Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Milka 16:42, 11 gru 2012

Rzeczywiście miły gość i to poidełko świetne
eliza3 17:35, 11 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Myślę, że pani kos, ale pewności nie mam, więc jak ktoś wie to proszę o rozpoznanie

Masz rację to pani kosowa.Niech się odżywia bo wiosną sporo pracy ją czeka.Swietne poidełko, bardzo mi sie podoba.

pani kosowa zadomowiła się na dobre, codziennie zjada pół jabłka i garść słonecznika, cały czas pilnuje jedzenia... a dzisiaj pierwszy raz zawitał do karmnika grubodziób, to bardzo ładny ptaszek i coś mi się wydaje, że będzie tu stałym gościem.
eliza3 17:36, 11 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście miły gość i to poidełko świetne

Kos zachowuje się jak kura domowa, nawet śpi w poidełku, aby jedzenie mieć na oku
Welka 17:41, 11 gru 2012

eliza3 napisał(a)

Witam!
Wstyd sie przyznać, ale ciągle zapominam o ziarenkach do karmnika, ale muszę się zmobilizować i jakieś załatwić, bo ładne zdjecia ptaszków oglądam w różnych wątkach i u Ciebie dziś też.
Pozdrawiam

Dla mnie to duża przyjemność dokarmiać ptaki, kiedyś było ich znacznie mniej, ale z czasem, gdy drzewa podrosły to i ptaki u mnie zamieszkały, więc muszę o nie dbać jak o swoje

Melduję, ze M został wysłany po ziarenka i sypnie do karmnika, choć dopiero jutro zobaczę swoich latających gości, bo ciemności za szybko się robią.
Pozdrawiam
Bogdzia 17:46, 11 gru 2012

Grubodzioby wyglądają jak egzotyczne ptaki. Będziesz nimi zachwycona.
eliza3 18:05, 11 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Grubodzioby wyglądają jak egzotyczne ptaki. Będziesz nimi zachwycona.

Masz rację Bożenko, to piękny ptaszek, patrzyłam na niego zauroczona, tak bym chciała, aby został na dłużej i jeszcze kolegów przyprowadził
eliza3 18:07, 11 gru 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Witam!
Wstyd sie przyznać, ale ciągle zapominam o ziarenkach do karmnika, ale muszę się zmobilizować i jakieś załatwić, bo ładne zdjecia ptaszków oglądam w różnych wątkach i u Ciebie dziś też.
Pozdrawiam

Dla mnie to duża przyjemność dokarmiać ptaki, kiedyś było ich znacznie mniej, ale z czasem, gdy drzewa podrosły to i ptaki u mnie zamieszkały, więc muszę o nie dbać jak o swoje

Melduję, ze M został wysłany po ziarenka i sypnie do karmnika, choć dopiero jutro zobaczę swoich latających gości, bo ciemności za szybko się robią.
Pozdrawiam

Będziesz miała dużo uciechy jak ptaszki się dowiedzą o jedzonku, ja już mam chorobę okienną
Mala_Mi 18:37, 11 gru 2012

Przyleciałam (ale nie jak ptak......) popatrzeć na poidełko I widzę kos.....tak one pilnują swoich rewirów, ale pocieszę Cię grubodziób jak się pojawił to i kolegów i koleżanki ściągnie Też je lubimy
Zanim nie upolujesz swojego zostawiam Ci mojego

eliza3 18:46, 11 gru 2012

asc napisał(a)
Przyleciałam (ale nie jak ptak......) popatrzeć na poidełko I widzę kos.....tak one pilnują swoich rewirów, ale pocieszę Cię grubodziób jak się pojawił to i kolegów i koleżanki ściągnie Też je lubimy
Zanim nie upolujesz swojego zostawiam Ci mojego

Aniu, dziękuję... wypisz, wymaluj mój grubodziób. Już się dowiedziałam, że można używać nazwy "papug", bardzo mi się spodobała ta nazwa to piękny ptaszek i śliczny jak papug
Urszulla 18:52, 11 gru 2012

Naprawdę jestem dla Was pełna podziwu.....jeszcze o ptakach się nauczę........miałam kolegę w pracy który też zimą tak karmił ptaszki i znal ich nazwy. Bogdzia zaraża swoim hobby i talentem do fotografowania.