dala od Waszych rabatek!
a Wasze ogrody niech czym prędzej spełnią wszystkie Wasze oczekiwania!

Reniu, Moniko, Asiu - dziękuję za pamięć i za życzenia! Tak wyszło, że faktycznie miałam wymuszony urlop od forum. Dzieciaki zepsuły klawiaturę od laptopa, działała tylko myszka; w związku z czym nic nie mogłam pisać. Dlatego nawet nie próbowałam wchodzić na forum (żeby się nie denerwować, że nie mogę wziąć udziału w dyskusjach) za to nadrobiłam mocno gilmore girls i trochę pinteresta.

Aniu - Ty wyrastasz na mojego przewodnika na forum! Nawet nie wiesz, jaka jestem Ci wdzięczna za podpowiadanie, w których wątkach coś ciekawego się dzieje!

Dziewczyny, a jak tam w ogóle święta? Wzięłam cały tydzień wolnego, żeby dopieścić swoich chłopaków. Planowałam tyle rzeczy z nimi robić: obejrzeć szopki i iluminacje na starówce, pojeździć na łyżwach, pojechać do centrum kopernika i na przedstawienie teatralne dla dzieci... a tymczasem łobuzy wykręciły mi numer i się pochorowały. Calutki tydzień przesiedzieliśmy w domu, nie wyściubiając nawet nosa na to piękne słoneczko, które się akurat pokazało! Calutki tydzień z nudzącymi się i niewybieganymi gagatkami! Dramat!
Jedyne ciekawe rzeczy, które udało mi się zrobić, to obejrzeć Łotra 1 i przeczytać "Okularnika" Bondy. Niestety, ani jedno, ani drugie mnie nie zachwyciło.
13:01, 02 sty 2017
Witaj Asiu, niestety czasem się zdarza, a sprzęt to norma przy dzieciach.

Oczywiście życzę ci dokładnie tego samego, to chyba najważniejsze

Margerytka40 13:18, 02 sty 2017

Z dzieciakami już tak bywa . Moja w zeszłym roku tak umawiała się z kuzynką na ferie zimowe .Zosia miała jechać do tamtej na tydzień a później zamiana . I co? I obie się rozchorowały i każda u siebie w łóżku leżała .
Dominika11 14:24, 02 sty 2017

przyszłam z rewizytą i idę popatrzeć u Ciebie
Gruszka_na_w... 16:12, 02 sty 2017

Współodczuwam ból domowej nasiadówki z chorymi dziećmi. Do tej pory pamiętam swoje 6- tygodniowe uwięzienie spowodowane ospą najpierw jednego, a potem drugiego. Ratowałam się teatrzykiem kukiełkowym własnoręcznie robionym.
Trzymaj się cieplutko i niechaj się spełniają Twoje noworoczne życzenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 17:06, 02 sty 2017

Chory mąż to chyba gorszy przypadek byłby?

Na poważnie, Asia, sił i zdrowia przede wszystkim.

Mam prośbę o pomoc. Muszę w ogrodzie zbudować coś takiego jak grill. Chciałabym jakiejś prostej sielskiej formy, żeby pasowało do ogrodu i domu i nie było masywne i sterczące, najlepiej bez komina i kominka (chodzi o to, żeby było coś na stałe "czynne cały rok"). Nie mam pomysłu i przekonania a raczej powinność odczuwam w tym zadaniu na 2017. Miałabyś jakieś wizje architektoniczne?
AniMa 09:45, 03 sty 2017

Asiu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
...I aby Twoje życzenia sie spełniały...
makadamia 10:01, 03 sty 2017

Moniko, Haniu, Asiu, Aniu - dziękuję

Ewciu - akurat mój mąż pod względem chorowania jest nietypowy: choruje rzadko i krótko, aczkolwiek bardzo intensywnie. I nie marudzi. To już prędzej ja wykorzystuję bez skrupułów każdą chorobę wylegując się w łóżku i zostawiając go z dziećmi i domem do ogarnięcia
A w sprawie grilla już do Ciebie pędzę