Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Bogdzia 21:16, 19 lip 2015

Poczytałam o oczku i ciekawa jestem jaka Twoja decyzja będzie, ale chyba to większe?
anka_ 21:23, 19 lip 2015

Kasya napisał(a)
No właśnie. To zupełnie jakaś inna stipa. Ciekawa jestem

Trzymam, może mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy ...

bql3 napisał(a)
witam,

wpadłem na spacer po Twoim ogrodzie i poczęstowałem się kawką

pozdrawiam gorąco
Jan

Witam Janie serdecznie, a ja właśnie na herbatce u ciebie. Herbaciarnia cudowna, studiuję filmiki.
Pozdrawiam,
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 21:28, 19 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o oczku i ciekawa jestem jaka Twoja decyzja będzie, ale chyba to większe?

Bożenko stanęło na tym, że powiększamy do rozmiaru możliwie największego z technicznego punktu widzenia. Dużego pola do popisu w tym miejscu nie ma, bo obecny wykop pod oczko otulają rury od wodociągu i drenażu.
Dzisiaj byliśmy oglądać folię i mąż się kłócił, że źle policzyłam koszt. Jak się okazało, że nie to troooszkę go zatkało.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 21:58, 19 lip 2015

anka_ napisał(a)

Bożenko stanęło na tym, że powiększamy do rozmiaru możliwie największego z technicznego punktu widzenia. Dużego pola do popisu w tym miejscu nie ma, bo obecny wykop pod oczko otulają rury od wodociągu i drenażu.
Dzisiaj byliśmy oglądać folię i mąż się kłócił, że źle policzyłam koszt. Jak się okazało, że nie to troooszkę go zatkało.

Sumka chyba pokaźna wyszła?
07_Rene 22:36, 19 lip 2015

anka_ napisał(a)

Kasiu tak jak pisałam, nie bardzo jest co pokazywać, ale proszę bardzo

Moja z siewu z kupnych nasion

Ta z kupnych ma zupełnie inne źdźbła, niebieskawe, sztywne, znacznie szersze. Już same nasiona były zupełnie inne- 10 sztuk w paczce, duże, taki długi, wyrośnięty owies.
Trzymam z ciekawości, choć na kwitnienie na razie się nie zanosi.

Mam takie same, też z wysiewu Na razie je trzymam, ale jakoś słaba rosną. Chyba je przesadzę na jesien
anka_ 23:03, 19 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Sumka chyba pokaźna wyszła?

Nie było folii w tej szerokości co nam potrzeba więc pan zaproponował EPDM. Mój eMuś gotowy był brać - stwierdził, że cena do przełknięcia..... dopóki mu wytłumaczyłam, że to cena za mkw a nie bieżący. Mina jego bezcenna.
A to był koszt przed powiększeniem oczka....
anka_ 23:06, 19 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Mam takie same, też z wysiewu Na razie je trzymam, ale jakoś słaba rosną. Chyba je przesadzę na jesien

Te też słabo rosną, choć słabo to i tak za mocno powiedziane. Powinnam je wywalić, ale ciekawość bierze górę.
an_tre 23:34, 19 lip 2015

Anka cofnęłam się kilka stronek u ciebie i widzę, że masz sporo młodych hortensji i co najważniejsze pamiętasz ich name ja dopiero zaczęłam przygodę z hortkami jak zakotwiczyłam w ogrodowisku mam sporo młodych krzewów, ale jak chcę nazwę to w wielu lukam na metkę, mam też takie bez metek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Agatek 08:56, 20 lip 2015

Jakaś dziwna ta Twoja stipa
Tess 08:59, 20 lip 2015

Agatek napisał(a)
Jakaś dziwna ta Twoja stipa

No.