Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:33, 02 sty 2017

Do góry
Pięknie- mroźno,szkliście, czysto, szlachetnie.
Swietnie powiązałaś trawy, nie każdy umie ładnie to zrobić.
A w środku ciepło, ślicznie i serdecznie- cudnie.

Bardzo mi się podoba.

Ogród w mieście-ogrodzie 23:50, 30 gru 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Nawet lepiej się ta gitarka wkomponuje w tę ściankę

no to będzie gitarka, basowa oczywiście

Rumianka napisał(a)

Bardzo dobrze zrobiłeś, magnolia odwzajemni się za jej uratowanie...zobaczysz jaki będziesz z niej dumny...Mrozu nie ma więc roślinka jest w stanie uśpionym...

Korzenie ma mocno uszkodzone :-/ ale mam nadzieję, że na wiosnę się zazieleni.
Przysypałem podłoże warstwą zrębków a sam krzew przyciąłem o 1/4, może powinienem młecniej?
Ogród w mieście-ogrodzie 23:42, 30 gru 2016

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Wbrew wszelkim regułom posadziłem wczoraj magnolię.
Nie daję jej wielkich szans ale:

2. Gdybym jej sobie nie wykopał to wylądowałaby na śmietniku.

Bardzo dobrze zrobiłeś, magnolia odwzajemni się za jej uratowanie...zobaczysz jaki będziesz z niej dumny...Mrozu nie ma więc roślinka jest w stanie uśpionym...
Typografia ogrodu 19:45, 30 gru 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

rusztowanie na pranie ) mnie tez rozbawiło

co do molinii to ostatnio tez rozwazałam zamianę mojego zebrinusa na molinie ...ale właśnie magnolia potem kokoszka pokazała powalone po śniegu ...a teraz Ola ...i ten obrazek do mnie nie przemawia

doszłam do wniosku ze posadzę mornig lighty ....tylko że ja pola nie myśle osadzać a raptem rzad 6-8 szt ...nie wiem czy całe pole ML by dobrze wyglądało?

molinie piękne są i na kilka sztuk bym się skusiła nawet jakby lezalymiskanty odpadają zbyt formalne są nie ptaki efekt chodzi
Typografia ogrodu 18:07, 30 gru 2016
Do góry
nawigatorka napisał(a)

dzieki Olu a może zostać?
włąśnie tego się bałam. dlatego zapytałam. Magnolia ostrzegaa, że zimą taka wysoka molinia będzie leżeć.

snieg masz? tym bardziej doceniam fotkę

rusztowanie na pranie ) mnie tez rozbawiło

co do molinii to ostatnio tez rozwazałam zamianę mojego zebrinusa na molinie ...ale właśnie magnolia potem kokoszka pokazała powalone po śniegu ...a teraz Ola ...i ten obrazek do mnie nie przemawia

doszłam do wniosku ze posadzę mornig lighty ....tylko że ja pola nie myśle osadzać a raptem rzad 6-8 szt ...nie wiem czy całe pole ML by dobrze wyglądało?

Typografia ogrodu 16:41, 30 gru 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

włąśnie tego się bałam. dlatego zapytałam. Magnolia ostrzegaa, że zimą taka wysoka molinia będzie leżeć.

może może
Stała na baczność do wichury... ale mówi się trudno. Te kilka sztuk mi nie przeszkadza natomiast całe leżące łany mogłyby mnie już z lekka drażnić.
Jest biało a u Ciebie?
Typografia ogrodu 16:30, 30 gru 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
moja... ale i tak ją kocham

potem usunę

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:21, 30 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Jest jeziorko u sąsiada, widać je najbardziej zimą właśnie, póki drzewa w granicy nie zazielenią się. Marzy nam się żeby dokupić ten teren, ale to narazie mało realne.

Dziękuję Olu - dobrze odbierasz nasz zamysł- koniec ogrodu od czasów kupna był dzikawy i takim go chcemy zostawić, więc im dalej od domu, tym teren ma przechodzić w swobodny. Cieszę się bardzo, że podoba Ci się, to duży komplement dla nas.
u nas też im dalej domu tym bardziej dziko choć wyszło to przypadkiem.
To miałabyś wtedy jednak wodę w ogrodzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:05, 29 gru 2016

Do góry
LeniwaOla napisał(a)

Nie widziałam wcześniej, że masz jeszcze jeziorko za płotem. Teraz bedę wzdychać do Twojej miejscówki tym bardziej. A miejsce z tego zdjęcia, to już mnie w ogóle rozwaliło. No jakbym pojechała na biwak, na polanę nad jeziorem. A to dwa kroki za domem, tylko delikatnie odkreślone pasem "roślin w rządkach". Bardzo mi się podoba i urzeka mnie wpasowanie domu do otoczenia. Im bliżej płotu, tym bliżej natury i to z jakim smakiem. Dobrze bym się czuła w takim ogrodzie. CUDO! Aż serce rośnie. Oj rzadko mówię takie rzeczy...

Jest jeziorko u sąsiada, widać je najbardziej zimą właśnie, póki drzewa w granicy nie zazielenią się. Marzy nam się żeby dokupić ten teren, ale to narazie mało realne.

Dziękuję Olu - dobrze odbierasz nasz zamysł- koniec ogrodu od czasów kupna był dzikawy i takim go chcemy zostawić, więc im dalej od domu, tym teren ma przechodzić w swobodny. Cieszę się bardzo, że podoba Ci się, to duży komplement dla nas.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:56, 29 gru 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cudnie wygląda to morze stipy

Dzięki. Faktycznie teraz trudno go nie zauważyć.
Muszę dobrze zapamiętać ten obraz, żeby wiosną, jeśli stipy wymarzną, nie mieć pomysłu na zmianę tam. Wtedy jest tam szpetnie całą wiosnę.

Nawigatorko,duża część stip jest od Ciebie- jeszcze raz dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:53, 29 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Z jaką lubością można po Twoim ogrodzie spacerować o każdej porze roku, drugi plan teraz wspaniale widać...pięknie
Zdrówka też życzę. Wszak zaraz Sylwester. Pamiętaj, lepsza gorąca herbatka z miodkiem i cytrynką lub sokiem malinkowym czy naleweczka niż niejedna tabletka

Dziękuję bardzo AniMa.
Popijam imbir z miodem i cytryną, i sam syrop z imbiru i miodu. Bardzo rozgrzewają. Ale ibupromem jednak się podpieram, żeby zbić gorączkę.

Sok malinowy jeszcze chyba mam od jednej dobrej duszy z Dolnego Śląska, może się nim uraczę.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:18, 29 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Nie widziałam wcześniej, że masz jeszcze jeziorko za płotem. Teraz bedę wzdychać do Twojej miejscówki tym bardziej. A miejsce z tego zdjęcia, to już mnie w ogóle rozwaliło. No jakbym pojechała na biwak, na polanę nad jeziorem. A to dwa kroki za domem, tylko delikatnie odkreślone pasem "roślin w rządkach". Bardzo mi się podoba i urzeka mnie wpasowanie domu do otoczenia. Im bliżej płotu, tym bliżej natury i to z jakim smakiem. Dobrze bym się czuła w takim ogrodzie. CUDO! Aż serce rośnie. Oj rzadko mówię takie rzeczy...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 20:50, 28 gru 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Narysowałam taki oto plan mojej działki.
Proszę Was o wsparcie i pomysły na kształt lini rabat tam, gdzie znaki zapytania. Przed tarasem jest już rabata, ale jej kształ też chcę zmienić i dostasować do reszty. Dotychczasowa linia rabaty po prawej stronie nie za bardzo mi się podoba, też chcę ją zmienić. Tu jakiś pomysł mi się klaruje, ale ciekawa jestem, jak inni by to widzieli.
Największą zagwozdkę mam z lewą stroną.
Najbardziej rewolucyjne pomysły mile widziane Wyposzczeni od własnych ogrodów, możecie dać upust wszelkim koncepcjom
Jeszcze tylko legenda:
x - żywopłot z grabu lub buka
JR - jabłoń rajska
Cz - czeremcha
KL - klon strzępiastokory
G - grab kolumnowy 'Lukas'
Tam - tamaryszek
P - parocja
M - magnolia gwieździsta
O - oczar
pod logiem Ogrodowiska na rabacie ognistej schowały się trzy złotokapy.

Przywołuje Twój rysunek z opisem dla lepszej przejrzystości

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:47, 28 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
tak, trzcinnik. Jest posadzony w szpalerze, całkiem sporym, tylko że ma dopiero jeden sezon od wiosny, więc jeszcze niewielki i niegruby.

Lawenda pod śniegiem jest świetna. W sumie ona ma naprawdę niewiele momentów kiedy nie zdobi. No, chyba że przemarznie.

Stipy narazie żywe, zobaczymy jak im będzie wiosną
mój trzcinnik to nawet w połowie jeszcze zielony. i na takie wielkie lawendy licze z tych co posadziłam w tym roku trzymam kciuki za stipę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:29, 28 gru 2016

Do góry
tak, trzcinnik. Jest posadzony w szpalerze, całkiem sporym, tylko że ma dopiero jeden sezon od wiosny, więc jeszcze niewielki i niegruby.

Lawenda pod śniegiem jest świetna. W sumie ona ma naprawdę niewiele momentów kiedy nie zdobi. No, chyba że przemarznie.

Stipy narazie żywe, zobaczymy jak im będzie wiosną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:49, 28 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

penstemony wyglądają jakby kwiecień był

To trzcinnik Marto? na pierwszej fotce?
zdrowka zycze i naleweczka wirtualnie częstuje
morze stipowe pieknie faluje...i czekam aż śnieg lawende znów Ci zasypie
Księżycowy... 16:35, 28 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Pachnący groszek dopiero będę siać a Ty już masz. Już się nie mogę go doczekać U mnie nic z ziemi jeszcze nie wyłazi, chyba. A tam gdzie bagniście może warto coś "pijącego" posadzić?

Problem z tym, że tam już rabata obsadzona: magnolia + Limki+ trawy, na wiosnę dosadzę byliny. Za płotem dołek u sąsiada na polu,stoi woda, przed rabatą teren na przyszły trawnik i tu myślę, że pokutuje jeszcze nieruszona ziemia po budowie. Ubita pod spodem przez auta dostawcze. Taką mam przynajmniej nadzieję, bo z tym mogę podziałać szykując się pod sianie trawy. Gorzej jeżeli to nie to.
Ciekawe czy coś z tych siewek przeżyje mrozy, o ile przyjdą.
Pszczelarnia 16:31, 28 gru 2016

Do góry
śliczna wizytówka, pięknie oddaje nastrój Twojego ogrodu. Widać że jest w nim bujnie,dynamicznie, ale też delikatnie, koronkowo. Ładnie i mądrze podzielona przestrzeń.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:23, 28 gru 2016

Do góry
Dzięki dziewczyny.
Mój ogród jest romantyczny?- ...może tak.

Oby było więcej takich słonecznych dni, a potem wiosna na koniec lutego.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:15, 28 gru 2016

Do góry
Krzysiek_97 napisał(a)

Piękny ogród masz, w moim stylu trawy ozdobne, rozchodniki coś pięknego.

dzięki za miły komentarz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies