Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Alei Lipowej... 19:30, 23 sie 2012

Do góry
annka napisał(a)
Justynko na zdjęciach kratka. Nie widać dokładnie bo nie mam takiego zdjęcia ale na górze jest łuk i jak połączyłam to z niższą wyszła taka fala. U mnie kratka była nie dla pnączy tylko żeby się odgrodzić od gąszczu malin sasiada. Jak będę na działce zrobi Ci lepszą fotkę.

przepięknie kocham funkie a u pani wyglądają one zjawiskowo, fajny zakątek.
Ogród u stóp klasztoru 19:24, 23 sie 2012

Do góry
Zaczynamy od siedzenia na tarasie

To co - aparaty w dłoń i idziemy na dół?

Przybywają kolejni goście - Konrad i Andrzej

Wichrowe wzgórze 19:24, 23 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Wariacje na temat Williama Morrisa - ładnie kwitnie w tym roku

Jak najwięcej takich wariacji Monic

Nie ma sprawy, Martuś
Ogrodnik mimo woli 19:06, 23 sie 2012

Do góry
Zaglądajacym pozostawiam ślad, że żyję I ogród też.... Dziś za murem cmentarnym w polach wydarłam trochę rudbekii, bidule się porosiewały i walczą o żucie.. i przy okazji dziewannę ,ael takazwykła "lekarską" polecam każdemu na kurzajki...100% sposób na pozbycie sie ich do końca zycia...
A to obrazek z ogrodu..
Jedna kępa z dwóch stron..... foty wczorajsze o zmroku, wiec jakosć kiepska..

Ogród średniowieczny i nie tylko 19:02, 23 sie 2012

Do góry
Irenko dla porównania ogród przed i po, nawet jeśli nie minęło 5 lat różnica jest ogromna
Zdjęcie przed to wiosna minionego roku
a tak wygląda ta część dzisiaj

To jest zdjęcie z 9 sierpnia minionego roku

i dziasiaj

i jeszcze średniowieczny zakątek
przed

w trakcie

i po ( na chwasty nie patrzcie, bo już ich nie ma właśnie wróciłem z ogrodu)
Ogród u stóp klasztoru 18:53, 23 sie 2012

Do góry
ell napisał(a)

Sebek jak zwykle w swoim żywiole.

A jakże Za chwilę wklejam swoje fotki, ale na początku chciałem ślicznie podziękować za królewskie przyjęcie nas i udostępnienie tak cudnego i bujnego ogrodu - nic tylko podziwiać i brać przykład
Dziękuję również za udzielone rady i "nie dziękuję" za dostane roślinki - rozplenice poszły do donic, a wieeeelki przywrotnik czeka na podział i niższe temperatury
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:42, 23 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dziś robię sobie wolny wieczór od Ogrodowiska. Właśnie wróciłam z długiego spaceru z przyjaciółką i idę robić dżem z mirabelek Miłego wieczoru nocne marki

Anabelka dla Was Przy okazji może ktoś mi podpowie czym podpiera je u siebie, bo mi się po kilku wichurach położyły na rabacie.

Ale chyba już wróciłaś ???
A jak juz się nasycisz mirabelkami to wyślij maila
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 18:38, 23 sie 2012

Do góry
Monika na pewno będą opinie tylko cierpliwości trzeba
Widac już efekty Twojej pracy, robi sie ciekawie i estetycznie
Zieleń na tle tego popielatego koloru wygląda bardzo ładnie.
A o wrzosach na skarpę myślałaś?
Ja byłam u Wieloszki i bardzo mi sie u niej podobała taka kompozycja ,ale może sama do niej kukniesz?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:35, 23 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Tylko czytam i uciekam....

Aniu cieszę się, że znajduejsz czas na czytanie
Lena - oj bije od nas bije rdość, a buzie się nie zamykają
Ewa - Pozdrawiamy Górny Śląsk DO zobaczenia wkrótce
Anitko - oj tak, mamy fajne znajmości, mówimy NIE malkontentką, wszystkie takie zadowolone i radosne jesteśmy
Aguś, Pszczółko, Madziu, Irenko - nawet nie wiecie jak było mi przyjemnie Was gościć I za każdym razem fascynuje mnie, jak fajnie nam sie gada jakbyśmy się znały od lat I za każdym razem brakuje nam czasu aby o ogrodach porozmawiać ......

Magda wychlapała ... obgadywało siem ... ... że też tak daleko mieszkam ...

Iza - nowoczesny człowiek jest mobilny CO to za problem się osiedlić we Wroclove? A wiesz jak fajnie by się gadało ??? A na papieroska z Irenką i moim Małżem byś mogła wychodzić
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:33, 23 sie 2012

Do góry
Dzisiaj tylu wspaniałych Gości u mnie w wątku przez cały dzień a mnie niet ((
To dla Was
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:30, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tylko czytam i uciekam....

Aniu cieszę się, że znajduejsz czas na czytanie
Lena - oj bije od nas bije rdość, a buzie się nie zamykają
Ewa - Pozdrawiamy Górny Śląsk DO zobaczenia wkrótce
Anitko - oj tak, mamy fajne znajmości, mówimy NIE malkontentką, wszystkie takie zadowolone i radosne jesteśmy
Aguś, Pszczółko, Madziu, Irenko - nawet nie wiecie jak było mi przyjemnie Was gościć I za każdym razem fascynuje mnie, jak fajnie nam sie gada jakbyśmy się znały od lat I za każdym razem brakuje nam czasu aby o ogrodach porozmawiać ......

Magda wychlapała ... obgadywało siem ... ... że też tak daleko mieszkam ...
Postawić trawkę nad i... 18:15, 23 sie 2012

Do góry
...a tak wciąż wygląda wiata na mój dyliżans... końca nie widać...choc M. się bardzo stara
oto artystyczne ujęcia krokwi...tadam...
..ładnie M. sie nawycinał i namalował... a ze stolarstwem i ciesielstwem nie ma nic wspólnego...

Ogród do kwadratu 18:12, 23 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.
Wzięłam głęboki oddech i chyba wreszcie zacznę. Podczytuję tu i ówdzie różne opowieści ogrodowe. Wsiąkam w ogrodowisko jak woda w gąbkę. Wakacje są, dzieci na głowie a ja tylko przy komputerze lub w ogrodzie. Ale co tam. Pragnę przedstawić nasz ogród. Powstał niedawno bo jesienią ubiegłego roku. Potworne mrozy przetrwał w stanie prawie nienaruszonym. Nazwałam go "do kwadratu", bo pełno w nim rabat w takim właśnie kształcie. Od strony południowej stoi mur wraz z podwyższonymi rabatami. Pomiędzy nimi planujemy ciurkadełko ścienne, ale na razie brak na to czasu. Od strony południowej przy ścianie domu mamy również małą rabatkę. Taras usytuowany jest od strony południowej i zachodniej. Przed tarasem rabaty z szałwią, dzwonkami brzoskiniolistnymi, jeżówkami, rozchodnikami i innymi roślinkami. Mam również mały warzywnik. Rośnie kilka drzew: stara brzoza - jedyne zastane drzewo na działce, klon czerwony, dwie sosny czarne,

grujecznik japoński, lipa i ginko biloba. Mam też trochę traw: miskanty, piórkówkę i ostnicę cieniutką. Mam trochę cisów i bukszpanów, ale na razie nie były formowane.

Zarys całego ogrodu dodam w kolejnych wpisach. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Postawić trawkę nad i... 18:09, 23 sie 2012

Do góry
...trawka zaczyna ...to znak że nadchodzi jesień wielkimi krokami...i pora wracać do pracy...
Rododendronowy ogród II. 18:09, 23 sie 2012

Do góry
Witam serdecznie . Ogród boski .Nie wiem co bardziej mnie zauroczyło , niebiańskie widoki z okna
czy przepiękne fotografie z motylami. Bajka. Nie wiedziałam,czy oglądać motylki czy zwracać uwagę na kwiatuszki ale fruwajki wygrały Przyroda jest jednak piękna.Gratuluję ślicznego ogrodu i talentu fotograficznego. Przesyłam bzyki z mojego ogrodu.Pozdrawiam.

Postawić trawkę nad i... 18:08, 23 sie 2012

Do góry
....sumak octowiec nieśmiało zagląda do nas zza płotu...chciało by się zapuścić , co?

Postawić trawkę nad i... 18:06, 23 sie 2012

Do góry
...parasolka mojej brzozy jest coraz większa...
Postawić trawkę nad i... 18:05, 23 sie 2012

Do góry
...i pusta brzoskwinia...nie spróbowaliśmy po raz kolejny jej owoców, bo zawsze nas nie ma kiedy są dojrzałe....
Agapant - Agapanthus 18:05, 23 sie 2012

Do góry
Czy muszę przesadzić mojego agapanta? Rośnie w tej doniczce już od 2009r. wiosny i nie kwitł jest nawożony co tydzień nawozem do kwitnących.
Postawić trawkę nad i... 18:03, 23 sie 2012

Do góry
...piękne hortensje Limelight, planuję ich więcej bo są ...no właśnie, piękne - te u mnie są dwuletnie...uwielbiam wkładać w kwaty... nos

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies