Maja wydała nową książkę i będzie ją podpisywać w sobotę, w centrum ogrodniczym Florapoint w Aninie. ul. Patriotów/Mrówcza
Tytuł książki "Maja w ogrodzie, jesień i zima."
nie, Danusiu, nie jestem, to była jednorazowa wyprawa morska... i to doświadczenie już mi wystarczy
niczego nie żałuję, bo była to fantastyczna przygoda, ale już nie popłynę na taki rejs...
Polecam prześledzenie artykułów pod tagiem "ogrody angielskie", sporo tam przykładów ogrodów na skarpach, nawet bardzo stromych, choćby ostatni Mill Dene. Pooglądaj galerie zdjęciowe, pomysły same sie nasuną.
Dzisiaj wspierałam najpierw sama, potem z chłopakami Maję w zmaganiach z ogrodem, bo sama nie może pracować z wiadomych powodów. U Mai ślicznie i jutro będziecie mogli zobaczyć, co u niej kwitnie jeszcze w ogrodzie... Będzie artykuł Mai i niezwkle bogata galeria zdjęciowa, którą robiłam dziś - kolorowo u schyłku lata.
A kwitnie duuużo roślin i jak bujnie
Hortensja metaliczna się spodobała, Maja niezwykle szybko musiała podejmować decyzje, co gdzie i w jakiej ilości mamy przesadzić... Liczę też na Wasze komentarze jutro pod artykułem
Oprócz przesadzania różnych roślin, posadziłam także narazie tulipany w 3 odmianach.
Maja planuje więcej tulipanów (co najmniej 300) i narcyzy.
Wspaniałe wiadomości. Cieszę się jak dziecko. Uwielbiam Maję. Danusiu prześlij Serdeczne Pozdrowienia, jeśli możesz. Czekam zawsze z niecierpliwością na Jej program lub nową książkę.
Dzisiaj wspierałam najpierw sama, potem z chłopakami Maję w zmaganiach z ogrodem, bo sama nie może pracować z wiadomych powodów. U Mai ślicznie i jutro będziecie mogli zobaczyć, co u niej kwitnie jeszcze w ogrodzie... Będzie artykuł Mai i niezwkle bogata galeria zdjęciowa, którą robiłam dziś - kolorowo u schyłku lata.
A kwitnie duuużo roślin i jak bujnie
Hortensja metaliczna się spodobała, Maja niezwykle szybko musiała podejmować decyzje, co gdzie i w jakiej ilości mamy przesadzić... Liczę też na Wasze komentarze jutro pod artykułem
Oprócz przesadzania różnych roślin, posadziłam także narazie tulipany w 3 odmianach.
Maja planuje więcej tulipanów (co najmniej 300) i narcyzy.
Dzięki wszystkim - jakbyście kiedyś takiej szukali odmiana zwie się Tsuki Yori No Shisha
Powiem tak: Ronin uczy się japońskiego, zna już około 2000 słów i przetłumaczył to jako
"Posłaniec z księżyca"
Japoński mówisz - no gratulacje. Teraz to angielski jest potrzebny, ale wielu ludzi przestawia się na japoński - w poszukiwaniu sukcesów na rynkach
Angielski już zna, a nie chciał się uczyć czegoś łatwego, czego wszyscy się uczą (hiszpański, włoski). Japoński to coś zupełnie z innego świata, poza tym że trudny to jeszcze te znaki... widziałam jego zeszyt do "kaligrafii"... Japonia bardzo związana z informatyką...
A ja zapytam o bukszpany, bo u Pani Danusi są takie piękne !
Pani Danusiu, jestem oszołomiona Pani ogrodem.
Dlaczego wszędzie odradzają mi bukszpany - że przemarzają, że kapryśne itd. itd. itd.
Proszę, napiszcie mi w skrócie jakie tak naprawdę są wymagania tej rośliny ?
Już tyle razy chciałam kupić.... i zawsze zrezygnowałam.
W szkółkach, w internecie, poradnikach są sprzeczne informacje.