Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 16:58, 28 wrz 2012

Do góry
Małgosiu rośnie jak szalona ! buziaki
Lena ja sama nie wiem jaka ona jest
Moja kwitła dwa razy !!!!!

w kwietniu 2 kwiatki

i jeszcze raz zakwitła (to chyba za dużo powiedziane) w sierpniu 1 kwiatek na zdjęciu u góry z lewej strony....słabo widać
Ogród w Holandii 16:56, 28 wrz 2012

Do góry
zazwyczaj nie przepadam za takimi minimalistycznymi formami, nigdzie, a juz w ogrodach to w szczególności, ale w tym jest coś klasycznego. moim zdaniem wyjątkowo udane

i wszędzie pełno liriope. przyszło mi do głowy, że będzie super wyglądało u mnie w połaczeniu z pieknotką, tylko taką fioletowa odmianę musze znaleźć

A jak mowa o pięknotce, to zrobiłam jej sesję bo za chwile zostanie całkowicie zjedzona prez całe wycieczki ptasie. A kolor ma teraz niesamowity

Ogród w Holandii 16:50, 28 wrz 2012

Do góry
mam teraz nowa trasę spacerową - z domu do szkoły I całkiem nowe ogródki po drodze. Kilka bardzo mi się spodobało:
ładne połaczenie miskanta z rozchodnikiem

tu trzmielina żólta i mozga - bardzo nietypowe połaczenie, a jednak coś mi sie w nim spodobało, jakies rozwichrzone takie

mur ceglany, cis, świecznica i berberys

piękne anemony
Mój ogród 16:48, 28 wrz 2012

Do góry
Jutru jadę na działkę, wyrywam ostatnie warzywa i sieje, poplon. Na pewno będą liście do grabienia, zresztą jak sami wiecie w ogrodzie praca jest nigdy nieskończona, chyba że ogród jest zasypany śniegiem. Jak pisałam cały czas się zastanawiam, co zrobić żeby ogród był mniej pracochłonny. U mnie sprawdzają się krzewy, chociaż niektóre też lubią dużo wody. Np. pęcherznica Diabolo, gdy tylko kilka dni nie ma deszczu, liście jej omdlewają.
To moja jak na razie jedyna irga - Irga Dammera Major. Co roku przymarza, wiosną ją przycinam i tak jakoś rośnie. Muszę jednak przyznać że w tym roku sporo podrosła. Nie zauważyłam, żeby cierpiała z powodu braku wilgoci. Ma za zadanie zadarnić kawałek ziemi.

Dereń Biały Sybirica, też nie sprawia kłopotów. Na wiosnę go przytnę, ma śliczne czerwone gałązki.

A to jego bordowe już jesienne przebarwienie liści.

Krzewuszka, ta to ma liście, jakby nadmuchane. U mnie ta krzewuszka jeszcze nie kwitła, a mam ją już chyba cztery lata, ale jak wszystkie krzewuszki jest łatwa w uprawie.

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 16:13, 28 wrz 2012

Do góry
Trochę o planach na wiosnę
Zaczyna powstawać mały zakątek w stylu nowoczenym: ostnice, kosaćce, turzyce, imperaty, dziewanny, wilczomlecze, kukliki, żurawki, przywrotniki i jeszcze mam w planach dokupić orlika i sadźca. Marzą mi się jeszcze takie kule jak można zobaczyć w ogrodzie Pani Danusi i Sebka tylko, że w turkusowej tonacji

Wrzosowisko, malutkie ale cieszy oko

Marzanka wonna, pięknie kwitnie wiosną
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 15:48, 28 wrz 2012

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszej sesji Tyle dobrze, że pogoda dopisała

W tym roku nie miałem okazji nacieszyć się kwiatami hortensji

Róża okrywowa/rabatowa 'White Cover' z turzycą 'Bachanana'

Pięknie barwiąca się borówka amerykańska.

Niedawno zasadzona rozplenica przy azalii japońskiej kwitnącej na fioletowo i hortensji ogrodowej.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:12, 28 wrz 2012

Do góry
Karolka ściana cisowa superowa, szybki efekt.
Podlewaj, podlewaj, dadzą radę.

Ach i bardzo spóźnione życzenia urodzinkowe (normalnie nie nadążam)

Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 15:09, 28 wrz 2012

Do góry
Dianko, Betysiu, słonko dziś świeci cudnie Nawet wiaterek dość silny nie przeszkadza ...

A u mnie na balkonie wrześniowe klimaty

Oby cały weekend taki był Czego Wam i sobie życzę
Kondziowy Ogród :) 15:07, 28 wrz 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Wróbleku przepraszam.. z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj pogratulować 100

Podkówki na szczęście przesyłam

Nic się nie stało dziękuje
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 15:01, 28 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Wczoraj przeglądałam zdjęcia ogrodowe i mimo tego, że ogród oglądam codziennie zszokowało mnie jak rośliny rosną!!!!!!!
Wierzyć się nie chce, jakby żyły nie w glebie lecz na drożdżach
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami............

dzisiaj WISTERIA
zdjęcia tylko z tego sezonu !!!!!zakupiona dość spora, odplątałam wszystkie gałęzie i po swojemu oplątałam nimi podporę........taka zrobiła się w ciągu kilku miesięcy !!!!!!! pare razy podcinałam ją, żeby nie wchodziła pod dachówkę i co???? rośnie nawet w drugą stronę choć nikt jej tam nie prowadzę

Diano,odnośnie Wisterii :
Są kwieciste i chińskie - te pierwsze skręcają w lewo a drugie w prawo - i mozna sobie pomagać samemu ale i tak pędy sie skręcają.

Druga sprawa to termin cęcia - jeżeli tniesz kiedy popadnie,to raczej nie zakwitnie - wiem z własnego doświadczenia.
Tnie się dwa razy - wiosną i w drugiej połowie sierpnia.
Ja przez to że tak rzadko mozna ciąć- a jest to mega ekspansywne pnącze - w tym roku dosłownie wkurzyłam się na glicynię i jedną,która rosła jak ściana ,wchodząc mi na dach - scięłąm i zostawiłam w formie drzewka.Drugą tak prowadzę i jakoś daję radę ją trzymać w rydzach.
Wiem jedno ,że drugi raz nie kupiłabym jej- mimo iż piękna!!!
Diano ,a kwitła ci Twoja Wisteria?
Marzy mi się Siedlisko.... 14:57, 28 wrz 2012

Do góry
beta napisał(a)
patrzę na tą robinie , patrzę i napatrzeć sie nie mogę, jest cudna

juz sobie w myślach kombinuje gdzie by u siebie ją ciapnąć

Aniu a ta Twoja to ile sobie liczy latek i jak duża jest?

Beatko, ma 3 latka
2009, 2010

2011

a teraz mysle, ze ma ok.5-6m
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 14:37, 28 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Wczoraj przeglądałam zdjęcia ogrodowe i mimo tego, że ogród oglądam codziennie zszokowało mnie jak rośliny rosną!!!!!!!
Wierzyć się nie chce, jakby żyły nie w glebie lecz na drożdżach
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami............

dzisiaj WISTERIA
zdjęcia tylko z tego sezonu !!!!!zakupiona dość spora, odplątałam wszystkie gałęzie i po swojemu oplątałam nimi podporę........taka zrobiła się w ciągu kilku miesięcy !!!!!!! pare razy podcinałam ją, żeby nie wchodziła pod dachówkę i co???? rośnie nawet w drugą stronę choć nikt jej tam nie prowadzę

Łomatkoicórko! Masz zielone ręce! Jak ona rośnie, to szok! Pięknie, przepięknie!
My też oglądamy z zaskoczeniem zdjęcia z wiosny choćby, na których rośliny są zupełnie inne niż obecnie. Dobrze jest to dokumentować, bo czasem łatwo ulec złudzeniu, że nic się nie zmienia a one w miejscu nie stoją
Zimozielony ogród przy białym domu 14:36, 28 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ta nawierzchnia będzie podzielona obrzeżami na dwie części, jedna będzioe wysypana grysem granitowym jaśniejszym a druga ciemniejszym - szarym.

Zachwycająco !
Przecież tych relacji nie można oglądać,bez cienia zazdrości
Uczta dla oczu i mega motywacja.
Kondziowy Ogród :) 14:31, 28 wrz 2012

Do góry
Wróbleku przepraszam.. z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj pogratulować 100

Podkówki na szczęście przesyłam

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:41, 28 wrz 2012

Do góry

Witaj Zuza dziękuję za odwiedziny, no ja u Ciebie już byłam nie raz podglądam sobie i muszę ci powiedzieć, że ogrodzenie masz śliczne, właśnie takie nam się podoba, ale wpadliśmy na ten pomysł jak już zrobiliśmy ze sztachet, no ale cóż za kilkanaście lat zrobimy takie Ostatnio nawet zastanawiałam się czy nie zrobić kompozycji z trawy i wrzosów, bo tak sobie pomyślałam, że mogłoby to ładnie wyglądać a tu proszę natknęłam się na twoje zdjęcie, teraz jestem pewna zrobię napewo, super wygląda ten koszyczek pozdrawiam i miłego dnia życzę
Kolorowe rabaty 13:40, 28 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)

[

Marta, ja dopiero tutaj zobaczyłam większy kawałek Twojego ogrodu, tak to zawsze byłaś zdjęciową detalistką, rób szersze plany, ogród wygląda naprawdę bujnie i pięknie. I trawnik ładny. Pozdrawiam.

Gabrysiu pod tym kątem to i mnie się to podoba mimo niedociągnięć bo przyroda jest piękna .Nic nie mogę jej ująć .
Natomiast jest to teren dopiero zagospodarowywany zielenią więc przede mną jeszcze sporo pracy

Lecę teraz do kuchni.Miałam tam być dawno,a przed tym na działce .Przegadałam tel. sporo czasu

racja tu widac większy kawałek jakąś perspektywe , i ładnie pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 13:39, 28 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Zaglądnąłem i spadam. Jeszcze 2 komnaty mi pozostało do renowacji i już będę z Wami częściej. Pozdrawiam.

Jak ślicznie! Ja również pozdrawiam i owocnych remontów

wow Zbyszku rewelacja pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 13:37, 28 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Zajrzałamm ,podziwiam i .....uciekam.

Haniu, zaraz biegnę do Ciebie zobaczyć czy już wróciłaś na dobre

A na następna wizytę u mnie zostawiam dojrzałe już winogrona

Jolu winogronka wyglądaja smakowicie
pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 13:34, 28 wrz 2012

Do góry
Tośki kumpel FRANEK

Ogród Sylwii od początku :) 13:32, 28 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam zaglądających wraz z Tośką

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies