O kurcze a u mnie w drugiej donicy trzmielina rośnie niezabezpieczona ....
Niestety ta donica ma 1,5 metra głebokości grab lub większe drzewo?? Chyba na to za płytka?
Nie martw się nie sądze że jesteś krytyczny każda opinia jest mi cenna
Wysłucham wszystkich i wkońcu wybierzemy optymalną wersję
Dziekuję
Bożenko, witaj w Nowym Roku Samych pomyślności
U Ciebie tak wiosenne, więc z okazji tych 200 stron podsyłam Ci wiosenne kwiatuszki.
Zdjęcia jak zwykle piękne.
Ania aaaaa jak się rwą to pewnie, że nie ma co kręgosłupa nadwyrężać
ANulka ano mam gdzie Tylko ogarnąc to... ehhh
Kasia hehehhehe u mnie był pięęęęęęękny warzywnik - na wiosnę Potem jak zobaczyłam mini marchewki to się załamałam Ale i tak bylam dumna gdy skosiłam pół grządki, żeby szczypiorku narwać na jeden serek na śniadanie
Tutaj mam kolejną donicę ....cyprys....żurawki i trawki . Ten cyprys jednak ciągle przemarza.
Tutaj fajnie wyglądałby Bonsai (przynajmniej tak mi się wydaje) no ale to jeszcze grubsza sprawa.
A bukszpany w donicy rzeczywiście najlepszy pomysł, ale z drugiej strony tak co roku zmnieniać na nowe troche szkoda by było jakby sie zniszczył
A może trzmielina podsadzona trawkami(np. nowozelandzkimi. Danusia ma ich teraz pełno u siebie)
Kiedyś na GAPie widziałem w dużej donicy cedra, fajnie mu gałęzie opadały(ale znowu czy przezimuje?)
Albo jakaś spiralka lub trzy kulki na kiju?
Ale to takie luzne sugestie
No dzieki każda sugestia dobra .....coś z tego wybiorę ...gdyby nie problem przemarzania ...byłoby więcej do wyboru.
Trzmieliny przemarzną, trawy też w końcu. Cedra odradzam w to miejsce. Cisa też bym odradzał, bo bywa tak że przemarza i on Przepraszam, że tak krytycznie, staram się pomóc
Ja bym się poważnie zastanowił nad jakimś stożkiem lub bonsai z np. grabu czy buka taki duży żeby był, nie jest on taki trudny do formowania jak mogłoby się wydawać, poza tym on nie przemarznie jak już się mocno ukorzeni w przeciwieństwie do cyprysika...
Może grujecznik 'Pendula' ?? Albo poszukaj czegoś rodzimego co rośnie w okolicy i nie przemarza i ci się podoba?
Na Zgłowiączce niedużej rzece przepływającej przez park pełno łabędzi i dzikich kaczek.
Doszłam do wniosku, że kaczki są bardziej fotogeniczne od łabędzi.
Wisła była z brzegu dosyć zamarznięta. Tu tak samo pełno ptactwa.
Witaj Bożenko w nowym roczku fotki jak zwykle piękne