ja np. dowiedzialam się że w sklepie Tchibo sa fajne foremki do ciasteczek
byłam widziałam, rozmyślam bo jak tu piec i nie jeść słodkiego - ale jeszcze potrzebny mi przepis na te ciasteczka
jest tam gdzieś w przepisach ? -
Przepis zamieszczę w wolnej chwili, ale myślę, że mogą być też pierniczki. Takie ciasteczka i pierniczki mają dłuuuugi termin przydatności do spożycia, więc piec i jeść z umiarem
w tym problem że na narodowym nie nasunęli tego dachu i co będzie z cyklamenem? Miałam kiedyś ogrodowe cyklameny , wytrzymały dwa lata i nawet bardzo dużo było młodych siewek ale potem wszystko zmarzło, szkoda bo śliczne były.
a to jest coś na rzeczy z tą przeszłością cyklamenów - pewnie były dostępne w szarym PRL-u - czyli nie tylko goździki - na szczęście jest powrót - cyklameny niestety w mieszkaniu przy temp. 20st -ponad średnio się mają
Piękna kompozycja, ciekawe jak długo wytrzyma. Słyszałam, że drobne przymrozki im nie szkodzą, oby jak najdłużej cieszyły oczy
W razie czego nasunę na niego dach jak nad narodowym
w tym problem że na narodowym nie nasunęli tego dachu i co będzie z cyklamenem? Miałam kiedyś ogrodowe cyklameny , wytrzymały dwa lata i nawet bardzo dużo było młodych siewek ale potem wszystko zmarzło, szkoda bo śliczne były.
Bogdziu, zapewniam, że u mnie zarząd lepszy niż na narodowym, choć bez premii
A daszek już przygotowany... bo po serniku ani śladu, hihihi