Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 12:24, 27 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
To dlatego mój "sęp" zostawia całe jabłko, a wcina resztki. Jak za bardzo nie zamarzło to je później przekroję

Obierki jabłkowe też dobre, przynajmniej się nie zmarnują, widziałam Twoją stołówkę...ale ruch
kasik778 19:36, 27 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich w sobotnie popołudnie.
Dzisiaj obserwowałam moją panią kos. Zadomowiła się na dobre, pilnuje swojego terytorium tak zawzięcie, że nawet śpi nad jedzeniem Ma duży apetyt i jest wdzięcznym obiektem do obserwacji, ostatnio zasmakowały jej płatki owsiane, ale i tak najbardziej lubi jabłka.

Elizko u mnie to samo pani kosowa siedzi i pilnuje karmnika, przegania innych chętnych, co dwa dni ma ode mnie jabłko szkoda, że karmnik mam za daleko i nie mam stosownego obiektywu do zbliżeń a więc i fotek nie mam
za to popatrzę u ciebie, oprócz pani kosowej co do ciebie przyfruwa?
eliza3 19:57, 27 sty 2013

Kasiu, pani kosowa faktycznie czuje się u mnie, jak pani na włościach i też rządzi. Ja mam karmnik na tarasie, więc codziennie ją obserwuję.
U mnie stołują się przede wszystkim sikorki bogatki, czasami modraszki i wróble. Czasami wpadają dzwońce, ale rzadko. Raz przyleciał grubodziób, więc miałam tę przyjemność obejrzeć go sobie na żywo.
Skoro karmnik masz dalej od domu, to pewnie do Ciebie przylatuje więcej gatunków ?
EPODLAS 20:20, 28 sty 2013

Elizo, fajnie że możesz obserwować panią Kos, a przy okazji ją dokarmiasz. No i masz za darmochę serial przyrodniczy o ptakach. Pani Kos, musi się dobrze odżywiać, bo wiosną pewnie będzie chciała mamusią zostać
an_tre 20:28, 28 sty 2013

Elu fajna fotka z kosem u mnie na jabłuszko powieszone przez M przychodzą kwiczoły, ale tak są płochliwe, ze nie pozwalają się sfotkować
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 17:52, 30 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Elizo, fajnie że możesz obserwować panią Kos, a przy okazji ją dokarmiasz. No i masz za darmochę serial przyrodniczy o ptakach. Pani Kos, musi się dobrze odżywiać, bo wiosną pewnie będzie chciała mamusią zostać

Mam nadzieję, że założy u mnie gniazdo, bo się już zadomowiła. Martwię się, bo dzisiaj nie przyszła, ciekawe gdzie jest i co jadła ?
eliza3 17:55, 30 sty 2013

an_tre napisał(a)
Elu fajna fotka z kosem u mnie na jabłuszko powieszone przez M przychodzą kwiczoły, ale tak są płochliwe, ze nie pozwalają się sfotkować

Kwiczołów zimą u mnie nie widziałam, latem przychodzą do sąsiada na czereśnie, ale zimą gdzie indziej się stołują.
eliza3 18:04, 30 sty 2013

U nas od wczoraj straszna odwilż, nawet deszcz z rana padał. Fotek nie zrobiłam. bo od trzech dni miałam gości i czasu nie było. Stęskniłam się za Wami, więc dla wszystkich iryski.
Bardzo je lubię, w ubiegłym roku słabiutko kwitły, bo maj je zmroził, mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej i pokażą swoją urodę.

Urszulla 18:59, 30 sty 2013

Pozdrawiam Cię
EPODLAS 21:04, 30 sty 2013

Widzisz Elizo jak się martwisz o swoją pani Kos. Jeden dzień nie przyszła a ty się niepokoisz. Dobrze, żeby założyła gniazdo na wiosnę i miała pisklaki. Miałabyś co oglądać. A ile by robali z twojego ogrodu zjadła ta rodzinka