jestem poczatkujacym wlascicielem ogrodu i bardzo prosze o pomoc jak wypelnic rabate pomiedzy jodlami kalifornijskimi...............dokładnie centralnie na przeciwko tarasu --centralne miejsce widokowe z tarasu niestety wprost na dach domu sasiada
najlepiej tak zeby zaslonic dach sasiada ??????????????
posadzic daglezje z tylu ?????? a do przodu od niej jakies mniejsze iglaki żeby stworzyc zagajnik iglakowy ??????
nie mam zadnych ciekawych pomyslow
Kiedyś chciałam krzewuszkę wyrzucić, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło i pięknie zakwitła, więc darowałam jej i teraz nikomu bym jej nie oddała.
W tym roku słabo kwitła, bo majowy mróz strasznie dał jej w kość, ale i tak nieźle wyglądała, jak po takich przejściach..
.
Irenko a masz może zdjęcie tej rabatki z szerszej perspektywy?
mam, już ci wrzucam; w środku rosną 2 miłorzęby i przeplatanie jest z trawami, hortensjami i różami, wokół rośnie murek bukszpanowy, strzyżenie za rok
wrzesień
sierpień
Monitko nie mam bardziej aktualnej fotki. Zobacz na drugim planie zdjęcia, w tyle - bordowe wiśnie, a dołem własnie tawuły goldmound a przed nimi lawenda... Żółty z lawendą - rzecz gustu, mnie się akurat to zestawienie podoba, dodam, że podpatrzone przy jednym z Mcdonaldów. Ale akurat na tej rabacie z umbra nie wyglądało ładnie takie wyraziste połączenie kolorów.
pięknie to wygląda
a co to za drzewo na pierwszym planie?
A oto kulki, które kupiłam w sobotę u Kapiasów.
Znając siebie pewnie będę je często przestawiać z miejsca na miejsce.
Witaj Sywliu, cudne te kulki - gdzieś Ty je widziała. ja widziałam tylko te duże słote przy którejś ławeczce, ale te jakoś mi umknęły ( no chyba, że wykupiłaś wszystkie zanim doszłam do ogrodniczego )
Kochani potrzebuje Waszych rad.
Jak wiecie zaczęłam porządkować nasz ogród. Są już częściowo zrobione nowe rabaty. Teraz chcę się skupić na przedogródku. Ale jakoś brakuje mi weny twórczej. To są fotki naszego bałaganu teraz. Wiemy tylko,że w tym trójkącie marzy nam się jakiś mały element z wodą. A może wcale nie będzie tu pasował?
Reszta musi być poddana całkowitej metamorfozie. Zaczęliśmy od zmian pod scianami i utknęliśmy.
Czekam na pomysły i propozycje. Wszystkie nasze rośliny maja w nazwie gatunku - "kroczące", więc nie ma obaw wszystko co napiszecie jest do wykonania.