Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mini ogród .. 00:30, 16 paź 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 00:29, 16 paź 2012

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 00:14, 16 paź 2012

Do góry

Kocham zawciągi nadmorskie ale u mnie coś nie chcą dobrze rosnąc, przesadzam, piasku do ziemi dodaje już maximum, to w słońcu, to w półcieniu i nic... może aktualne miejsce im odpowie.. zobaczę na wiosnę

Boróweczki we własnej osobie, dobrze, że sąsiedzi mają małą plantację tych krzewów bo chociaż do mnie nie przylatują szpaki a przynajmniej nie jedzą

Skalnica Arendsa, tak jak zawciąg też kapryśna ale już ją rozgryzłem
Mój jesienny ogród 00:12, 16 paź 2012

Do góry
Witajcie, dzięki za wpisy, dopiero wróciłem z bagien pełen wrażeń, widziałem tyle żurawi że aż głowa mnie boli. Zrobiłem 110 zdjęć. Pogoda piękna cieplutko siedziałem do 20 nad Biebrzą. Było tam tak ciemno że nie mogłem znaleźć samochodu. W Białymstoku byłem w litewskim sklepie i kupiłem 2 wyborne kiełbasy chleb litewski i pszeniczne piwko, które teraz degustuje, czegoś tak wspaniałego nie piłem. Jestem zmęczony, postaram się coś pokazać z wycieczki i muszę się położyć. Pozdrawiam Was serdecznie.

Kolorowe rabaty 00:02, 16 paź 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 23:57, 15 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Roślina do zidentyfikowana

To wilczomlecz białounerwiony.

Miałam nosa

Miałaś kochana tylko oprócz mleka jak się "krzywdę" zrobi nic z białego to nie ma
Pozdrawiam
Kolorowe rabaty 23:55, 15 paź 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 23:47, 15 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

wieniec przy świetle dziennymprzed domem [img

Rudzik... ptaszek z książki "Tajemniczy ogród", nigdy nie widziałam na własne oczy, śliczny.
A wieniec bardzo mi się podoba - te kolory takie niejednolite bardzo szlachetnie się prezentują. Zawsze marzyłam o ususzonym kwiatku hortensji. Niestety moja ogrodowa nie zakwitła, ale może w przyszłym roku?

Szkoda, a u mnie dość sporo kwiatu ogrodowej, okryj je na zimę, to na następny rok będzie kwiat, a właściwie ogrodowa boi się wiosennych przymrozków pozdrawiam Weroniko
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:46, 15 paź 2012

Do góry
Kiedyś wpadłem na pomysł, by mieć na ogródku jak kiedyś jakieś miejsce na zioła, warzywa i owoce jak truskawki czy poziomki... Więc z pomysłem i wizją poszedłem do garażu i zacząłem tworzyć i tak powstała półeczka... pomalowałem ją czerwoną lakierobejcą (tak zwana szwedzka czerwień). W środkowej doniczce u góry na zdjęciu jest ostnica wsadzona tylko do zdjęcia w jej miejsce była posadzona bazylia W przyszłym roku chcę do tych wszystkich doniczek posadzić truskawki, bo zioła okazały się nieużyteczne, niestety kucharce nie chciało się zrywać a szkoda... a najlepsze było, że kto wszedł na ogród myślał, że ją kupiłem albo, że komuś zleciłem jej wykonanie... wcale nie wygląda na kupioną

Wiosenny poranek

Posadziłem tyle kosaćców a tylko z jednego wyszedł kwiatostan... liczę, że przyszłą wiosną dadzą spektakularny efekt...

...i moi zeszłoroczni współlokatorzy fajne miały "czuprynki"
Kolorowe rabaty 23:44, 15 paź 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)

Roślina do zidentyfikowana

To wilczomlecz białounerwiony.

Miałam nosa
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:39, 15 paź 2012

Do góry
Mój "pupilek" w tym roku wiosną był posadzony... w odpowiednio przygotowanej glebie (kwaśny torf, przekompostowana kora i ziemia ogrodowa)

Lawenda w doniczce na mojej ziołowej "półce. O niej poniżej
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:30, 15 paź 2012

Do góry
Dzięki dziewczyny: Kasiu, Leno, Ulu, Mirko, Karola, Aniu. Wybaczcie, jesli jakąś sugestię pominęłam milczeniem. To była moja pierwsza, ogrodowiskowa przygoda. Podobało mi się, a przede wszystkim podobały mi się te emocje. Dobrze jest zapytać, otrzymać podpowiedź i...samej zdecydować.
Szukając argumentów na tak i na nie, bo bez podpowiedzi to o nie trudno.

Ewa, muszą być te bukszpany, czekałam na nie kilka lat!
Tuż obok, wiosną, zakwitną mi piwonie (duuużo piwonii) i róże, zegar powinien to towarzystwo dyskretnie uzupełniać. Jak nic!

Fotki dzisiejsze:

Kolorowe rabaty 23:30, 15 paź 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 23:26, 15 paź 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 23:25, 15 paź 2012

Do góry
Dziś było słonecznie i ciepło.Jednak musiałam większość dnia spędzić na domowych pracach.
Od czasu do czasu stawałam w oknie,żeby obserwować ptaki.Te wariaty siedzą w winogronach,a potem jak meserszmity gubią coś na ścianie domu.
Wczoraj kiedy obserwowałam co się dzieje na winorośli pomyślałam sobie,a niech mnie o...ją ,a ja i tak sobie popatrzę
Bogdziu co to za ptaki,przecież szpak wygląda inaczej ...?

W cieniu - zacieniona 23:20, 15 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Rozchodniki nadal ciekawie się przebarwiają.

Rozchodniki okazałe są piękne i zachwycające. bardzo je lubię.

A to jest ta belamkanda jak kwitnie i jej nasionka.

Znowu na wsi 23:15, 15 paź 2012

Do góry
I na dobranoc bardzo wdzięczne rośliny: czerwona różyczka nn i kocimiętka (jakaś odmiana, inna od tej popularnej, jak znajdę nazwę to uzupełnię). Obie kwitną niestrudzenie od początku lata.

cdn.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:14, 15 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Korkowiec zgubił liście, na raz wszystkie spadły. Bardzo dynamiczne i szybkie drzewo.
Aldono, mnie kamieniołomy niestraszne. Grunt to dobry punkt podparcia (ułożenie nóg).
Pewne rzeczy mus zrobić i nie ma zmiłuj się.

U mnie też spadły naraz, najwcześniej ze wszystkich drzew. Cieszą bardzo krótko. Czy masz amorfę, również miododajna i bezproblemowa? U mnie powysiewała się wszędzie, mogę wysłać.
Co do kamieniołomów też miałam takie podejście. Zresztą za dużo rzeczy potrafię zrobić i nie opanowuję wszystkiego. Pora zwolnić tempo.

Amorfa

Kondziowy Ogród :) 23:12, 15 paź 2012

Do góry
widzę oczami wyobraźni przez was nie usnę hihhih
Kondziowy Ogród :) 23:07, 15 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Konrad Tobie się za dobrze powodzi Nieoceniona pomoc w ogrodzie i własny fotograf to juz przesada! Jak będziesz miał jeszcze lokaja i szofera to nie gadam z Tobą
A dlaczego

Bo będziesz gwiazdorzył
e tam Dzięki

hehehehehehheheh konrad nie przypominasz Joan Collins
A szkoda bo tą aktorkę bardzo lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies