Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 18:01, 30 lis 2012

Do góry
Mariusz napisał(a)
Witajcie w moim wątku.

I ja przyszłam się przywitać.
Napiszę krótko : piękny jest ten 'Przyjazny Ogród' .
Mój ogródek pod Gdańskiem 17:58, 30 lis 2012

Do góry
Hej Kochani! Ewelinko , Zuzo, Martku, Ewo! Pozdrowienia ze słonecznej Barcelony ja tu juz za domem tęsknię ... Niestety ten typ tak ma Ania zmieniła awatarek fajnie !
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:58, 30 lis 2012

Do góry
Dubelek się zrobił, więc może janiołki bardziej świąteczne w kolorze biało-czerwonym

Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 17:52, 30 lis 2012

Do góry
Leida napisał(a)
I nowy ogród Tona ter Lindena , zdjęcia specjalnie dla Dzidki

Haniu, bardzo, a bardzo dziękuję za tę dedykację.
Zapewne domyślasz się o co poproszę w liście do św. Mikołaja.
Ogród dla Agusi 17:50, 30 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Akanta, podaję nazwę róży o którą pytałaś, to jest Rahapsody in Blue ładnie pachnie i obficie kwitnie, dorasta do 2m
pozdrawiam

Dziękuję bardzo Irenko ,teraz będe mogła porównać i kiedy mi zakwitnie w pełni.Pozdrawiam.
To moja.

To właśnie tu 17:47, 30 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ jaką ciszą? trawy są, brązowe liście są, pokazuj kwiatostany rozchodnika jak masz, a na pewno masz, owoce róż itd Sprzątanie, grabienie

Wobec tego zapraszam na spacer / a o sprzątaniu i grabieniu lepiej zamilczę/ .
Może ogród kolorystycznie jest bardziej stonowany i spokojny, ale niektóre jego elementy dopiero pokazują swoją krasę.
Rozpoczniemy od przedogródka.

Podobają mi się róże o takim pokroju i wiśniowych mało kolczastych pędach.

Po przeciwległej stronie rośnie trzmielina pnąca dosłownie obsypana owocami.

Jeszcze nie przetworzone owoce pigwowca.

I udekorowana w kolorowe liście - tawuła,

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:42, 30 lis 2012

Do góry
Gabisia napisał(a)
Dzięki Noemi zachorowałam też na ciemierniki.
Oczywiście z Lidla
Boże, jak ja lubię tę ogrodowiskową wymianę informacji i pomysłów, i "cynki" drogą pantoflową typu: co gdzie kupić, bo okazja

Witaj Gabi

Piękne masz te ciemierniki tfu tfu Ciekawe w jakim jeszcze Lidlu we Wro się ostały
A i tak przy okazji to natknęłam się na Twojego bloga to co mnie najbardziej zauroczyło to zdjęcie/nadruk na płótnie (chyba) łódź na jeziorze (o ile dobrze pamiętam). Czy możesz mi zdradzić na prv czy kupiłaś gotowca czy też sama zlecałaś wydrukowanie zdjęcia? Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 17:37, 30 lis 2012

Do góry
Kwadraty ze skupiskami jednolitych roślin będą ciekawe, trawy, hortensje...
Pozdrawiam i zostawiam swój ślad.
Mój ogród 17:17, 30 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Kostrzewę podzielę na wiosnę. Trzyma się do tej pory doskonale.

Witam!
Kupowałaś ją u Szmitów, już nie pamiętam? Moja u nich kupiona nie wyglada tak okazale, tę którą tata mi zabrał też mniejsza od Twojej.

Moi rodzice mieli kopce kreta w ogrodzie do momentu kiedy kupili dużego psa, kopców kreta nie a, doły porobione przez psa są - nie wiem co lepsze
Pozdrawiam
Trzeba zacząć wszystko od początku 17:12, 30 lis 2012

Do góry
Szkoda lata
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:10, 30 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Lepię z masy solnej. Materiał dostępny dla każdego.
Pokażę jednego, jest niewielki więc może być na choinkę, albo jako dodatek do prezentu...

Cuuudny!!! Pokażesz jeszcze inne?

Jak pomaluję to wstawię na wątku, nasze drugie hobby, dzięki, nawet nie myślałam, że komuś się spodobają

No jak to, przecież są słodkie. Bardzo fajne hobby : ).
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:07, 30 lis 2012

Do góry
A na działce już koniec prac w tym sezonie. Danusia zatrąbiła, że czas otulać roślinki więc dzisiaj okryliśmy kilka roślin.
Ostatnie w tym roku jesienne zdjęcia działki... z widoczną pomiędzy roślinami tymczasową "plantacją" cisów )

Pozdrawiam!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:07, 30 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sypie pięknie, dużyyyyymi płatkami śniegu. Do południa był to bardziej śnieg z deszczem, a teraz wielgachne płatki śniegu.

Taki bajkowy śnieżek, Aga. : )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:59, 30 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Solenizantko miła dużo zdrówka i uśmiechu na co dzień życzę i serdecznie pozdrawiam

Aniu, bardzo bardzo dziękuję, życzenia i kwiaty przyjmuję , mimo, że ja solenizantka kwietniowa buziaki!
Hokus pokus w ogródku Beaty 16:58, 30 lis 2012

Do góry
Jak wejście, to i mój "wianek" jesienny..
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:58, 30 lis 2012

Do góry
Syla z pięknymi tulipanami i powiewiem wiosny, Sebek z cyklamenami bardzo na czasie, Urszulla z moim ulubionym storczykiem, Martek z pięknym bukietem z róż i cynii, Renia Rench z uroczą różą Agatka (Hogata), Agnieszka (baraga), Aga_k z clematisem, Zbyszek Gazda z kwiatem ketmii z których słynie Twój ogród, Ania asc z niebieskim bukietem kwiatów bardzo w moim guście, Mariusz (z lilijką wodną niemal jak Tolibowski ), Jola Joku z przepięknym czosnkiem, Agata Ch. z Holandii z niespotykanymi tulipanami, Gosia kaisog ze ślicznym storczykiem, Marzena2007 z cudnym bukietem, Ania Monte z uroczą różą, Ewa z boskimi tulipanami, Ewa z pąkiem róży

- DZIĘKUJĘ WAM Wszystkim za odwiedziny, pamięć, wsparcie i piękne kwiaty gdyby nie Wy, nie byłoby takiego wyniku, Wasze zdrówko

szkoda tylko, że jeszcze nie mogę dzielić się z Wami "gotowym" ogródkiem, ale ten dzień kiedyś nadejdzie mam przynajmniej taką nadzieję .....

Hokus pokus w ogródku Beaty 16:56, 30 lis 2012

Do góry
Hokus pokus w ogródku Beaty 16:53, 30 lis 2012

Do góry
Moje zmagania ogrodowe 16:52, 30 lis 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam po dłuższej nieobecności.
Anieszka, mnie też u siebie wieki nie było.
Udało mi sie dziś wyjść na 30 minut odpocząc do ogrodu, zaczęłam od wiązania nieudolnego traw, niby mają być przymrozki to i trochę kompostu sypnęłam pod niektóre rośliny, kore mam w garazu to nie zamarznie i jak zaczną się naprawdę mrozy to dosypię.
Przed i po

Pozdrawiam i biegnę nadrabiać

Trawki wyglądają fajnie uczesane w kucyki. Ja dopiero w tym roku sadziłam, więc nie ma co wiązać, mam tylko nadzieję, że przeżyją zimę, bo bardzo się z nich cieszyłam. Pozdrawiam
Trzeba zacząć wszystko od początku 16:51, 30 lis 2012

Do góry
trawka była podlewana i urosła śliczna i zieloniutka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies