To jest rewelacja.
Nawet Miskanta tu nie potrzeba.
Jak często prostota tworzy piękny i elegancki styl!
Chyba się zakochałam
Prawda? Też strasznie mi sie podoba.
Ale to co widziałam w Niemczech robi na mnie wrażenie. Nie znam innych krajów tak dobrze, ale od czasu do czasu bywam w Toskani, ogrody Anglii znam tylko ze zdjęć, no i oczywiście to co dzieje się w Polsce ;-Dostaję 'kociokwiku'
Pozdrawiam serdecznie wszyskich.
Nie żebym jakoś strasznie narzekała, ale po prostu wzdycham do harmonii i estetyki wokół mnie.
Dwa pytania mam:
1. Na pierwszym zdj. ta trawka to śmiałek?
2. Na drugim pięknie kwitnący miskant - jaki? Pamiętasz? Jak nie, to się nie kłopocz.
Ta pierwsza to trzęślica modra. Śmiałek to mój największy błąd i koszmar ogrodniczy. Wyleciał z wielkim hukiem. Nie polecam!
Ta druga trawa to miskant 'Grosse Fontaine".
Dzisiaj przyszło 60 cebulek błękitnego czosnku za niecałe 16 zł
powojnik Cassandra
Jeżówki, mam tu do wsadzenia Magnus, White Swan i Cheyenne Spirit, ta ostatnia jest niesamowita, nagradzana licznymi nagrodami za jej kolory, rozkwita przeróżnymi barwami od pomarańczowej, poprzez czerwono różową, aż do żółtej , fioletowej i kremowej, wys.70 cm no i różyczki, oprócz Pastelli wszystkie pachną obłędnie, nawet Candelight leciutko
Ania ty chcesz żebym zawału na noc dostała pokazujesz takie rarytaski
Witaj Aniu, wpadłem z rewizytą do Ciebie, widzę że masz różności w swoim ogródku. Wszystko zadbane, jak należy. Zakupy ładne zrobiłaś w Starym Polu, szkoda że nie opisałaś trawek, widziałem tam chyba hakone jakieś turzyce i te czerwone bombowe są, ciekawy jestem co to jest, no i żuraweczki piękne.
Pozdrawiam.
Robercie witaj u mnie, a gdy nadal jesteś zainteresowany nazwami trawek to Ci podpowiem.
Dzisiaj przyszło 60 cebulek błękitnego czosnku za niecałe 16 zł
powojnik Cassandra
Jeżówki, mam tu do wsadzenia Magnus, White Swan i Cheyenne Spirit, ta ostatnia jest niesamowita, nagradzana licznymi nagrodami za jej kolory, rozkwita przeróżnymi barwami od pomarańczowej, poprzez czerwono różową, aż do żółtej , fioletowej i kremowej, wys.70 cm no i różyczki, oprócz Pastelli wszystkie pachną obłędnie, nawet Candelight leciutko