Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dorkow0 22:18, 26 lis 2012

dajana napisał(a)

Pisałaś kiedyś, że będziesz mieć ogród naturalny. To pewnie i romantyczny styl będzie Ci pasował... Dziewiętnasty wiek i piękne ogrody, formowane na naturę... Tak sobie myślę, że Tobie się uda zrealizować takie zadanie... A kolory masz już w głowie, jestem pewna, tak samo jak tego, że będziesz się ich trzymać... Domek masz urokliwy, ale to Ci już pisałam w którymś poście...

Z tymi określaniami stylów to ja nie bardzo się orientuję..Nawet nie wiem jak nazwać swój ogród .Mam go w głowie on chyba będzie mieszanką stylów troszkę angielski ,naturalny ,romantyczny .nie wiem co jeszcze .Jednego jestem pewna ,,nie braknie w nim róż .powojników ,piwonii pięknych traw szczególnie przy lesie Fontanny romantycznych ławeczek ,lawendy ,perowskiej szałwi hortensji kamiennych dróżek pergoli chabrów ,maciejki (uwielbiam jej zapach )To jedynie tyci tyci ułamek mych roslin Jesteś zaprawiona w boju więc wiesz juz mniej więcej co zamierzam A co wyjdzie zobaczymy Dorciu

Nawet jak piszesz Danusiu, że się nie orientujesz, to i tak wiesz... Bo ogród romantyczny, to i naturalny i angielski i stylizowany na naturalny... Te ławeczki, pergole, pewnie jakieś kamienne rzeźby, czy miejsca odpoczynku... To wszystko w połączeniu z roślinami, które wybrałaś tworzy się w piękny i pełen uroku ogród... Twój ogród... Czekam z niecierpliwością, jak będzie u Ciebie wyglądał...
dajana 22:40, 26 lis 2012

krisec napisał(a)
Wczoraj zapychałem się U Ciebie Twoją pyszną szarlotką!!!, a tu już 104 strony, pędzę z kwiatuchem, gratuluję.

Bardzo dziękuję Krzyś .Kwiatuszek wyjątkowej urody.
akanta 22:49, 26 lis 2012

Widzę.że już po spacerku Danusiu.A nie wspominasz o dzwoneczkach Danusiu.Koniecznie białe i błękitne ,całe łany.
dajana 22:57, 26 lis 2012

Wczoraj Dorciu byłam zawodnikiem nocnym nawet niezłym ,,,ale dzisiaj to mi głowa lata .Musze odespać wczorajszą noc .Nie mogę trafić do ogrodu BarbaryM .Wiem,, nie ma podpisu na zielono ale rano tam byłam teraz nie ma śladu .Szkoda bo obiecałam .Widziałaś ten ogród?jest piękny nawet domek drewniany dla dzieci widziałam Mój przyszły ogród to długa droga Dorciu .z pomocą może się udać,samodzielnie nie dam rady .Od czego sa dobre koleżanki ,uda się Dobrej Nocy Dorciu Troszkę piękna dla ciebie

dajana 23:09, 26 lis 2012

akanta napisał(a)
Widzę.że już po spacerku Danusiu.A nie wspominasz o dzwoneczkach Danusiu.Koniecznie białe i błękitne ,całe łany.

Wspomniałam ale pewnie troszkę wcześniej Dzwoneczki wszystkie uwielbiam Aniu .Po wybor roślin do ciebie po pomoc przybiegnę Znasz rośliny od ,,chciałam powiedzieć podszewki ,,,ale raczej korzeni .Bardzo lubię takie ładny roślin Przewidziałam im stronę przy lesie ale nie tylko.Przepraszam ale zasnełam juz czwarty raz przy klawiaturze Wczorajsze buszowanie wychodzi ,muszę się pożegnać Zyczę ci dobrej Nocki Aniu Do jutra Pa!
akanta 23:20, 26 lis 2012

Dobranoc,śpij dobrze i oddawaj się sennym marzeniom jak spacerujesz już po swoim pięknym ogrodzie.
BarbaraM 09:45, 27 lis 2012

Dajanko,jestem.
Mój post został przemianowany na "Ogród ogrodniczki"
A dlaczego to sama przeczytasz
Jest w części "Nasze ogrody"
Co do kolorów w pełni się z Tobą zgadzam.
Niebieski w domu odpada,różowy w domu i ogrodzie ,ale bardziej w ogrodzie.
Pokochałam róże,bo ich nie lubiłam.
Fiolety - zawsze cudne.
Lubię je od dzieciństwa.
Purpury.śliwki,zgaszony róż - tylko nie pomarańcz!
Jak odeśpisz to wdepnij do mnie
Pozdrawiam. BarbaraM.
dajana 19:17, 27 lis 2012

Wdepnęłam ,,śladów sporo zrobiłam nad potokiem posiedziałam i rozmarzyłam się czule
dajana 19:24, 27 lis 2012

BarbaraM napisał(a)
Dajanko,jestem.
Mój post został przemianowany na "Ogród ogrodniczki"
A dlaczego to sama przeczytasz
Jest w części "Nasze ogrody"
Co do kolorów w pełni się z Tobą zgadzam.
Niebieski w domu odpada,różowy w domu i ogrodzie ,ale bardziej w ogrodzie.
Pokochałam róże,bo ich nie lubiłam.
Fiolety - zawsze cudne.
Lubię je od dzieciństwa.
Purpury.śliwki,zgaszony róż - tylko nie pomarańcz!
Jak odeśpisz to wdepnij do mnie
Pozdrawiam. BarbaraM.

Nie lubiłaś róż? ja lubiłam lecz bardziej otrzymywać. Rozkochała mnie w nich Akanta jest z nami na O tylko one tak strasznie kują wciąż mam pokaleczone palce ale nie zrezygnuje z nich są piękne i kwitną całe lato aż do zimy
dajana 19:30, 27 lis 2012

czy ktoś wie co to jest za roślina ?