Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:08, 26 lis 2012

Kuklik napisał(a)
Przypomniało mi się, jak przyjaciólka opowiadała mi, jak to sobie wymarzyła zdjęcie w kwitnącym rzepaku... wsiedli z mężem w samochód, długo jechali, aż znaleźli pole całe żółte. Wszystko byłoby świetnie, ale okazało się, gdy ta moja znajoma weszła w rzepak,że jest on tak wysoki jak ona, to znaczy nie wystawała nad nim szukali jakiejś górki, kamienia, żeby jednak wystawała, ale tylko się podrapała i jakies robale ją pogryzły...i tyle ze zdjęcia

Gdy w 2011 w maju zakwitł rzepak, moi chłopcy kazali się wysadzać w polu w drodze powrotnej do domu, wchodzili kawałek w pole w miejsce, gdzie są pozostawione dwa ślady na uprawiający pole traktor i biegli tak około 0,5 km do końca pola, ja normalnie jechałam samochodem drogą, na dole czekałam, oni dobiegali szczęśliwi, pachnący i ... żółci od pyłku i jechaliśmy dalej do domu.
agniecha973 22:10, 26 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko, uwielbiam jeździć na rowerze. Byłam kiedyś z córką na rajdzie rowerowym, przejechaliśmy ponad 500 km i do dzisiaj wspominam to wspaniale. Fajnych masz chłopaków, ciesz się nimi dopóki ci nie wyfruną z domu. Moje dzieciaki wyruszyły w świat i są daleko. W marcu mam jechać do nich. Już się cieszę.

Bożenko, 500 km!!! Masz się czym pochwalić.
A z dziećmi już tak jest, że wyfruwają
Kuklik 22:17, 26 lis 2012

agniecha973 napisał(a)

Przypomniało mi się, jak przyjaciólka opowiadała mi, jak to sobie wymarzyła zdjęcie w kwitnącym rzepaku... wsiedli z mężem w samochód, długo jechali, aż znaleźli pole całe żółte. Wszystko byłoby świetnie, ale okazało się, gdy ta moja znajoma weszła w rzepak,że jest on tak wysoki jak ona, to znaczy nie wystawała nad nim szukali jakiejś górki, kamienia, żeby jednak wystawała, ale tylko się podrapała i jakies robale ją pogryzły...i tyle ze zdjęcia

Gdy w 2011 w maju zakwitł rzepak, moi chłopcy kazali się wysadzać w polu w drodze powrotnej do domu, wchodzili kawałek w pole w miejsce, gdzie są pozostawione dwa ślady na uprawiający pole traktor i biegli tak około 0,5 km do końca pola, ja normalnie jechałam samochodem drogą, na dole czekałam, oni dobiegali szczęśliwi, pachnący i ... żółci od pyłku i jechaliśmy dalej do domu.

Fantastyczne cudowny obrazek...dobrze mieć dzieci...trochę przedłuża się własne dzieciństwo
Pszczelarnia 22:23, 26 lis 2012

Agnieszka, jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!!!!!!!
agniecha973 22:23, 26 lis 2012

To ja dodam, dobrze jest móc wychowywać dzieci poza centrum miasta, a wieś mi szczególnie do tego pasuje. Nastolatkom już mniej służy, niestety

agniecha973 22:23, 26 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!!!!!!!

Ewo, proszę bardzo, ale do końca to nie wiem za co mi dziękujesz.
Urszulla 22:28, 26 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
O tak, pięknie jest, ale w tym roku mało posiane. Uwielbiam ten zapach, wyczuwalny zwłaszcza wieczorami. Miodem mi pachnie. Później, kiedy rzepak dojrzewa już jest gorzej z zapachem.
Tak było w 2011. Rzepak w każdą stronę aż po horyzont.

Na południe

i na północ

Ale widoki. RAJ
kasik778 22:52, 26 lis 2012

Ależ śliczne zdjęcia, pola rzepaku wręcz urzekają energetyczną żółcią

a błotko niezłe
Bogdzia 23:26, 26 lis 2012

Piękne ogromne pole rzepakowe i szczęśliwe dzieciaki.
monteverde 23:35, 26 lis 2012

U nas też obsadzają pola rzepakami i faktycznie nie zawsze ten zapach jest przyjemny