Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

weronika77 22:44, 25 lis 2012

akanta napisał(a)
Danusiu ,na dowód ,że ja też potrafię "górki przenosić" wklejam .Gromadzę kamień ,mam pomysł.

Akanto, bardo mnie ucieszyło to zdjęcie i nowy awatarek z buzią. Twoje róże wciąż kwitną, u mnie już tylko bratki i ciemiernik w kwiatkach. Róże przesadzałam, więc trochę skróciłam i zakopczkowałam. Czekam na śnieg.Pozdrawiam.
dorkow0 23:19, 25 lis 2012

Witaj Aniu... Byłam u Ciebie w brzozowym zagajniku i już wiem, jak będzie mój wyglądał... Jeszcze tylko dosadzę tam z jednego Buka, może dwa i ze trzy Sosny czarne...
akanta 23:29, 25 lis 2012

Weroniko ! A.......byłaś ciekawa jak wyglądam? No to widzisz spracowaną kobietę ! Róże kwitną i mają sporo pąków zwłaszcza okrywowe.Ciemierniki też mam nareszcie.Dostałam ze dwadzieścia sadzonek ubiegłorocznych wczesną jesienią ,trochę podskoczyły i ciekawe ile lat będę czekała na ich kwitnienie.Ja również przesadzałam róże choć całe jeszcze były w zielonych liściach.Nie przycinałam .Nadal takie liście utrzymują ,więc chyba im nie zaszkodziłam.Musiałam się pospieszyć.Wstępnie podsypałam róże, z zapasem ziemi aby tylko szybciutko nagarnąć w razie mrozu.Właściwie jestem przygotowana już do zimy.Ale wolę aby nie przychodziła,już marzę o wiośnie.
akanta 23:35, 25 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Aniu... Byłam u Ciebie w brzozowym zagajniku i już wiem, jak będzie mój wyglądał... Jeszcze tylko dosadzę tam z jednego Buka, może dwa i ze trzy Sosny czarne...

Witaj,witaj Dorciu,cieszę się ,że były dla ciebie inspiracją.Buka ja też sobie posadziłam tej jesieni tak na lewo od brzóz ,koło głogu aby odbijał kolorem liści od bieli kwiatów głogu.Sosnę czarną mam jedną.A koło brzóz dobrze wygląda kosodrzewina , tak naturalistycznie.
Bogdzia 23:44, 26 lis 2012

akanta napisał(a)
Domek w domku - kto tam mieszkał latem a może i teraz.?
[/quote

Osy albo szerszenie, powinnaś je jak najszybciej zlikwidowac bo mogą Ciebie lub Agę pogryźc, najlepiej zimą żeby nie było niebezpieczeństwa że zaatakują.
akanta 23:53, 26 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

[/quote

Osy albo szerszenie, powinnaś je jak najszybciej zlikwidowac bo mogą Ciebie lub Agę pogryźc, najlepiej zimą żeby nie było niebezpieczeństwa że zaatakują.

Myślisz Bogdziu,że one tam jeszcze są ?Podobno wszystkie giną,zostaje tylko kólowa i larwy.Faktycznie to będzie najlepsza pora aby się ich pozbyć.Może to osy bo jakaś mumia wisiała na pajęczynie.Przydałby mi się w ogrodzie ptaszek ,chyba trzmielojad ? Nazbyt polubiły podleśną cz. ogrodu.
Bogdzia 00:00, 27 lis 2012

akanta napisał(a)

[/quote

Myślisz Bogdziu,że one tam jeszcze są ?Podobno wszystkie giną,zostaje tylko kólowa i larwy.Faktycznie to będzie najlepsza pora aby się ich pozbyć.Może to osy bo jakaś mumia wisiała na pajęczynie.Przydałby mi się w ogrodzie ptaszek ,chyba trzmielojad ? Nazbyt polubiły podleśną cz. ogrodu.

Tak jest jak piszesz , na zimę giną ale jeszcze mrozów nie było więc pewności nie ma . Poczekaj do mrozu i zniszcz dokładnie . Na trzmielojada nie masz co liczyc bo u nas ich nie ma.Jak nie zniszczysz to w przyszłym roku będą jeszcze wieksze i więcej owadów. własciwie powinno się brac firmę do takiej roboty. Moja sąsiadka 200zł zapłaciła w tym roku ale zimą powinno byc chyba bezpiecznie.Może zadzwoń do straży bo oni tez usuwali i to za darmo ale podobno już nie chcą jeżdzic ale może u Ciebie by przyjechali?
akanta 00:08, 27 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

[/quote

Tak jest jak piszesz , na zimę giną ale jeszcze mrozów nie było więc pewności nie ma . Poczekaj do mrozu i zniszcz dokładnie . Na trzmielojada nie masz co liczyc bo u nas ich nie ma.Jak nie zniszczysz to w przyszłym roku będą jeszcze wieksze i więcej owadów. własciwie powinno się brac firmę do takiej roboty. Moja sąsiadka 200zł zapłaciła w tym roku ale zimą powinno byc chyba bezpiecznie.Może zadzwoń do straży bo oni tez usuwali i to za darmo ale podobno już nie chcą jeżdzic ale może u Ciebie by przyjechali?[/quote

Bogdziu znam strażaka więc się dopytam jak to sprytnie załatwić.Dzięki,że mnie tak uczulasz bo może bym o nich zapomniała w natłoku zajęć.
betysia 06:15, 27 lis 2012

Anus zagladam podziekowac za mile slowa i co widze.....TY w calej okazalosci, wspaniala ogrodniczka w akcji!!!!!!
Alez Ty masz energii!!!!!!!!!!
Cudownie jest cie zobaczyc!!!!!!
kamyczki zbieraj bo i pomysl sie znajdzie!!!!!
co do os brrrr oj ja ich sie zwyczajnie boje i wspolczuje klopotu!!!!!
sciskam bardzo cieplutko i caluje!!!!!!!!!
Bogdzia 08:08, 27 lis 2012

Akanto z osami nie ma żartów. Mus zlikwidowac.Jeśli w srodku masz deski niezabezpieczone to też trzeba zabezpieczyc lakierem albo chociaz opryskac srodkiem owadobójczym zeby nie chciały tam wrócic lub jakieś inne sie osiedlic.I pozatykac otwoty którymi wlatują.Znajomy strażak powinien wystarczyc by Ci pomóc.