Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 13:34, 21 sty 2013

Do góry
I to lubię!Ostre planowanie nigdy mi nie wypaliło,a spontan! Jak najbardziej!

No to mamy dużo wspólnego
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci... jesteś naszą ogrodowiskową Babcią.. niepisaną królową w ilości wnuków

Blokersi w ogrodzie 13:33, 21 sty 2013

Do góry
Danusiu, bardzo chętnie zapoznam się z Twoią trasą po Anglii.
Jeśli tylko okoliczności pozwolą, byłoby mi niezwykle miło poznać Cię osobiście.

Jest i mapka.

[
Mam nadzieję, że opis jest w miarę czytelny. Nr 7, budleje zasłaniają sąsiadów, miało być . "Zjadło mi" kawałek opisu.

Niestety koniec działki zajmują stare szopy i miniwysypisko smieci - pozostałosci po poprzednich właścicielach Szopy do rozebrania, wysypisko jest w trakcie uprzątania ale jest tego sporo więc robimy to na raty ale do wiosny planujemy się wyrobić. Ponieważ poprzedni właściciele mieli sporo zabudowań typu szopy, kurniki, klatki dla zwierząt, mamy teraz w ogrodzie sporo fundamentów po rozebranych szopach itp. Właściwie wszędzie na planie gdzie są puste miejsca są fundamenty, ceglane lub betonowe. Myślałam o tym, żeby przerobic je jakoś na rabaty ale chyba jednak trzeba będzie je burzyć - wrrr...
.

Gdzieś na końcu świata... 13:33, 21 sty 2013

Do góry
Byłam, zakupiłam jeszcze tylko pobiegnę po ładną osłonkę i będę czekała aż zakwitną
Roztoczańskie klimaty 13:18, 21 sty 2013

Do góry
Kwiatek na 200 i nowe wiosenne plany

Kondziowy Ogród :) 13:15, 21 sty 2013

Do góry

Dobrze kombinujesz! POwodzenia!
Ogródek Janiny 13:13, 21 sty 2013

Do góry
Janeczko na dzisiejszy dzień,
Agnieszka wiosnę budzi!Czas ruszać do ludzi!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 21 sty 2013

Do góry
Zostawiam trochę wiosny.....

Nasz przydomowy ogródek 13:07, 21 sty 2013

Do góry
Miłego czekania!

ogrodoweimpresjejolki 13:06, 21 sty 2013

Do góry
Ćwiczenia umysłu w każdym wieku wskazane,bo inaczej można mówić o mózgu zaniku!
Dobrze,że nas,Jolu ,motywujesz,byśmy się nie zbudzili z letargu z ręką w nocniku!
A tu ..... za przyczyną Św.Agnieszki .....wiosna już wystartowała!
Ale zanim te zielone kiełki przebiją się przez zmarzniętą ziemię,poczekać musimy.....
JUż niedługo....coraz bliżej......już za chwilę!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:04, 21 sty 2013

Do góry
Agnieszko wszystkiego najlepszego . Niech Ci ptaszki śpiewają, kwiatki kwitna , dzieci zdrowo dorastają , M pomaga w ogrodzie i wszelkiej pomyślności.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 21 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
łatwo nie było ... zabałaganiłam tu dobrą chwilę zanim odgruzowałam sobie jeden tylko dzień a ponad setkę wesołej konwersacji ...

dla tych co po weekendzie walkowerem gotowi oddać donoszę co odgruzowałam

Nowy avatarek ma przywołać wiosnę ... myślę, że podobnie jak energiczne plany tworzenia rabaty angielskiej ... rabata długa na 60 m będzie i to po dwóch stronach trawnika ... zapowiada się coś absolutnie zjawiskowego ... walka o to trwa dlatego roślinki stające do kastingu nie mają łatwo ... oj nie ...

w kolorze Irenka ma typ romantyczny: biały - fiolet - róż ...

ale czy nie złamie się i nie wprowadzi żółtego nie wiem ... Beta i Ania zawalczyły o miejsce dla przewrotnika pokazując go w mariażu z kocimiętką i piwonią ... ja nie lubię żółtego ale ja bym się złamała ...

pewniaki natomiast to:
laurowiśnie (Madżenka wybierze te, które przetrwać mają i ja na ich miejscu bym przetrwała)
róże
werbena
ostróżki
jeżówka
bodziszek
machniom tytoń i maciejkę niech i wieczorny spacer będzie wydarzeniem ...

ale obie rabaty tak samo obsadzić ? duma Irenka ... Ula podrzuca by tak samo a co 10 m jakieś klu ... i ja mocno klaskam bo to ma moc ...

wszystko to ma się opierać na zimozielonym szkielecie by i zimą droga do domu była miła ... jak to w Miłkowie ...

w między czasie brać ogrodowiskowa doktoryzowała się nad malwami ... wszyscy zgodni, że piękne ... są sygnały, że choć za kanon wiejskiego ogródka od lat uznane to moda przychodzi na nie ... w grupie siła ... w mączniku problem ... drogie malwy i co z wami począć ??? ...

był też wspomnień czas ... Ania zeskanowała hity ze śpiewnika z dawnych lat ... coś mi się wydaje, że będziemy je odgruzowywać ... Irenka gitarę szykuje a głos ... głos piękny jest ...
Ana nie pamiętała jak pierwsze kroki z Irenką stawiała na forum a Irenka a i owszem a i tak ...
Kondzio nawywijał i aż musiał być zachwytach do porządku przywołany ale myslę, że i Zbyszek się do monitora uśmiechnął ...

a Sławko też nad angielską myśli i

będzie siem działo ... oj będzie siem działo już niebawem ...

uffffffffffffff ...

roślinki spisałam ... na angielską angielską powędrowałam ... Dany artykuły są bezcennne w inspiracjach ... teraz czekam aż ta rabata będzie gotowa ... a nuż kiedys nią przejdę ...

buźka Irenko

i skrót obrazkowy ... górny lewy róg planowana rabata ... poniżej angielska u Szmitów (dlaczego mnie tam nie było (() ... i argumenty za przewrotnikiem ...

i dla siebie znalazłam u pana co siem odezwał ... do moich półcieni i cieni ... dziękuję
sanguinaria canadensis

Ufff, dzięki Konstancjo, wykonałaś heroiczną pracę, jestem dzięki Tobie na bieżąco

Irenka, piękny avatarek! Pomysł na rabatę doskonały, widziałam piękne czosnki, allium sphaerocephalon, są mniejsze, ciemniejszy fioletowy i kwitną później, śliczne są polecam
Roztoczańskie klimaty 12:57, 21 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Zeta pędziwiatrze, z jaśminem do Ciebie przychodzę

Wiesz co lubię ...wlaśnie jestem na etapie jaśminu...kolejny punkt do moich chciejstw wiosennych... czy są jakieś odmiany ....?? Musze sprawdzić.
nooo przeca wiem, dlatego jaśmina przytargałam. O odmiany mnie nie pytaj kupiłam przez przypadek podobny do tego który Danusia przywiozła z Angli...

Belle Etoile- jedna z najładniejszych odmian z plamką w środku kwiatu. Ta napewno Danusia przywiozła ( sam krzaczek czy inspirację?). Pachnie podobno truskawkami, ale nie wąhałam. I wysokość fajna bo niewielka- do 150 cm.

magnolio jesteś WIELKA w dobrym tego słowa znaczeniu masz racje ona nie achnie tak jak jaśmin który pamiętam u babci, pachnie truskawką właśnie zaraz sobie nazwę zapiszę
Rododendronowy ogród II. 12:57, 21 sty 2013

Do góry
Bożenko,ptaszków Tobie nie wysyłam,
swoich pupili masz pod dostatkiem,
ale podzielę się z Tobą i W. kwiatkiem!
Dużo zdrowia!

Rododendronowy ogród II. 12:56, 21 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Pozdrowienia spod karmnika od podopiecznego rudzika. Melduję, że śniadanie zjadł i zimie się nie daje.

Bardzo się cieszę z tej wiadomości ale nadal się bedę o niego martwic bo zapowiadaja mrozy, oby dał sobie jakoś radę i znalazł dobre schronienie bo o jedzenie Ty sie zatroszczysz. Śliczny jest. Dobrze z e jest u Ciebie a nie u mnie bo ja bym nocy nie przespała tylko myślała jak mu zimno a tak to myślę że u Ciebie cieplej niż u mnie . Mam nadzieję że jak tyle już wytrzymał to z Twoją pomocą nadal sobie poradzi.Pozdrawiam Agnieszko.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:52, 21 sty 2013

Do góry
Pożartowałam i ...
o życzeniach zapomniałam

Już nadrabiam
i kwiatka wstawiam,
do tego życzenia składam
niech Ci się szczęści i ... spadam

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:52, 21 sty 2013

Do góry
Chyba ktoś tu ma imienienki tulipanki przyniosłam

Rododendronowy ogród II. 12:47, 21 sty 2013

Do góry
Pozdrowienia spod karmnika od podopiecznego rudzika. Melduję, że śniadanie zjadł i zimie się nie daje.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:45, 21 sty 2013

Do góry
A mnie sąsiadka zza płota przypomniała:

Dla Agnieszki dzisiaj chwała!
Za skowronki,co je w zimie hołubiła,
a teraz na wolność puściła!
Bo orzekła ,że czas na nie,
trzeba więc pochować sanie,
nasionka już trzeba wyjąć,
by wiosenkę godnie przyjąć!
To nic ,że zima jeszcze śnieży.....
niedługo do morza pobieży!

Agnieszko! 1oo Lat -imieninowe!
Zielono mi! 12:29, 21 sty 2013

Do góry
I jeszcze to, z dzisiejszego rana.
Ogródek Hanusi po zimie 12:25, 21 sty 2013

Do góry
Pszczółka przypomniała o Agnieszce- dziś jej święto: Wszystkiego najlepszego kochane Asiulki,Agusie,Asie!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies