Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:26, 19 lip 2015

Do góry
Olu, pięknie u Ciebie
Nie zmarnowalas tego sezonu. Co fotka to lepsza. Stipa z lawenda bosko wygląda a do tego hortki. ... pyszności; )

Piszę się na nasiona stipy dzięki że o mnie pomyślałas

Jak mogę Ci się odwdzięczyc?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:26, 19 lip 2015

Do góry
Olu, pięknie u Ciebie
Nie zmarnowalas tego sezonu. Co fotka to lepsza. Stipa z lawenda bosko wygląda a do tego hortki. ... pyszności; )

Piszę się na nasiona stipy dzięki że o mnie pomyślałas

Jak mogę Ci się odwdzięczyc?
Kiedyś będzie tu ogród 21:23, 19 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
No właśnie. To zupełnie jakaś inna stipa. Ciekawa jestem

Trzymam, może mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy ...

bql3 napisał(a)
witam,

wpadłem na spacer po Twoim ogrodzie i poczęstowałem się kawką

pozdrawiam gorąco
Jan

Witam Janie serdecznie, a ja właśnie na herbatce u ciebie. Herbaciarnia cudowna, studiuję filmiki.
Pozdrawiam,
Typografia ogrodu 19:55, 19 lip 2015

Do góry
Dzięki dziewczyny za wsparcie- nie jest najgorzej-
Obie drogi do naszej wsi były zablokowane powalonymi drzewami, nie ma prądu i jeszcze jakiś czas na pewno nie bedzie. A jeśli chodzi o ogrod to co prawda z odciskami od grabi ale gałęzie posprzątane (3 godziny we dwójkę z wsparciem dzieci) a najwieksza jutro do wycięcia. Nie było tego mało. Brzoza złamana jedna, a dwie były przygniecione ale się nie złamały.

Właśnie miałam mały sprint do ekspresu bo na minutę włączyli prad ale nie zdążyłam...

Lawenda, perowska, hortensje, miscant, Stipa-lezą ale mam nadzieje ze jak wyschną to się podniosą. Tawulki zgniecione najwieksza gałęzią. Wszystkie wiązania Serbów się pozrywały ale drzewa stoją prosto.

Drugie podejście do kawy..... Jest! Oby u Was było spokojnie
Mój ogród pod górkę... 21:01, 18 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajne te jeżówki. Mi jeszcze dwie by się przydały. Stipa, jak zacznie kwitnáć, będzie wyższa i bardziej stercząca.

No fajne, fajne No to czekam na wielką stipę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:59, 18 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Asiu,wieki u ciebie już nie byłam!
Trawki,hortensje,jeżówki...uwielbiam
Widzę,że nadal jesteś "zastipowana" tak jak ja...czy u ciebie te stare stipy też się pokładają?

Witaj Gabrysiu
Ja do Ciebie zaglądam regularnie i zachwycam sie ogrodem.
Stare stipy wszystkie wyrzuciłam bo się bardzo rozrosły i pokładały po każdym deszczu. Zostawiłam tylko siewki z ubiegłego roku i wsadziłam tę co siałam wiosną. Lubię jak stipa jest świeża i zieloniutka.
Mirkowy ogród (początki) 20:13, 18 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne i pewnie smaczne zbiory
Gratuluję własnych wyhodowanych trawek,stipa teraz pewnie się sama wysieje
Dzięki Gabrysiu .Rozplenica wysiana z nasionek od Irenki wiosną o taka jest teraz
Mirkowy ogród (początki) 19:08, 18 lip 2015

Do góry
Piękne i pewnie smaczne zbiory
Gratuluję własnych wyhodowanych trawek,stipa teraz pewnie się sama wysieje
Kiedyś będzie tu ogród 16:11, 18 lip 2015

Do góry
No właśnie. To zupełnie jakaś inna stipa. Ciekawa jestem
Czasem słońce czasem deszcz 14:15, 18 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

muszę przejrzeć malkulową wizytówkę żeby to zobaczyć, tyle że moja natura kokoszkowa raczej potrzebuje kwiecia, ale mogę je też wcisnąć w trawy właściwie tam w liatrze rośnie stipa ale tegoroczne siewki i nawet jej nie widać
tymczasem posadziłam jeżówki w stipę jak radziła Iwonka i oczywiście jest nieźle, bo to klasyczne połączenie, ale tam jest głównie cień, jeszcze mak zobaczyłam liście łubinów pożarte przez ślimaki, to myślę że te jeżówki mogą tam sobie nie poradzić, pokombinuję jeszcze z jednym miejscem

dziękuję Edytko za pomoc, wszelkoe wskazówki mile widziane

Wiesz, chodzi o to, że trawy zasłonią płot od wiosny do jesieni a nawet zimy jak będą związane. Ja tam wychodzę z założenia że akurat traw to nigdy nie jest za wiele
Jeżówki...piękne połączenie ale one słonka pragną bardzo..... a może jeżówki właśnie w te trawy dać?...
Właśnie sobie uświadomiłam, że ja tak mam za domem. Gapa ze mnie
Czasem słońce czasem deszcz 12:18, 18 lip 2015

Do góry
Edit napisał(a)
Ps. Fajnie by zwisały nad rowem. Już to sobie wyobraziłam i tak bym zrobiła
Wiesz, może ja źle gadam ale ja działam bez projektu i tak sobie właśnie wszystko wyobrażam, hi, hi

muszę przejrzeć malkulową wizytówkę żeby to zobaczyć, tyle że moja natura kokoszkowa raczej potrzebuje kwiecia, ale mogę je też wcisnąć w trawy właściwie tam w liatrze rośnie stipa ale tegoroczne siewki i nawet jej nie widać
tymczasem posadziłam jeżówki w stipę jak radziła Iwonka i oczywiście jest nieźle, bo to klasyczne połączenie, ale tam jest głównie cień, jeszcze mak zobaczyłam liście łubinów pożarte przez ślimaki, to myślę że te jeżówki mogą tam sobie nie poradzić, pokombinuję jeszcze z jednym miejscem

dziękuję Edytko za pomoc, wszelkoe wskazówki mile widziane
Czasem słońce czasem deszcz 12:12, 18 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Moja stipa tez się mocno pokłada- teraz jest powiązana ale wyglada to tak sobie.nasionabjuz tez zebrałam ale zastanawiam się co stanie się po ścięciu - myślisz ze Ci wypuści i się odmłodzi?

nie mam pojęcia co z nią dalej zrobić, ale tak sobie leżeć po prostu nie może
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:53, 18 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Renatko a kwitnie ci już? Bo ja siałam też w tym roku z kupnych nasion i zastanawiam się czy jest sens koło tego chodzić.

Aniu, moja stipa marnie rośnie. Nie chodzę koło niej zupełnie. Jak obfocę to wrzucę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:52, 18 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Tez ja kupiłam z mysle ze będzie jednoroczna. Wiele roslin mam jednorocznych roslin w ogrodzie od 3 lat....werbena, stipa, głogownik ..... Na razie czekam na efekt z różowymi i purpurowymi rozami
ale Ty w innej Polsce mieszkasz kawa wypita zmykam kanty robić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:45, 18 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
w przerwie na kawę powiem, że ta rozplenica z 'pałkami" w ubiegłym roku u mnie nie dała rady... kupiłam w tym roku do donicy traktując jak jednoroczną, ale u Ciebie kto wie...

Tez ja kupiłam z mysle ze będzie jednoroczna. Wiele roslin mam jednorocznych roslin w ogrodzie od 3 lat....werbena, stipa, głogownik ..... Na razie czekam na efekt z różowymi i purpurowymi rozami
Czasem słońce czasem deszcz 10:53, 18 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

tam jest tylko 20 cm więc już nic by nie weszło
stipa- na nasiona,a uwaźasz żeby zostawić?

Moja stipa tez się mocno pokłada- teraz jest powiązana ale wyglada to tak sobie.nasionabjuz tez zebrałam ale zastanawiam się co stanie się po ścięciu - myślisz ze Ci wypuści i się odmłodzi?
Czasem słońce czasem deszcz 10:07, 18 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Grabowym żywopłot może mieć nawet 20cm głębokości może by się zmieścił
A jaki los przewidujemy dla stipy po ścięciu teraz?

tam jest tylko 20 cm więc już nic by nie weszło
stipa- na nasiona,a uwaźasz żeby zostawić?
Ogród niby nowoczesny ale... 08:13, 18 lip 2015

Do góry
Kochane tak sie jakoś ułozylo, ze urlopować będę sie jeszcze tydzień
Pogoda dopisuje...

Julka...lata świetlne Cię nie było! Siateczkę oczywiscie oglądam troszkę cieżko bylo znaleźć za granicą na necie relację tv ale udalo się
Julka, jeśli stipa zakwitnie Ci w tym roku (a powinna) to wiosną powinnaś mieć siewki.

Na weselu jeszcze nie byłam...to jak wrócę

Aha...nie byłabym sobą gdybym nie znalazla jakiegoś ogrodu do obejrzenia...wieczorkiem postaram sie założyć wątek.... kilka fotek na zachętę

pozdrowienia dla zaglądających buziaczki ślę ..idę zjeść śniadanko i lecimy na plażę

Ogródek Iwony 07:43, 18 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Pamiętam mój zachwyt nad stipą w tamtym sezonie ale wierz mi w tym roku oglądam ją i zachwycam się codziennie, to nie mija...przynajmniej nam ogrodnikom
Spotkania zazdraszczam - niestety nie było mi pisane. Ale miło mi, że mogłam Cię "poznać" Iwonko

Kasiu, następnym razem pojedziesz. A wiesz, że stipa była po 12 zł ?
Każdy stał i przeliczał, ile kasy zaoszczędził siejąc
Mój ogród pod górkę... 07:40, 18 lip 2015

Do góry
Fajne te jeżówki. Mi jeszcze dwie by się przydały. Stipa, jak zacznie kwitnáć, będzie wyższa i bardziej stercząca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies