Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 08:20, 29 sty 2017

asiak napisał(a)
Danusiu, proszę napisz mi, co z tym zrobić? Bo nie wiem, jak to traktować? Czy jako szkarady do wyrzucenia, czy może zostać?

Odżywiaj je w sezonie Pinivitem, tnij dwa razy w roku i będzie fajny topiar. Co prawda z tui nie jest zbyt szlachetny, ale "potrafi" wyglądać ładnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:21, 29 sty 2017

Ewik napisał(a)

Danusiu , pieknie dziekuje , to jest super .
Rabata z murkiem ma 16 metrów długości i ok 1 metr szerokości .fotke spróbuje zrobić jutro .Raz jeszcze pieknie dziekuje .Irga jest zajefajna

Metr to trochę mało na wielopiętrowość, ale bluszcz zrobi najwyższe piętro, potem miskanty i trzmieliny na pniu, a pod nimi niższe, nastąpnie irga. Będzie dobrze.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:23, 29 sty 2017

Madlenn napisał(a)
Rośliny jakie mam już w ogrodzie to małe sadzonki bukszpanow które chciałabym uprawiać w kule oraz wierzby hakuro, mam twarz dwa rozanecznik fioletowe a na wiosnę konieczne mieszam fisadzic dwie magnolia w rogach. Na ten moment całość wygląda jak na zdjęciu poniżej - czy dobrze? Czy wierzby posadzić gdzie indziej aby nie było ich tak wiele...

Wieczorem odpowiem, teraz muszę jechac

Instagram Ogrodowiska
asiak 10:48, 29 sty 2017

Danusiu, bardzo Ci dziękuję
Alicja169 17:20, 29 sty 2017

Mam do przeprojektowania dwie rabaty przylegające do ogrodu zimowego, od strony ogrodowej.
Jest tam wielki galimatias, który chciałabym uporządkować. jednocześnie chciałabym aby to miejsce zimą było bardziej zielone.
Na swoim wątku zamieściłam szczegóły.
Proszę o pomoc w uporządkowaniu tej rabaty
Gardenarium 18:24, 29 sty 2017

na tak dużej działce masz mnóstwo mozliwości.
Tak na prędce można zrobić proste linie, i pofalowane.

Proste linie, trzeba raczej robić uskoki, nie równo wszędzie. Rabatę prawą przy tarasie zrobiłam nieco za dużą, ale chodzi mi o pomysł.

Instagram Ogrodowiska
Ewik 19:53, 29 sty 2017

Gardenarium napisał(a)

Metr to trochę mało na wielopiętrowość, ale bluszcz zrobi najwyższe piętro, potem miskanty i trzmieliny na pniu, a pod nimi niższe, nastąpnie irga. Będzie dobrze.

Będzie super
Madlenn 19:56, 29 sty 2017

Dziękuję za odpowiedzi, gdyby się jeszcze pojawił jakiś pomysł to prosze go przedstawić. Byłam przekonana ze jeśl mam proste linie kostki to fale w ogrodzie nie będą dobrze wygladać. Jestem trochę ukierunkowana na te proste rabaty takie wydają mi się bardziej nowoczesne i bardziej spójne z naszym domem.
Bardzo spodobał mi się pomysł z posadzeniem borówek w rzędzie i takie rozplanowanie warzywnika.
Madlenn 20:32, 29 sty 2017

Co posadzić pod elewacja od frontu? rabaty są 0,6 m szerokie i 1,5m długie i są centralnie przed oknami po dwóch stronach od wejscia. Panuje tam niemalże ciągły cień myślałam o bukszpanach i różanecznikach podsadzonymi funkiami i cebulach tulipanów tylko czy to będzie tam rosło?
Madlenn 20:34, 29 sty 2017

trzecia rabata przy elewacji jest słoneczna i ma 2 m długości i 1m szerokości chciałabym zeby wszystkie 3 były obsadzone podobnymi roślinami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies