Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki 18:08, 20 wrz 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

A to efekty wczorajszego pracowitego rozsypywania białych kamyczków :...proszę nie widzieć tych łanów lebiodki zamiast trawnika

Ładnie z tym żwirkiem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:48, 20 wrz 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko, ciągle dosadzasz? Teraz lekkiej pracy a potem efektów pięknych życzę, choć uważam, że ogród już pęka w szwach.Pozdrawiam.

pięknie pożyczyłaś, bo fakt, praca nie lekka ale wiosną...um będzie chyba ładniej jak tej wiosny

Weroniko, jak bys zobaczyła go na żywo, uwierz sama byś stwierdziła, że full miejsca na sadzenie i nadal nie jest przeładowany, bo ja lubie tez otwarta przestrzeń
buziaki

zostawiam złocień, i uciekam na chwile, obiadu nie ma, a M. głodny wróci!!
Warmińskie dylematy 17:43, 20 wrz 2012

Do góry

Krytykować nie będę bo mi się radzo podoba szpaler z horti. a wrzosowisku brakuje jakiegos mocniejszczego koloru, dobrze by było jakies jaskrawsze wrzosy dosadzić.
Rododendronowy ogród II. 17:39, 20 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękny jest ten zabójca.
Bogdziu, Ania mnie zasmuciła, że ICE CREAM tulipan ją rozczarował...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:17, 20 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

I podarunek od Kasi (dziękuję!!) kwitnąca werbena patagońska. Zostawię ją tam, niech się rozsiewa, a na zimę wyniosę na strych, może nie zmarznie...:

Doskonały pomysł z werbeną. Nie zapomnij tylko czasami jej podlać, bo wyschnie na wiór.
Ale! Zakupy, zakupy, cyklamenki piękne!
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 16:55, 20 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow, cudnie! Fajnie że są nowe zdjęcia! Ta furtka i tajemniczy ogród za nią - bajka
pozdrawiam!

Dzięki, mam nadzieję, że pogoda pozwoli na robienie nowych, aktualnych zdjęć.
W tej chwili pada! Od wczoraj, i cieszy mnie to bardzo!

Mam parę miejsc w ogródku, gdzie nic na dłużej nie może zagościć.
To miejsce na końcu mojej ścieżki, z tzw. rondem. Rondo było od samego początku, a wokół niego to różnie. Były warzywa, drzewka owocowe, kanny, ostatnim pomysłem były róże.
Kila lat temu posadziłam dookoła ronda tuje, które próbuję ciąć. W tej chwili te tuje są jedynym stałym elementem, czekającym na jakiś pomysł. Rondo ma dwie osie, powiedzmy:widokowe, przecinające się w miejscu donicy. Oglądając relacje z wyprawy do Anglii, pomyślałam o zrobieniu tu sielskiego ogródka, trochę bylin, trochę cebulowych i ziół. Co myślicie?

Resztki różanki. Nie lubię czerwonych róż, ale te, cieszą się chyba należnym im uznaniem.
Żadne inne nie wyglądają teraz u mnie równie malowniczo.

Ogrodnik mimo woli 16:45, 20 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ale fajny widoczek
Ogrodnik mimo woli 16:43, 20 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Śliczny! To ołownik?

To Sandevilla lub Mandevilla...... ja ich nie odróżniam... wiem, że jest wielka.. i nie mam już gdzie jej przezimować...

Jeszcze nie widziałam sandevilli w takim kolorze.
Poguglałam, i różnicy między obiema roślinkami tysz nie widzę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:37, 20 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Po robocie Sebuś wybrał się do drugiej roboty

Pielenie na zielonym dachu

No w życiu bym nie przypuszczała, że będę komukolwiek zazdrościć PIELENIA !!!

Cholerka..... mam to samo
Warmińskie dylematy 16:28, 20 wrz 2012

Do góry
tutaj lepiej widać podniesienie tej części z wrzosami

Warmińskie dylematy 16:24, 20 wrz 2012

Do góry
A teraz gwóźdź programu zrobiłam dzisiaj wrzosowisko, wykorzystałam posiadane roślinki, bo nie chciało mi się jeździć znowu po szkółkach ( i tak nic ciekawego z wrzosów nie mają

choinka w środku zniknie zimą, bo zostanie wycięta na święta i powędruje na balkon, czeresienka jak wspominałam wcześniej do wykopania, ale sąsiadów nie ma, więc musi poczekać na ich powrót, brakuje jeszcze grubszej kory, zapasy wystarczyły na obsypanie boków, a między wrzosy poszła przekompostowana drobna, jeśli uda mi się zakupić wrzośce to zapewne dosadzę lub coś wymienię, ale główny kształt i koncept zostaje taki, jaki widać na zdjęciach dodatkowo pod samymi iglastymi dosadzone zostały krokusy w ilości 50 sztuk, po zimie zobaczę, ile jeszcze przydałoby się dosadzić dla większego efektu. Na dzisiaj to chyba wszystko, bo wiozą mi drewno do kominka i czeka mnie układanie.

Motyle - fruwające kwiaty 16:23, 20 wrz 2012

Do góry

Problemy z tujami 16:21, 20 wrz 2012

Do góry
Witam Was i proszę o pomoc
W maju posadziliśmy 40 Szmaragdów (dużych ok.150 cm). Zainstalowaliśmy linię nawadniającą. Całe lato były piękne, zielone, wszysko OK. Do teraz. Zauważyłam, że zaczęły żółknąć, brązowieć od środka bardziej niż były (I TO WSZYSTKIE!!!). Poza tym igły opadają. Jak tylko je dotkę, poruszę gałęzią sypią się okrutnie. Nie zauważyłam żadnych szkodników. Bardzo proszę o radę.
Załączam zdjęcia
g]
Dereń biały - Cornus alba 16:16, 20 wrz 2012

Do góry

po deszczu...
Warmińskie dylematy 16:14, 20 wrz 2012

Do góry
Zapraszam serdecznie Gosiu, im więcej głów i pomysłów, tym łatwiej zdecydować, czego się tak naprawdę chce

Ja się właśnie dzisiaj ogarnęłam od rana i dokończona została rabata z hortensjami, na razie brak dołu, ale chyba mam pomysł na wiosnę, bo w tym roku zostawię jak jest, chociaż jakby ktoś strzelił genialnym pomysłem, to mogę iść w ogród bez namysłu

Zatem ... dosadziłam kilkanaście sztuk małych bukszpanów, dwie Limki zakupione wczoraj z Anią i pociągnęłam szpaler aż do modrzewia japońskiego

Ogród Sylwii od początku :) 16:13, 20 wrz 2012

Do góry

Pozdrawiam zaglądających !!!
Ogród Sylwii od początku :) 16:10, 20 wrz 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 16:07, 20 wrz 2012

Do góry
Czy ktos widział psa , który ma radochę z zabawy kamieniem

Ogród Sylwii od początku :) 16:06, 20 wrz 2012

Do góry
Dzisiejszy rozgardiasz od zaplecza

Przesadziłam kulki bukszpanowe /Ikeowskie / i częściowe kulki cisowe /będą formowane/ na przezimowanie przy buku ....

Moje trawki przy wisience i cisach

Mój ogród w cieniu drzew 15:57, 20 wrz 2012

Do góry
A u mnie w ogrodzie bez zmian niestety ...
tak było na rabacie z kwitnącymi Limelightami ( i z dosadzonymi nareszcie z drugiej strony choinami kanadyjskimi )

słoneczniki

i nasz parkowy ogród

znalazłam ostatnio zdjęcie, jak ten teren wyglądał kiedyś ( i pocieszam się, że jednak odwaliliśmy kupę roboty, mimo, że narazie jest mało ogrodowiskowych nasadzeń ) zobaczcie :

teraz będziemy próbować uporać się z liśćmi w trawie , a potem trochę roboty z piłą przy obcinaniu konarów, żeby wpuścić troszkę więcej słońca na wiosnę niestety część trawnika ( ta pod wielkimi drzewami ) nie dała rady, a raczej my nie daliśmy rady z pilnowaniem go i nawadnianiem non stop ( parasole jakie mamy z wielkich koron drzew skutecznie oszczędziły trawce deszczu ) może macie jakąś dobrą radę jak wyczarować w ogrodzie z dużymi drzewami liściastymi taki trawnik jak w Danusiowym "Ogrodzie z brzozami " ??? Pozdrowionka dla wszystkich
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies