Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

agniecha973 15:37, 30 sty 2013

Widzę, że zaklinasz wiosnę. Mieczyk abisyński piękny jest, ale nie zimuje, kolejny kwiatuch do wykopywania.
Bożenko, a jak długo masz te hiacynty? U mnie bardzo krótko żyją, rok albo dwa i po nich. Już nie sadzę.
Pudełko śliczne!
Welka 15:47, 30 sty 2013

Bożenko, u mnie leje nadal, część działki mam pod wodą, rura nie nadążą odprowadzać, bo wszystko do mnie spływa z drogi
Z wychodzeniem z psem moi rodzice mają teraz zabawę, na rzece jest jeszcze bardzo cienki lód, a Neska (ich labrador) uwielbia sobie chodzić po lodzie i muszą z nią wychodzić na smyczy, bo boją się że zarwie się lód i kąpiel w styczniu zaliczy
Pozdrawiam
EPODLAS 15:52, 30 sty 2013

Jolu, to prawda, dni są już dłuższe. I to jest optymistyczne. Widok z okna mam dzisiaj okropny, szaro buro, poza tym wielkie bajoro. Ale nie narzekam, tak też musi być.
Agnieszko hiacynty mam dwa lata, a jak będzie teraz na wiosnę to nie wiem. Jesienią dosadziłam sporo tulipanów, w tym botaniczne i skalne. Zwłaszcza tych ostatnich jestem ciekawa, bo nigdy przedtem ich nie miałam.
barbara_kraj... 17:01, 30 sty 2013

Ta ponura aura ogarnęła cały kraj. Ciekawe czym nas luty zaskoczy? Jeśli mają przyjść mrozy, to niech lepiej najpierw śnieg popada, bo aktualnego coraz mniej!
agata_chrosc... 18:03, 30 sty 2013

Bożenko,
wiosna już blisko. Pierwszy przebiśnieg w tym roku
eliza3 18:10, 30 sty 2013

Bożenko serdecznie Cię pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. Pogoda nieciekawa, na godzinkę wyszło słonko i od razu zatęskniłam za wiosną.
boguslawa_ma... 19:21, 30 sty 2013

Zaglądam i pozdrawiam
EPODLAS 20:56, 30 sty 2013

Basiu, jest taka piosenka "nic dwa razy się nie zdarza....." Wierzmy, że taka paskudna zima jak w zeszłym roku nam ogrodnikom się nie przydarzy.
Elizo, chyba ogrodnicy najwięcej tęskną za wiosną. Ale już bliżej jak dalej.
Agato, u was chyba wiosna trochę prędzej przychodzi, chociaż dzisiaj byłam u Agnieszki i u niej cebulowe też wychodzą.
Bogusiu, dzięki za odwiedziny i pozdrowienia.
Celina 21:31, 30 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Basiu, jest taka piosenka "nic dwa razy się nie zdarza....." Wierzmy, że taka paskudna zima jak w zeszłym roku nam ogrodnikom się nie przydarzy.
Elizo, chyba ogrodnicy najwięcej tęskną za wiosną. Ale już bliżej jak dalej.
Agato, u was chyba wiosna trochę prędzej przychodzi, chociaż dzisiaj byłam u Agnieszki i u niej cebulowe też wychodzą.
Bogusiu, dzięki za odwiedziny i pozdrowienia.

Masz racje Bożenko! już bliżej.. teraz juz z górki! tylko niech nie przymrozi bo roślinki odsłoniete! u mnie wszystko już stopniało.Zostały resztki brei. Feee!!
Luty przeleci i już kupry do góry! Bedziemy dziabać!!
EPODLAS 21:53, 30 sty 2013

Celinko jak fajnie, że jesteś taka optymistyczna. A będzie co dziabać, będzie, najpierw zabieramy się za skończenie nowej rabaty, muszę sporo roślin porozdzielać, a warzywniak to już mus. Jak otwieram chrupiące pyszne ogóreczki, albo buraczki to myślę, że warto się potrudzić z warzywniakiem. A kuperki od tej robotki to się trochę lżejsze zrobią