Witaj,
Na ogrodowisku na pewno znajdziesz sporo inspiracji,
wg mnie zanim rozwalisz ten betonowy murek to przemyśl to czy nie lepiej dac na niego coś zwiewnego , plożącego i tym go zakryc a miejsce za nim potraktowac jak wielką donicę i pięknie obsadzić, np. jak danusia w nowej realizacji o białym domu?
Mnie sie szczerze mówią bardziej podoba ten beton (można go pomalować na grafit, sa farby do betonu) niż ten "skalniak" z połamanych płyt.
Nie odbieraj tego jako kryrtyka tylko może bardziej jako inne zdanie, propozycja do przemyślenia
I pomyśl o ile mniej roboty z tym by było
zdjęcia danusi z Zimozielonego prz białym domu:
Pozdrawiam
Witam serdecznie dziś odebrałem wiadomość, tę sosnę nazwijmy ją bliźniaczkę spróbuj uformować tak: przód ten niższy na wiosnę jak puszczą odrosty ok. 10 cm. wyłam delikatnie wszystkie, natomiast te z tyłu najwyższy pozostaw na następny rok, ale na dole też wyłam na tę wiosnę,( wgram Ci zdjęcie do porównania.) ja jako bliźniaczki bym nie wyginał.
Nadszedł wreszcie dzień, kiedy bukszpany musiały ustąpić.
Przed wejściem do domu rósł też wielki babciny bukszpan. On też zmieni miejsce. To będzie jego druga przeprowadzka. Pierwszy raz przyjechał do nas trzy lata temu z ogrodu babci. Przyjął się bez większych problemów
Bukszpan wielki, więc dół musi być ogromny. Panowie dziarsko wzięli się do pracy