AniaDS
16:59, 09 paź 2012

Oby, nasadzenia rozpoczęte i już się martwię, czy nie przesadziłam

ponieważ dotrą te moje róże (boje się ich jak diabli) do piątku to co ja mam z nimi dalej robić
Kupiłam mikoryzę była tylko taka uniwersalna - wzięłam,
namoczę im korzenie na 24h,
podetnę (ale tylko po konsultacji z tobą)
wsadzę do donic iii...................
CO DALEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRYSAKĆ ????????? NIE PRYSKAĆ??????????? dołować już, czy czekać , kopczykować, czy czekać ,
przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku, ale właśnie zaczęłam się zastanawiac co ja z nimi mam począć
Aniu i znów wpadł mi do głowy pomysł. Znalazłam cuuudowną rózyczkę, która spełniałaby wszystkie moje zachciewajki. Jest nią Giardina. Jest i bladoróżowa, i pachnca i piękna....I pytanie do Ciebie. Czy wyglądałoby to fajnie, gdybym przed te moje miskany posadziła właśnie tę różę i puściłabym ją po ziemi na podwyższonej rabacie przed miskantami?? Jedna czy dwie sztuki do zadarnienia tego obszaru?
Aniu, mnie nie jest za kolorowo. Jakoś tak widzę Twój różany ogród i z przywrornikiem i z kocimiętką. U mnie zrobiłam po jednej stronie bukszpan + kocimiętka (ale ta pokrojowa) a po drugiej bukszpan + przywrotnik. Te rośliny mi pasują.
Aniu nie wiem czy pytałam gdzie i kiedy kupiłaś werbenę - super Ci urosła
Aniu, jak Ci się podoba to wsadz jedno i drugie. Trzy byliny do towarzystwa to nie jest jakoś przesadnie duzo moim zdaniem. Ma byc kolorowo i wesoło, przeciez to nie ma być ogród minimalistyczny tylko różanyJeszcze gaura moim zdaniem jest fajna bo takie malutkie, tańczące akcenty daje.