Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:20, 24 sty 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Ja tez miałam atak slimaków 2 lata temu. Koszmar straszny to był, ale w ubiegłym roku wcale, więc szybko zapomniałam
I też chce lato choć na zdjęciach hihihi
Pozdrawiam

Witaj Ewuś, ja chciałabym zapomnieć o nich na zawsze. Jak dobrze wstać skoro świt i zobaczyć ulubione kwiatki na rabatce, a nie badylki...
Skoro chcesz kwiatki, to proszę, goździki brodate w ubiegłym roku poszalały

W Dolinie Muminków 18:05, 24 sty 2013

Do góry
Przedstawiam zdjęcie satelitarne Naszej działki.

Rok 2009
Czas kiedy wokół domu był stary sad i wysoka łąkowa trawa. Drzewa owocowe już od wielu lat mało owocowały. To w tym właśnie roku pojawiła się chęć zmian w ogrodzie. Zatęskniliśmy za miejcem gdzie po ciężkiej pracy i zgiełku całego dnia można będzie odpocząć.
Zdjęcia przedstawiają ogród kiedy nie było ogrodzenia, a do Naszego sadu przychodziły zwierzęta sąsiadów i polne.

Na kolejnych zdjęciach można zobaczyć gęsty sad

Borówcowy raj 17:58, 24 sty 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
W ramach oderwania się od zimowej rzeczywistości postanowiłam trochę powspominać początki mojego życia tutaj w podpoznańskiej wsi.
I tak oto się zaczęła moja historia:

Od szopy na mokradłach i haszczy po pas w roku 1998. Przyjeżdżaliśmy popatrzeć tylko na puste pola, bo w miejscu naszej ulicy nie było kompletnie żadnego domu. Te, które tam widać w oddali, to tylko złudzenie, że są blisko.

W roku 1998 było już tak. Teraz dopiero widać, gdzie są te domy:

W następnym roku zaczęły powstawać mury naszego przyszłego domu:

I ten etap powoli realizowaliśmy brnąc po deszczach w błocie. Tutaj widać większość pola. I nie pomyślcie, że sami sobie wymyśliliśmy ten dom na końcu działki. Wokół niej są rowy melioracyjne (tak się nazywają niby, ale do melioracji im daleko), no i plan zagospodarowania wymusił na nas posadowienie domu w najszerszym miejscu działki, bo dom parterowy, dość szeroki wybraliśmy. Od tamtego momentu wszyscy nas o to pytali, że przeważnie ogród z tyłu jest, a przedogródek mały, u nas jest jak u inwestora samobójcy ha ha, wszystkie media musieliśmy ciągnąć 10-krotnie drożej niestety. Ma to teraz swój ogromny urok i nie zamieniłabym się, chociaż optymalnie byłoby, gdyby dom był na samym środku działki:

cdn.

No Kochana, historia jak u mnie. Ja też właśnie zrobiłam u siebie na blogu post wspominkowy, jak krok po kroczku tworzyliśmy ogród. Fajnie się to wspomina. Muszę przygotować też na Ogrodowisko metamorfozę przed i po.

Pozdrawiam i gratuluję pięknego ogrodu
Ogródek na trzy lata 17:53, 24 sty 2013

Do góry
Justynko - oczami chyba?

(to pewnie początki dalekowzroczności)

Irenko, ja też pozdrawiam. Baaardzo mi się ten Twój nowy avatarek podoba.

Kropelki były tylko w jednym miejscu, ale kulek było więcej. Tyle zostało jak czapeczki na słupkach zaczęły topnieć. A dzisiaj zimno. Jakiś spory mróz i skrzypi.

Borówcowy raj 17:53, 24 sty 2013

Do góry
A teraz widok na drugi narożnik za domem, nie mam zdjęcia z samego początku. Tutaj ogród miał 5 lat:

Znalazłam jeszcze takie zdjęcie:

I teraz:

ogrodoweimpresjejolki 17:48, 24 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
A mnie teraz żadne wyzwanie ogrodowe nie straszne! Dostałam dziś od wnuków na imprezie przedszkolnej z okazji Dnia Babci i Dziadka PIERŚCIEŃ MOCY

a Dziadek słodkie życzenia

Jola, no pierścień mocy...wyjatkowy!!!...wzruszające..
Borówcowy raj 17:48, 24 sty 2013

Do góry
A tutaj patrząc od strony domu w niepełnej perspektywie:

Teraz za domem. Tak było, jak walczyłam:

Po 2 latach:

I teraz ten sam lewy narożnik po 10 latach:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 24 sty 2013

Do góry
A ja mam coś dla Ciebie Projekt angielskiej rabaty - jak klikniesz w link to możesz sobie ją powiększyć

Gardenarium napisał(a)
Przyda się przy dobieraniu kolorów i przejściu z zimnych w cieplejsze.

Link
Borówcowy raj 17:40, 24 sty 2013

Do góry
Tutaj zdjęcie z dalszej perspektywy i pokażę jak się zmieniło:
Przed:

Około 4-5 lat temu:

Teraz:

Ogród do kwadratu 17:37, 24 sty 2013

Do góry
Agnieszko no musisz mi wybaczyc spóźnienie ale przez oczy mniej teraz bywam na Ogrodowisku. Serdecznie gratuluję.

Borówcowy raj 17:36, 24 sty 2013

Do góry
W ramach oderwania się od zimowej rzeczywistości postanowiłam trochę powspominać początki mojego życia tutaj w podpoznańskiej wsi.
I tak oto się zaczęła moja historia:

Od szopy na mokradłach i haszczy po pas w roku 1998. Przyjeżdżaliśmy popatrzeć tylko na puste pola, bo w miejscu naszej ulicy nie było kompletnie żadnego domu. Te, które tam widać w oddali, to tylko złudzenie, że są blisko.

W roku 1998 było już tak. Teraz dopiero widać, gdzie są te domy:

W następnym roku zaczęły powstawać mury naszego przyszłego domu:

I ten etap powoli realizowaliśmy brnąc po deszczach w błocie. Tutaj widać większość pola. I nie pomyślcie, że sami sobie wymyśliliśmy ten dom na końcu działki. Wokół niej są rowy melioracyjne (tak się nazywają niby, ale do melioracji im daleko), no i plan zagospodarowania wymusił na nas posadowienie domu w najszerszym miejscu działki, bo dom parterowy, dość szeroki wybraliśmy. Od tamtego momentu wszyscy nas o to pytali, że przeważnie ogród z tyłu jest, a przedogródek mały, u nas jest jak u inwestora samobójcy ha ha, wszystkie media musieliśmy ciągnąć 10-krotnie drożej niestety. Ma to teraz swój ogromny urok i nie zamieniłabym się, chociaż optymalnie byłoby, gdyby dom był na samym środku działki:

cdn.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:29, 24 sty 2013

Do góry
Slawko - dokładnie - jeśli ją mam mieć to muszę ją odpowiednio wkomponować

Marto - tak - też fioletowe Ale prymulę Zrobiłem jej zdjęcia

Ewuś - samymi cudnościami nas Danusia rozpieszcza Zima dzięki temu szybko leci - jeszcze 8 tygodni i mamy pierwszy dzień wiosny !

Irenko - z planami ogrodniczymi wcale źle nie jest Gorzej z tym, że LALKĘ Prusa mam mieć przeczytaną na poniedziałek......a to jest takie głuuuupieeeeee!!!! A jeszcze mi zostało 450 stron......ale czytam to co mam zaznaczone i to co mi się wydaje, że się przyda Gorzej jak gałę z tego dostanę

Agnieszka - dziękuję za życzenia
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 17:13, 24 sty 2013

Do góry
Grapaka ok !

Odmiana Barbarossa

Clara curtis

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:12, 24 sty 2013

Do góry
Rocznicowe nieco spóźnione gratulacje przesyłam.

Kubusiowo 17:09, 24 sty 2013

Do góry
Spóźnione gratulacje przesyłam.

Kubusiowo 17:02, 24 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

aaaa i jeszcze "obraz" sobie na biurku postawiłam

Gosiak, jesteś niemożliwa

Niemożliwa... ?, mało powiedziane.

haha Wariatka...jak babcię kocham Wariatka!! Na to nie wpadłam....

Już się zastanawiam gdzie u siebie postawię lub powiesze...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:41, 24 sty 2013

Do góry
Gratulacje Aniu

Pszczelarnia 16:40, 24 sty 2013

Do góry
Ewo gratulacje,
więc z tej okazji przypomnę zamiast kwiatka

Kubusiowo 16:34, 24 sty 2013

Do góry
Wielkie gratulacje dla odważnej,zdolnej i sprytnej ogrodniczki w Kubusiowie i nie tylko

Pszczelarnia 16:33, 24 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

(...) zagadkę

Nie wiem, pisałam u Ciebie o wrażeniach związanych z tym kwiatem. Dodam, że liście jak żywokost. Daje dużo nektaru? Lecą na niego pszczoły? Ups... ale zabrzmiało? Czy ten kwiat chętnie oblatują pszczoły? Wygląda niepospolicie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies