Irenko dla ciebie trawki na sterydach z dżdżownic kalifornijskich tam musisz nie przyglądnąć i uwierzyć że to małe zielone za cyprysem to rozplenice :
Było :
Jest:
Diano cebulki miały być wsadzone na ogrodzie , ale ze względu na nornice , które obecnie się wyprowadziły ( czytaj wypędziłam je ) , wszystkie powędrują do przedgródka , który traktowałam nieco po macoszemu bo w końcu ja odpoczywam na ogrodzie ,a przedgródek jest dla sąsiadów , ale to się zmienia tzn nie miejsce wypoczynku , ale sposób traktowania
Przyszłam z rewizytą i widzę trawy. Już się zakochałam .
Czytałam o red baronie. Mam w dwóch donicach (będę przesadzać do ziemi, ale chyba trochę zostawię i wstawię gdzieś do chłodnego, gdyby nie przezimowały te w ogrodzie). Jeden z kolei rośnie sobie przy tarasie, jest cały bordowy, cudny, ale zaczyna na końcach podsychać (nie wiem czy to normalka jak takie chłody przychodzą, czy coś z nim nie tak ?) a to jego pierwsze miesiące u mnie .
Idę dalej oglądać ...
Witaj Mirelo fajnie , że zaglądnęłaś red baron u mnie najlepiej przezimował pomimo trudnej zimy dla traw więc chyba nie ma obaw , że coś mu się wydarzy. Trawy są niesamowite jak pokochasz to na zawsze