Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno
Dla mnie bomba i na pewno mój następny ogród takie coś będzie miał. Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.
W ogrodzie mam więcej niż te zakupione.. i wcale nie ma się wrażenia, że ich tak dużo
W tym jednym miejscu jest ponad 30... a to tylko 30x30cm i urosło z 5 cebulek
Gosiu Joanko ten bidulek sobie świetnie radzi siedzi na drzewach w moim ogrodzie bo mam kilka podsypów zrobionych dla bażantów wie cwaniak gdzie siadac
A to moje,tegoroczne,teraz znowu przykryte lodem i sniegiem A juz sie tak cieszylam....
I ciesz się, że przykryte śniegiem... bo dzięki temu jak przyjdzie na nie pora to nacieszą oczy
Przyrody się nie oszuka...ona sama wie, kiedy jest prawdziwa wiosna...
Ja też sadzę razem tulipany i krokusy, dzięki czemu w jednym miejscu dłużej jest kolorowo...
Krokusy....
A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...
Jestem druga w kolejce.. i faktycznie mnie nie widać... tylko białe butki...... ale jestem..to dowód.... I widać, że już w nocy zajęłam miejsce.....
Aniu no to masz zaklepane ale patrzcie jak Pszczółka się rozpycha...widać że nikogo nie przepuści
hmmm i zastanawiam się po co Finka stoi w kolejce do swojego sklepu ....chyba sztuczny tłok robi... nie bój się Finko już my ci ruch zapewnimy, nie nadążysz pakować więc rób ofertę bo my już mocno po tej zimie wygłodniałe
Teraz dotarło do mnie, że Ania za mną i jej nie widać przez moją posturę. Ale to sweterek typu wełna lamy. Dobry na wszystko.
A Finka w kolejce incognito słucha opinii klientów
Witaj Ewa, widoki niesamowite,strasznie zazdroszczę Ci, dodaj więcej fotek
Masz szczęście że noga na koniec wypadu się skiepściła..
Ja skręciłam jeszcze w październiku i dotychczas mnie boli i aż mnie skręca kiedy piszecie o nartach itp.
Wyciągnęłam nawet swoje buciory do nart,chciałam spróbowac jak moja noga zareaguje na nie,ale mój M tak się rozdarł,że dałam sobie spokój nawet z próbowaniem
Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny
Reniu góry rzeczywiście piękne ,ale tylko pierwszego dnia była piękna pogoda na robienie zdjęć ,ale wtedy nie wzięliśmy aparatu .
Kolejne dni były tak mgliste ,że widoczność na górze do 2 m,nie było szans na zdjęcia
Współczuje Tobie kontuzji i wiem co czujesz .ja miałam jeszcze raz jechać w tym sezonie i nici z tego
Taki cudny zamek wybudowany na szczycie góry mijaliśmy po drodze , coś niesamowitego