Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 21:55, 19 wrz 2012

Do góry
Nie Aniu, lubię ją, tylko wiosną muszę ją wcześniej wysiać to i wcześniej zakwitnie w zeszłym roku zakwitła ok 10 września, a w tym roku w połowie sierpnia, może uda się, ze w przyszłym zakwitnie w lipcu

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:51, 19 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ustrojstwo pod nazwą pikownik w cenie 12,99

Przyda sie do wtykania cebul gdzie większych dołków nie wykopię

Marzenko po pierwsze gdzie go kupiłaś?
Po drugie sprawdza się? ja mam jeszcze parę setek do wkopania takie cudo dobre by było do sadzenia w żwirze
Rajski ogród Ani 21:49, 19 wrz 2012

Do góry
Aniu ciężko ją się hoduje?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:48, 19 wrz 2012

Do góry
buziole z lawendą na za kolejną setunię przesyłam
Co z tym ogródeczkiem począć 21:43, 19 wrz 2012

Do góry

Jak nie będzie tej donicy to będzie chyba lepiej
Warmińskie dylematy 21:35, 19 wrz 2012

Do góry
A tutaj zdjęcie mojej przestrzeni, pod tymi iglastymi chce usypać łagodny kopczyk i obsadzić wrzosami i wrzoścami, nie wiem czy do nich dosadzić coś jeszcze, bo na razie nie mam pomysłu i chyba chcę poczekać, żeby zobaczyć jak to wyjdzie oczywiście w miarę potrzeby iglaki zostaną podkrzesane.

widoczna na zdjęciu czeresienka jest to wycięcia, więc nic więcej tam na razie nie ma.

tutaj jeszcze wcześniejsze zdjęcie na koniec rabaty,

Rajski ogród Ani 21:07, 19 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

dziś był dzień prawdziwego relaksu cieszyłam oczy kwitnącym ogrodem i wnukami, a na koniec dnia pięknym zachodem słonka

Aniu powyciągałam to co mnie zauroczyło. Jak się uda to w sobotę też rozpalę ognicho.
Chyba zrobię jakąś nalewkę.
Elu jest mi bardzo miło, ze spędziłaś w moim ogrodzie tyle czasu ,a nalewkę zrób koniecznie zima długa i rozmowy przy kopie z kieliszeczkiem aromatycznej nalewki będą przyjemniejsze, bo z zapachem i wspomnieniem lata i jesieni...

SAMO PIĘKNO.
Zimozielony ogród przy białym domu 21:06, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mamy magiczną kulę dziś.

Sebka miny zabawne , ale ta mina Witka to zachwyt?, zauroczenie ? , czy też wypowiadane życzenia jak do złotej rybki ?

Danusiu detale dopracowane w każdym szczególiczku - cudownie ! mam nadzieję, że będzie szansa zobaczyć kwitnące krokusy

a teraz pytanie - jak to jest z tymi hostami pod brzozą - kiedyś się rozrosną i trzeba będzie może je odmłodzić - czy to nie będzie szkodzic brzozie ?

pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 21:04, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

I rzut oka na wsiowy bałagan....

ta rabata fioletowo-różowa piękna!
Ta w głębi - jak mówisz 'wsiowa' - też niczego sobie Ot, kolorystyka inna
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:04, 19 wrz 2012

Do góry
Muszę się jeszcze czymś podzielić...

Od jakiegoś czasu bardzo chciałam mieć u siebie ostrokrzew, ale niegdzie w okolicy nie było..Jak jechałam od Kapiasów (tam nawet nie patrzałam czy były bo mi to uleciało) wstąpiłam po drodze do LM i co tam znalazłam - piękny ostrokrzew i już taki dorodny, a jak zobaczyłam cenę to mnie powaliło na kolana - całe 10 zł (był na wyprzedaży) więc nie namyślając się wogóle, stwierdziłam na miejscu, że chyba specjalnie na mnie czekał - więc "mój ci on"- capnęłam go w swoje łapki i przytargałam do domu

A oto i ON:

i nawet ma kwiatuszki (więc żyję nadzieją, że to ONA i będzie miala czerwoniutkie owoce )
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:03, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta dam

FARCIARZ
Bajkowy ogród Weroniki 21:00, 19 wrz 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 20:58, 19 wrz 2012

Do góry
A to fuksja w całej okazałości prawie
róża Merlin
i bardziej rozwinięta, pięknie pachnie i następna kwitnąca Pastella
Bajkowy ogród Weroniki 20:57, 19 wrz 2012

Do góry
Bogdziu, będziemy się wspierać. W miarę przybywania lat musi ubywać pracy.
Na tarasie, też zgadzam się by mąż prezentował swoje kany, coleusy i pelargonie, choć coleusy już za duże i za dużo ich.

Rajski ogród Ani 20:56, 19 wrz 2012

Do góry
Anulka jabłuszka w tym roku dość duże, bo M przerzedzał, a wybarwiają się pięknie, bo słoneczka im nie brakuje

Ogrodnik mimo woli 20:56, 19 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dziewczyny ... ten projekt ... no on nasz taki jest ... polski ...

A dziś wiatr znów mi popyrgał doniczkami... i schowane za chałpupą... szkoda kfiatków, ale powoli rezygnuję z badyli tarasowych....... potłukło podstawki, doniczki.... już mam dość zbierania skorup.... ale pastik się nie zbił I to zaleta doniczki za 50zł nad doniczką za 300 zł.... A kfiatek juz ma wysokosc co najmniej 2,5 metra.. gdzie go schowam na zimę???????

I rzut oka na wsiowy bałagan....

Warmińskie dylematy 20:55, 19 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
dzięki Megi

Nie ma za co, szkoda że nie mamy zdjęć, jak te worki targałyśmy po ulicy to byłby widok, dwie "wariatki" w akcji

A przy okazji naszej dzisiejszej rozmowy o wrzosach, póki pamiętam, to myślałam o stworzeniu takiego małego wrzosowiska w swoim ogrodzie, mam dobre miejsce, a miałoby to wyglądać podobnie, jak poniżej w Pisarzowicach

Lecę w kulki... 20:54, 19 wrz 2012

Do góry
...no i niewielki, ale jednak postęp na rabacie BB

Marzenka, wisienki chyba mają się dobrze.... pytałaś o nie...
limkom chyba też pasuje

Myślałam, że pokażę ogólny plan, ale nie wszystko zasypane żwirem,
ale dekielków już nie widać...
...żwir trzeba płukać, i czasochłonnnnne to zajęcie..................
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 20:54, 19 wrz 2012

Do góry
a tu jeszcze widoczki z góry na "rabatkę "

Na drugim zdjęciu po lewej stronie roslinki sobie tylko stoją, bo akurat dzieliłam, rozsadzałał, przymierzałam...ale to nie jest ich docelowe miejsce więc proszę na tę część nie zwracać uwagi
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:52, 19 wrz 2012

Do góry
Tu moja Młoda u Kasi karmi kury (cudne, ozdobne, a jakie kochane kurczaczki!!)
Domki dla nich zrobił Kasi M - ech żeby mojemu się chciało...

Jeśli uda nam się dokupić działkę za płotem to ja chcę kurczaczki!! I najlepiej żeby wcale nie rosły

Kasiu mam nadzieję pokażesz swój cudny ogródek i ogród zimowy i te trawy, hortensje, mega funkie i wszystko!!
A, i jeszcze Młoda przy werbenie i ikeowych bukszpanowych kulkach Kasi:

Ogród miodzio!!

miłego wieczoru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies