Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Puste pole z wysepką kwiatową 21:11, 12 wrz 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Grandiflora na grandę pcha się na taras

A może chce na zimę do domku ...jest tak zachwycająca , zaczyna się przebarwiać i będzie jeszcze piękniejsza
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:09, 12 wrz 2012

Do góry
Izuś, z okazji 200 ! gratulacje

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:06, 12 wrz 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Boćku-uśmiecham się do Ciebie i mi powiedz co to za trawka, bo chyba mam taką samą a nie znam nazwy. to z tego rodzaju co kostrzewa sina????
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:06, 12 wrz 2012

Do góry
Panowie cąły czas działają z boiskiem

Mam nadzieję że w przyszłości moje szkraby nie zniszczą mi malinek i borówek grając w kosza
Grembosiowo 21:05, 12 wrz 2012

Do góry
Nowe spojrzenie na pergolę
Mój ogród 21:05, 12 wrz 2012

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi. Tam zawsze chodzę na spacery. Piękne o każdej porze roku i dnia. Aparat tego nie odda. Ostatnio tam byłam jak już zachodziło słońce za las. Bo na granicy łączki jest gęsty las. Słońce po prostu topi się w tej ciemnej ścianie.
Moja łączka.

Jakaś nieprzytomna dzisiaj jestem. Chwaliłam się nową hortensją, a jej nie pokazałam Wprawdzie nie mam czym, ale oto jej fotka.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:04, 12 wrz 2012

Do góry

Przesadź dziewczyno tego klona, bo Ci zaraz zacznie na okno włazić (już wyciąga w jego stronę ,,rękę" )

Może tu właśnie dać po środku limkę?
Mój mały raj na ziemi :) 21:02, 12 wrz 2012

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:02, 12 wrz 2012

Do góry
Mam świeże zdjątka z działki z kiełkującą trawką.
Cieszy jak nie wiem co

Dołożyłam dziś panom jeszcze trochę roboty
Na długość garażyku chcę jeszcze dołożyć dwie równoległe rabaty przedzielone ścieżką na maliny i borówki

Czyli cała działeczka wykorzystana póki co na maksa.
ogrodoweimpresjejolki 21:02, 12 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)

I u mnie zakwitły pierwsze zimowity - czekam na kolejne, a głownie na pełne

Jest nadzieja Jolu, że zakwitnie więcej a moje pochowały się i nie widać nawet pączków, a kwitły co roku już pod koniec sierpnia, podglądam codziennie
Ania i róże i cała reszta :) 21:02, 12 wrz 2012

Do góry
Aniu, co moje, to Twoje!!!

Rajski ogród Ani 20:58, 12 wrz 2012

Do góry
Turzyce tez posadziłam do większych donic

Ogród Dominiki 20:57, 12 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Dominiko, weszłam zatankować spokój z Twojego ogrodu. I tak mnie natchnęło, że już warto ostrokrzew sobie sprawić, żeby cieszył w zimie. Bardzo dorodny Twój ogród.
I ja ostatnio klony pensylwańskie oglądałam i chyba się nieco rozczarowałam listowiem, choć kora ciekawa. Może ich urok pokazuje się przy okazach 50-letnich?

I ja im się przyjrzałam ostatnio u Kapiasów i mam takie samo zdanie jak Pszczółka.

Klon pensylwański w całości, w szczególe i w kompozycji dla Agnieszki:
Kubusiowo 20:55, 12 wrz 2012

Do góry
Gratulacje 600
Rajski ogród Ani 20:54, 12 wrz 2012

Do góry
W moim ogrodzie zaczął się taniec kretów, a to znowu za sprawą kompostu, który dodawałam do dołków przed wsadzeniem kwiatków, jedne żurawki wypchnęły mi z powrotem na powierzchnię Żeby uniknąć zniszczenia żurawek nowozakupionych, przesadziłam je do większych donic, po hortensjach i tak posadziłam do ziemi, na zimę je jeszcze trochę przysypię i myślę, że krety mogą się w nos pocałować
Fotki robiłam dziś w deszczu i ich jakość nie jest dobra

Mój ogród 20:54, 12 wrz 2012

Do góry
Elizo, zakupy zawsze cieszą. Cieszymy się z nowych roślinek, jak z nowych ciuchów, może nawet bardziej.
Irenko, lubię spotkania, zwłaszcza ogrodnicze. Jest o czym rozmawiać.
Ewelino, moja trawa kupiona u Szmita też urosła. To znaczy, że roślinki były ok. Jak to się mówi "z dobrego domu"
Ewo, Czego więcej trzeba. Fajni ludzie w ładnym ogrodzie. To jest to.

Pada, pada, pada. Nareszcie. I taki fajny nieulewny deszcz. A do tego nie jest zimno. Rośliny odetchną z ulgą, bo było już naprawdę sucho.
Na początek zapowiedź jesieni.
Trawa Red Baron coraz ładniejsza i kolorowa.

Hosty u mnie się sprawdziły, a nie są rozpieszczane. Trzymają się jeszcze dobrze.

A tą hostę dostałam ostatnio. U niej jest piękna i kwitnie właśnie teraz. Ma duże, pachnące kwiaty. Oby tylko przeżyła zimę. Może ktoś zna taką hostę.

I mój sobotni nabytek na Agrze. Nieduża hortensja za całe 8 zł "Vanille Fraise"

Ogrody niemieckie 20:53, 12 wrz 2012

Do góry
hania napisał(a)
Tak Jolu masz rację ogrody niemieckie są równie piękne,takie dopieszczone, że ach!! Mam wiele zdjęć z północy Niemiec.W sierpniu zwiedziłam PARK Walsrode blisko Bremy,jest to właściwie Fogel -park, ale roślinność też jest super! Pozdrawiam! A może go znasz?

Piszecie o parkach, nie o ogrodach
a to zasadnicza róznica. To co podoba mi się w OGRODACH niemieckich ( znam Monachium i okolice) to nie ma w nich takiej ilości/różnorodności roslin. Mam wrażenie iż hołdują zasadzie - umiar i prostota. Mniej znaczy lepiej, dotyczy to równiez architektury.
A poza tym to na co zwraca się dużą uwagę - za płotem mieszka tez ktoś i nie zawsze może mu sie podobać to samo co mam.
Marzę o tym, abyśmy chociaż w niewielkim stopniu nauczyli się od Niemców kultury w szerokim znaczeniu tego słowa.
Na prawdę mamy czego się uczyć Zreszta nie tylko od Niemców.
pzdr.ewa
P.S. Dopiero dzisiaj odkryłam ten watek. Mam sporo zdjęć z Ogrodu Botanicznego w Monachium i nie tylko i w przyszłości postaram się parę z nich zamiścić.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:53, 12 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
to ja też tak zrobię, bo nie raz już uszkodziłąm cebule; czeka mnie za tym kupno koszyczków i raczej sobie zapiszę, bo psy patyczki wyciągną! a ile sztuk do koszyka wsadzasz i kiedy po przekwitnięciu wyciągasz?

teoretycznie powinny zostać do zaschnięcia liści, bo w tym czasie odżywia sie nowa cebulka i to jest jej czas wzrostu też - więć chodzi o to żeby te liście zielone sobie były , trzeba też podlać, ale z czasem zasychają i częsciowo już zółkną i robią się kiepskie, więc jeśli rosną gdzieś w eksponowanym miejscu to wykopuję
i pod kompostnikiem spokojnie sobie siedzą, a jeśli hosta albo coś innego przysłoni to zapominam i tak siedzą dłużej

na zachętę - sadżcie tulipany - jakiekolwiek

Mój mały raj na ziemi :) 20:51, 12 wrz 2012

Do góry
a teraz ZNÓW rabata pod domem !
dla tych co nie mają dość (Iza, Madżenka...) foty z dzisiaj do znudzenia, proszę bardzo!

trawka skoszona, lawenda przycięta teraz tylko cebule trzeba będzie powtykać

Kubusiowo 20:47, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu gratuluję kolejnej setki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies