Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 00:07, 12 gru 2012

Basiu- nie otwieram słoików, dopiero przed świętami bo mi cały wyjedzą......a propos dzieci doczytałam......czyli wszystko w normie.....ja jeszcze później zaczęłam .....miałam 31 lat jak się urodził starszy S, a nie mówię ile jak ten młodszy

Bogdziu- ocena Twoja trafna.....dobrze że mi tak ładnie wyszło specjalnie dla Was....bywa różnie

Elu- Ty po chorobie nie myśl o słodyczach.....ale święta bez skórki w makowcu i serniku sobie nie wyobrażam

Bożenko-jesteś w błędzie, nosek mały sobie sam pobrudził bo w ukryciu zajadał surowe ciasto (niby żeby mama nie widziała bo będzie krzyczeć.....ale jak tu nie zauważyć jak cały z mąki... więc mu fotki cyknęłam. Jeszcze mam jedną jak był malutki (mieszkaliśmy wtedy w bloku).....sama zobacz

Kasiu-miło mi za takie pochwały od Ciebie.....a ta podstawa pierwsza z gałązek to była masakra.....teraz już bym inaczej skleciła....... wyginany winogron jak u Ciebie to chyba jest po lecie...bo teraz zdrewniały i sztywny, dlatego pocięłam na kawałki. Cieszę sie że Ci przepis przypadł do gustu.

Boćku- rób i smakuj, bo warto.

Ymma- współczuję...to tak jak mój nienawidzi pączków z różą a ja ten smak i zapach uwielbiam....oczywiście naturalny.

Kindziu- ocet dodaje się do syropów cukrowych raczej w niewielkich kroplowych ilościach, bo ma wpływ na wygląd .....ale ja nigdy domowo nie dodawałam, choć może powinnam....zgodnie z kunsztem i praktykami cukierniczymi.
bociek 06:44, 12 gru 2012

O raju, jakie zdjecie Umarlam ze smiechu
Milka 07:29, 12 gru 2012

Ale wspaniałę zdjęcie, nieźle zamieszał w kuchni twój malec
baraga1904 07:48, 12 gru 2012

....mmmm...uwielbiam skórkę pomarańczową i jej aromat...ale nigdy nie robiłam zawsze kupuję , może dlatego że aż tak dużo jej nie używam bo nie wszyscy domownicy lubią.. Twoja wygląda smakowicie...
Urszulla 08:39, 12 gru 2012

A propos malucha......czy uwierzycie że ja tą mąkę posprzątałam, wszystko pochowałam.......a on cichaczem za 15 minut znowu wysypał ....od tego czasu mąki do panierowania kotletów już nie trzymałam na dole w szafce

Agnieszko -kupna skórka a domowa to zupełnie nie o samo.......w ciastach jest delikatna.
BarbaraM 08:45, 12 gru 2012

Urszulko, nie szkodzi.
Ja miałam 23 jak pierwsza córcia się urodziła a 38 jak ostatnia

Aleśmy z tematem zeszły na dzieci
Ale to w końcu nasze skarby...

A to moja ostatnia w tym roku w ogrodzie

Urszulla 09:38, 12 gru 2012

Piękna córusia....u mnie same chłopaki i śmieję się że dziewczynę to tylko sunię Yorkową mam....też muszę ją czesać i kucyk robić
Urszulla 09:41, 12 gru 2012

U nas prawdziwa zima....dosypuje....dzieci będą miały raj....a my trochę wytchnienia...i czas na sprzątanie

kaisog1 10:46, 12 gru 2012

Ula i ta niewinna mina malucha, która mówi "mama przecież ja nic nie zrobiłem!" Hahahhahaha Mój Kuba tez robił takie rzeczy Wściekła byłam na początku a potem mi przechodziło i się śmiałam razem z z nim
Urszulla 11:23, 12 gru 2012

A u mnie prawie zakończony remont wiatrołapu.....to taki mały przedpokój......wymyśliłam z dekoracji ściennych że kupię kilka ramek na zdjęcia z naszej budowy........macie jakieś fajne inspiracje ramkowe?.....przyjmuję chętnie wszelkie pomysły jakie lubicie
A jeszcze jedno mam marzenie, takie krzesło żeby buty ubrać na siedząco...tylko są takie ceny że hej.....ja bym coś podobnego nawet do odremontowania wzięła
http://cudnemeble.pl/fotel-pianisty-mala-lawka-p-432.html

A to gotowiec, jeszcze będzie kiedyś w tej wnęce i za drzwiami szafka na buty ...nic innego już się nie zmieści....wąsko mamy....więc tylko dekoracje ścienne