Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzy mi się Siedlisko.... 19:14, 02 paź 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 19:13, 02 paź 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Dzień dobry Aniu - maślaczek dla Ciebie , jak tylko Ci po drodze to wpadaj częściej - dla miłych gości miejsca u mnie dostatek - zmobilizowałaś mnie do wyjścia na ogród i pstryknięcia paru zdjęć

Ależ tych maślaczków Ci wyrosło......... Zjadłaś już je??????? Zajadę napewno.... A i Ty też zjeżdżaj jak tylko podpasuje kierunek
Marzy mi się Siedlisko.... 19:12, 02 paź 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich.
Grembosiu dziękuję i cieszę się, że też Ci się podoba.

Jeszcze tak pięknie i słonecznie, trzeba korzystać, a w ogrodzie pracy sporo.
Jakieś przeziębienie mnie dopadło, ale nie daję się, praca w ogrodzie to najlepsze lekarstwo.

Czasami podniosę głowę

A tu moja tegoroczna "królowa rabaty"
Ogrodnik mimo woli 19:09, 02 paź 2012

Do góry
Ależ mi sie tydzień zaczął... poniedziałek... do Sosnowa.... we wtorek d oVIvy.... Jakoś moje ścieżki w pracy przelatywały obok ulubionych orodów..wiec wprosiłam się do kolejnego dzisiaj.........
Ogród piękny.. róż ilość niepoliczalna.. ale rozwalił mnie na łopatki widok na staw w dolnej częsci ogrodu... olbrzymi staw, widoczny z wielkiego okna w pokoju...to już mam 3 okna wielkie.. (Bogdzi, moje i Vivy) które są największa ozdobą domu.... cudowne rozlpenice z rozchodnikami.. cudne zestawienie... róze z niskimi marcinkami.... i rozłogowa bylina....... ojjjjjj nazwa wyleciała mi z głowy.. dostałą mcałą reklamókę.. Dziękuję Vivo.. już posadzone
Nie miałam aparatu.. wiec fotek nie ma, ale takie miłe wspomnienie....
Szukając zdjęcia z Vivą.... przejżałąm wszystkie pozostałe zdjecia jakie dostałąm od innych szalonych paparazzi.... miłe wspomnienie

Ogród w Alei Lipowej... 18:53, 02 paź 2012

Do góry
cd...

Ogród w Alei Lipowej... 18:52, 02 paź 2012

Do góry
i zmiana barw u limki

miluchne były

Mój kawałek raju II 18:46, 02 paź 2012

Do góry
Aniu zaglądam cichutko, a dzisiaj Ci ładnie pomacham

Ogród w Alei Lipowej... 18:40, 02 paź 2012

Do góry
teraz czarno - białą przypominam w różnych porach

maj, bardziej czarna niż biała na 10 tulipanów wzeszły 4, ale w tym roku dosadziłam

koniec czerwca, wtedy jest najładniejsza

teraz początek października, widać małą limkę która kwitnie jeszcze na biało

Ogród w Alei Lipowej... 18:31, 02 paź 2012

Do góry
Zaraz wgram parę zdjęć...

... no i tu się trochę wkurzyłam, krokusy na wierzchu kretowisk, no co za zwierzak...musi ryć tam gdzie cebulka....wrrrr...

nieskończona rabatka

i ta sama z drugirj strony
wielkich strat po koparkowym nie ma, ale mogło nie byc wcale

dużo mnie tu jeszcze czeka pracy , ale to za rok bo jeszcze będą wykopki chyba

Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:23, 02 paź 2012

Do góry
justi - mówisz, że wsadzać? Szkoda mi biedaka, chyba dam mu szansę
Muszę tylko dobrze przemyśleć miejsce i drenaż zrobić - wykopiemy jamę i żwiru damy na spód - bo u mnie glina i woda stoi - ten dopiero co wsadzony na wiosnę a juz mu brzegi żółkną - chyba za mokro?

W Gąszczu u Tess 18:22, 02 paź 2012

Do góry
Oj to w takim razie mój błąd, bo myślałam, że masz 1 X, sorki ale kwiatek i tak zostawiam różyczka z ogrodu sąsiadki ale jak też już mam róże !!!!!!! na nowej rabacie - różowo- żółte
Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:18, 02 paź 2012

Do góry
Gałązka w przekroju jasna, korę trochę nacięłam - też jasna - ale moze jeszcze w innych miejscach zobaczyć?
Te liście od spodu najgorzej wyglądają - z wierzchu są mocno ciemne i zwinięte.

Na liściach meszek - jak widać

Jak go z tej doniczki wywaliłam to nie miał korzeni na wierzchu tylko był oblepiony mocno tą mokrą ziemią i na wierzchu też - może rzeczywiście nie mógł "oddychać"? Poczochrałam mu trochę te korzenie.

I co ja mam z nim zrobić???? :/
Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:10, 02 paź 2012

Do góry
Ja też czekam na ratunek - Magja zaglądasz tu jeszcze??????

Dostałam dwa rh od babci - jeden w miarę ok, choć listki trochę poskręcane, ale taka chyba jego uroda , drugiemu niestety coś dolega i nie wiem czy sie za niego brać czy w obawie przed fyto.. pozbyć jak najszybciej.
Rósł w donicy do tej pory i liście ma pozwijane i jakby suche, choć w donicy mokro - podlewany reguralnie pąków sporo. W ubiegłym roku był ładny - po zimie na powietrzu (był zabezpieczony w tej donicy) tak oberwał i przez cały sezon nie wrócił do normalności - tak wygląda:

Wywaliłam go z donicy jak widać, żeby obejrzeć korzenie - wydają mi się ok - choć pełno w nich mrówek i takich innych robali :/

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:51, 02 paź 2012

Do góry
Dzisiaj był piękny dzień, ciepło, bezwietrznie tak jak lubię, idealna pogoda na jazdę rowerem i prace ogrodowe. Jazdę rowerem zaliczyłam, szkoda, że lato się kończy i rower trzeba będzie odstawić do garażu
W ogrodzie...troszkę uporządkowałam rabatę po oknem, wykopałam mieczyki, a w to miejsce wsadziłam tulipany, wiosną będzie ładnie.

a potem... zaczął padać deszcz...

Więc mam czas na ogrodowisko... może i dobrze

Nigdy nie mów nigdy 17:37, 02 paź 2012

Do góry
Dzisiaj następne kwiatki, mam nadzieję, że jeszcze długo, zanim mróz je zetnie.
Tu takie dziwadło. Z jednej bulwy różne kwitną

te już typowe

marcinki

i z broszką

Uwijają się pszczółki aż miło
Tam gdzie ELFy zimują 17:11, 02 paź 2012

Do góry
aaaaaaaaaaa zapomniałabym

pod drzewkiem posadziłam cisy z których chcę formować kulki i docelowo mają rosnąć tam kwiaty sezonowe - białe - bo na taki kolor się nastawiam w moim ogrodzie
drzewko rośnie na rogu domu - czy macie może jakieś propozycje ???

Tam gdzie ELFy zimują 17:08, 02 paź 2012

Do góry

to miejsce już też uporządkowałam, posadziałam trochę traw, przesadziałam jedną hortensję i wysypałam kamyczki

pod hostami też pojawiły się juz kamyczki

oczywiście kulek bukszpanowych nie może zabraknąć jeszcze maleństwa

Ogród Sylwii od początku :) 16:59, 02 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Znów żurawek nakupiłaś?
Tam gdzie ELFy zimują 16:47, 02 paź 2012

Do góry
skarpa wiosną

skarpa dzisiaj

i kolejne zmiany

widok z okna

niestety większość roślin musiałam przyciąć bądź przesadzić przy zmianie ogrodzenia

a tu chyba największe zmiany

Tam gdzie ELFy zimują 16:33, 02 paź 2012

Do góry
i jestem ... przepraszam że tak długo mnie nie było ale chyba zdjęcia troszeczkę mnie usprawiedliwią to był czas ciężkiej pracy zarówno na ogródku jak i przy jesiennych pracach polowych
Pierwsze nasadzenia już wykonane ale poprawki zapewne będą wiosną - bardzo proszę was o uwagi i propozycje zmian

zacznę od murku

tak było

a tak jest

wszystkie roślinki wysadziłam w inne miejsca a na murku pojawiły się - tuja aurea nana - miskant morning light - barwinek zbiałym kwiatem i irga płożąca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies