Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 13:48, 07 maj 2022

Do góry
Fasolka, kolejna do kolekcji, te posadzilam
5 dni temu

I groszek pachnacy. Zatesknilam za nim, za jego kwiatkami i zapachem

Po raz pierwszy bede miala swoja marchewke, swoj zywot zawdziecza mojej nudzie

Stokrotki z trawnika przenioslam do doniczek, tak, tych malusich. Uwielbiam je, a za chwile koszenie trawnika....Niech ciesza dalej, stoja w szklarni

Dzdzownica tez juz zniuchala nowy domek, ogladalam wszystkie katy i warzywa
Wszystkiego po trochu 13:43, 07 maj 2022

Do góry
Te są z tych nowych, na drugi rok po posadzeniu nie wykopałam ich, na kilkanaście cebul zakwitł jeden, zaczęłąm zasilać i wykopałam, teraz mam ich sporo kwitnących

te liliokształtne ale słabo przyrastają, mam wrażenie że ciągle mam tyle samo

Te natomiast cudownie się mnożą, ale wykopuję zaczynają jako żółto-maślane, kończą prawie białe uwielbiam je na rabacie

Bawarka 13:41, 07 maj 2022

Do góry
Bardzo lubie te malutkie doniczki, bardzo.

Szklarniowo CD.

Bawarka 13:36, 07 maj 2022

Do góry
Wode w misach zmienie dopiero wtedy, gdy przekwitna wszystkie drzewa ozdobne.

Wszystkiego po trochu 13:35, 07 maj 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Mirka, wszystkie tulipany co roku wykopujesz?
Może to jest recepta na ich rozmnożenie.
Ja nie wykopuję i szybko zanikają.

Danusiu, wykopuję głównie te nowe, których mi szkoda bo inaczej przestają kwitnąć.
Moje stare odmiany wykopuję co kilka lat. Wszystkie tulipany lepiej kwitną gdy się je wykopie i przesuszy cebule, moja mama zawsze tak robiła

to moje stare odmiany, 20 parę lat temu kupiłam sobie po 5 cebul, pomarańczowe, żółte i czerwone ,dziś mam ich pełno w jednym miejscu bardzo dużo mi zjadły nornice

Bawarka 13:28, 07 maj 2022

Do góry

Kupilam kolejna ozdobna
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:26, 07 maj 2022

Do góry
Bratki dalej czarują

Szałwie już mają pączki…

A jakby tak tą rabatę rozciągnął… pod świdośliwą w kwadratowej rabacie po prawej dał dywanik jednorodny z czegoś, przed nim znów jednorodnie lawendę w dwóch rządkach i na lewo pociągnąć już do konca tą rabatę prawie na biało, ewentualnie zakańczając jeszcze czymś zimozielonym w kostce?
( na chwastowisko w miejscu trawnika nie zwracajcie uwagi kiedyś zrobię jakąś ścieżkę, gdzieś sypnę żwirkiem i trawniczek okroję do takiej powierzchni, że będzie go można już zgodnie ze sztuką założyć na nowo.
Bawarka 13:18, 07 maj 2022

Do góry
Chcialoby sie napisac: kto chce szklarnie, uzywana ale w dobrym stanie Musze ja oddac/ wyrzucic, nie mam miejsca dla niej, szkoda
Ogrodowo, poczatek maja

Wszystkiego po trochu 13:14, 07 maj 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Ten strzępiasty ma ładną barwę żółto-różowy? Te liliokształtne tulipany też wykopujesz?

To taki łososiowy kolor, zmienia się , zaczyna jako czysty żółty
tu w pąkach

Vaya Con Dios

tu już rozwinięty

potem taki
Bawarka 13:05, 07 maj 2022

Do góry
Wymienilam szklarnie. Nie zeby byla zla, nie, byla dla mnie juz po prostu za mala. Cieszy mnie ten zakupy ogromnie, ciesza rosnace juz tam warzywa i kwiaty.

Chociaz przez ta zamiane, jestem bardzo opozniona ( jakkolwiek to brzmi) to cieszy kazdy nowy listek, kazda nowa rzodkiewka.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 13:05, 07 maj 2022

Do góry
Wiśnia w towarzystwie rododendronów
Bawarka 12:57, 07 maj 2022

Do góry
Kwitna rubensy, te jak zawsze, u mnie niezawodne
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:50, 07 maj 2022

Do góry
A psiutek jak zawsze uprawia plażing
Bawarka 12:37, 07 maj 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
W Twojej okolicy wiosna na całego juz się rozkręciła

Darciu, zapomnnialam, przepraszam...LM.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:36, 07 maj 2022

Do góry
To zachód słońca nad jeziorem Sumin, było cudnie. Kawałek nowego miejsca, na razie rozwiązujemy dylematy gdzie co ma być, ale miejsce na warzywnik i szklarnie już jest uzgodniony.
Bawarka 12:34, 07 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo! Ijak już wszystko zaawansowane! Ty normalnie masz mnóstwo kwiatów u nas zaledwie pąki się pokazują, do kwiatów jeszcze daleko.
Pokaź amanogawę .

Kasienko, moze byc stare zdjecie, tak na szybko? Inne musze poprzenosic z aparatu.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:31, 07 maj 2022

Do góry

Ogród w deszczu, nie mam go kiedy uporządkować. Majówka na nowej działce i mało czasu na ten drugi.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:13, 07 maj 2022

Do góry
Dziewczyny, jeden z moich dwóch świerków Conica (ten po prawej stronie na zdjęciu poniżej) dokonał żywota, choć po wrześniowym przesadzaniu wszystko wskazywało na to, ze przyjęły sie oba i już zamówiłam hortensje bobo na środek tej rabaty...

Fotka (zrobiona przed zakończeniem prac, ale patrzymy tylko na rabatę ze świerkami ) dla przypomnienia co to za miejsce:

Teraz miejsce po jednym z nich zieje pustką:

Małżonek niespodziewanie stanął okoniem na moją standardową na cieniste miejsca propozycję posadzenia hortensji bukietowej. Stwierdzil, ze łyso będzie do lipca, a powinno być coś zimozielonego (czyta ukradkiem Ogrodowisko?!). Kolejne jego propozycje odrzucałam argumentując brakiem słońca, aż dotarł do rododendrona...
Nie jest to moja ulubiona roślina (w sensie uprawy nie jest, bo w sensie urody - jak najbardziej jest), ale zaryzykować można, dlaczego nie?
Zatem mam pytanie: jaka odmiana jest najłatwiejsza w uprawie? Do tego należy dodać, ze miejsce jest dość trudne, bo tuż obok rośnie brzoza... A! i kwiaty maja być w odcieniu różu, najlepiej ciemnego.
Tak, ze ten... Macie jakieś pomysły, jaka miałaby to być odmiana i czy w ogóle?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:40, 07 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dostałam razem z litowymi nasionkami

To drzaczka i nasiona kopru. Drzaczki sama nigdy nie wysiewalam, kupilam kilka sztuk. Ciekawa jestem czy w tym roku u mnie sie pokaze...Koper lubie, bardzo. Za jego wyglad, za zapach i smak. Sadze go przy piwoniach,( ale mam go tez w innych miejscach) fajnie razem wygladaja. Lubie go w hostach i jarzmiankach, jakos mi tam pasuje

Herbatke lotosowa juz probowalas? Ciekawa jestem Twojej opinii My pijemy ja dosc czesto, przyzwyczailam sie do tego smaku, z miodem, jest ok.

Mam nadzieje ze z nasion ktore dostalas, wyrosna Ci piekne rosliny
Moje rosna i ladnie wygladaja, juz wszystkie rosna w miejscu docelowym, na kwiaty jednak sie nie nastawiam, wyczytalam, ze te moga pojawic sie dopiero w drugim roku.
Okazy lotosow ktore zaraz nam zakwitna, mozna kupic, ale....Wyhodowanie lotosu z nasiona, to duma i czysta przyjemnosc.

Sylwia, zycze Ci powodzenia i czystej, ogrodniczej radosci z hodowli ,, moich,, lotosow
Uprasza sie o relacje i fotki, tym razem musi sie udac

Przegotowywuj te wode....
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 11:37, 07 maj 2022

Do góry
No i kupiłam ciski. Starałam się wybierać najbardziej rozkrzewione.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies