Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 09:24, 04 wrz 2012

Do góry
U mnie cały czas praży, tylko z soboty na niedzielę pokropił kapuśniaczek ale to za mało, gdyż ziemia jest wysuszona straszliwie co u mnie zdarza się b. rzadko. Z takiej pogody najbardziej zadowolona jest moja papuga która do wieczora jest na powietrzu. Teraz wcina swoje ulubione rajskie jabłuszka i aronie.
Kosiarki nie naprawiłem więc trawa nie skoszona w sumie to wyjdzie jej to na dobre bo jest cały czas zielona a tak by uschła na wiór gdyż ja swojej trawy nigdy nie podlewam i całe lato jest zielona z małymi wyjątkami gdy przez miesiąc nic nie pada. Na pierwszej focie jesienna piwonia, na drugiej coraz bardziej kolorowy berberys.

Teraz moje datury które rozszalały się na całego więcej kwiatów niż liści.

i na koniec mój ulubieniec miskant cukrowy.

Pszczelarnia 09:18, 04 wrz 2012

Do góry
Mam pytanie, doradźcie proszę.
Teraz zauważyłam (oto jak wychodzą mi ogrodowiskowe nasadzenia ):
czy pociągnąć ten szpaler z cisów do końca bramy? Jak jest otwarta to widać wyraźnie zgrzyt. Z tym, że ta suwająca się brama nie jedzie wzdłuż płotu ale 2,5 przed nim, bo między cisami a płotem rosną jesiony. Co radzicie? Może dociągnąć cisy na gęsto (mam okazję kupić takie) do końca bramy co prawie wyznaczy też linię warzywnika.

Zimozielony ogród przy białym domu 09:09, 04 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koniec wjazdu

Siła spokoju

Wywijanie między roślinami wcale nie jest łatwe, oczy z tyłu

Heuchera Lime Rickey po prawej moje Heuchera Mint Julep

Jestem pod wielkim wrażeniem - folia pod piach, aby nie pobrudzić wjazdu Wielki szacunek To się nazywa ekipa
Zimozielony ogród przy białym domu 09:07, 04 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie nawet niedziela była pracująca, bo robiłam rekonesans po dalej oddalonych szkółkach i szukałam dużych jednakowych buków na dwie strony ściany wodnej. Wróciłam zapakowana po uszy, a hortensje już widzieliście jako pasażera w pasach

Kupiłam dwa cyprysiki groszkowe pienne, żółte żurawki Lime Rickey, Hakonechloa macra "All Gold", Carex oshimensis i Carex Silver Sceptre, sobie hortensje niebieskie i kilka żurawek i turzyc.

A ja wiem gdzie to jest Też tam byłam w niedzielę na zakupach
Ale kulek cisowych i takich Carexów nie widziałam Chyba z innego punktu
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 09:01, 04 wrz 2012

Do góry
Coś zaczęło się dziać z magnolią, nie wiem czy to nie jest czasem bakteryjna plamistość liści. Miał ktoś coś podobnego? Danusiu spotkałaś się z czymś takim? Oto zdjęcia:
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 09:01, 04 wrz 2012

Do góry
Kupiłam miesiąc temu magnolię i niestety zauważyłam, że coś niedobrego się z nią dzieje. Czy ktoś wie, co to za choroba/szkodnik i jak jej pomóc?

Spotkanie u Danusi - wrzesień 2012 08:58, 04 wrz 2012

Do góry

Spotkanie u Ani z Zielonego Wzgórza - wrzesień 2012 08:52, 04 wrz 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Piękne zestawienia

Aniu zachwycam się całym Twoim ogrodem, ale te zestawienia na zdjęciach poniżej są po prostu boooskie!!!
Spotkanie u Danusi - wrzesień 2012 08:49, 04 wrz 2012

Do góry

Spotkanie u Danusi - wrzesień 2012 08:43, 04 wrz 2012

Do góry
Ogród Danusi .... cudeńko !!!!!!!!!!! Dopracowany - utkany- w każdym szczególe. Boski!

Pszczelarnia 08:41, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A teraz zagadka. Co to jest? To drewniane, do czego służy? Wskazówka - temat ogrodowy, rodem z Anglii.

W zyciu bym nie wpadła na to, że to przyrząd do robienia doniczek z papieru Ciekawe jak się sprawdzają takie papierowe?
Gosiu, gratulacje!

Ewo, miłego dnia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:39, 04 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I na froncie:

Aguś cudnie
Spotkanie u Myszorka - wrzesień 2012 08:34, 04 wrz 2012

Do góry
Smakołyki w mgnieniu oka zniknęły.....

Pogaduchy.........

Wychodzimy.............

Myszorku bardzo dziękujemy !!!!!
Cały rok w ogrodzie 08:26, 04 wrz 2012

Do góry
Lato niedługo się skończy, ale jeszcze wiele roślin kwitnie, niestety są to rośliny kojarzące sie z jesienią

Kwitnie już rozplenica

Verbena hastata, różowa i niebieska

Oczywiście nie może zabraknąć sedum

Zdarzają sie też spotkania, w tym przypadku spotkany osobnik to Wtyk straszyk

Spotkanie u Myszorka - wrzesień 2012 08:25, 04 wrz 2012

Do góry

Mój kawałek raju II 08:21, 04 wrz 2012

Do góry
Aniu , nie wiem czy zagladnęłaś do mnie, ale zrobiłam dla Ciebie fotke z astrów tych co pytałaś

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:19, 04 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziękuję za kukanie
Pozdrawiam wszystkich serdecznie również
Dziś powinnam wrócic do pracy, ale nie moge jeszcze i trochę mi smutno choc Ci co wracaja po wakacjach do pracy to mi zazdroszczą takie życie.......
Ale mam zdjęcia

Pierwszy stożek w naszym ogrodzie ( prezent urodzinowy dla M) no kupa radochy

Łaaaał - śliczny!

Sebuś dzięki, miło , że wpadłeś
Fajnego roku szkolnego Ci życzę
Spotkanie u Myszorka - wrzesień 2012 08:17, 04 wrz 2012

Do góry
Rabata na widok której ... westchnęłam... cudo!!!!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:17, 04 wrz 2012

Do góry
Aga - spokojnie! Powodzenia dla pierwszaka!! Trzymam kciuki!
Robert - tę trawę mam 3 lata, to coś innego, nie miskant. Jak się zobaczymy mogę się podzielić! Podobno rozłazi się niemiłosiernie Twój miskant jeszcze w donicy, posadzę go za płotem - nie chcę żeby mi TAKI busz wyrósł, połowę działki by zajął
Witaj Renato, widzisz, w dobrej cenie, fajne odmiany, to ludzie wykupili. Nie ukrywam że u nas ja pomogłam, dla siebie, Teściowej i sąsiadki kupiłam jakieś 40 opakowań

Pogoda dzisiaj piękna!!

Dostałam ofertę dot. Wredei - gość mieszka blisko, wiąz szczepiony na wysokości 2,2 m, ale 200 zł do tego kopany - więc cenę może bym i przebolała bo drzewko łądne, ale jeśli się nie przyjmie?

Fotka:

Jutro dostanę zamówione na twojesady.pl - wiąza szczepionego nisko, wysokości ok 1m i marikena szczepionego 120 cm. Nie mogę się doczekać!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:12, 04 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ciasta nie widzę za to widzę stożek bardzo piękny i kupione na zakazie astry, więc nie jest to całkowity zakaz a tylko oszczedzanie kasy żeby u Kapiasów było co wydac. Już sobie wyobrażam jakie bedą zakupy.Pozdrawiam Ewo . Twój perukowiec już jest w donicy.

Co ze mnie za gospodyni , że ciasta nie wystawiłam

Bogdziu ostatnio nie było chyba dnia , żebyśmy czegoś nie kupili do ogrodu, aż bankomat napisał : brak środków ..... stąd chwilowy zakaz , a rzeczywiście u Kapiasów trudno się będzie oprzeć
Bogdziu jestes niesamowita , że pamietasz o perukowcu dla mnie i czym ja sie odwdzięczę?
Już dziekuję serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies