Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 20:41, 19 sie 2012

Do góry

Tu jeszcze rubrum z nowymi kłosami

... Madżenka siem zachwyciła ... więc ciofam ... ciofam i znalazłam ... kurcze ... piękna ... trudno na tym forum nie nadużywać tego słowa
Ogródek Hanusi po zimie 20:37, 19 sie 2012

Do góry

Haniu, pięknie, pięknie i goście, a właściwie "gościówy" wspaniałe

pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 19 sie 2012

Do góry

wpadła i jaka łaskawa dziś ... ... Agatko trudno moją małpką ująć całość ... poza tym 1/3 mojego tarasu jeszcze nie istnieje bo stoi w jej miejscu garaż do wyburzenia ... istniejąca część czeka z nawierzchnią z betonowych płyt ... docelowo będzie drewno bo to patelnia południowa

... chyba najobszerniej to widać na ujęciu z balkonu ... w płytki jest wkomponowany pień z obrastającymi go rojnikami ? ... bo to rojniki chyba ))

sektor lawendowo różany wzdłuż tarasu

bok z kannami ... miałam z nich zrezygnować w przyszłym roku ... jednak tak doskonale tworzą zieloną ścianę, że chyba powtórzę ... lawenda jest na ich tle przypadkowo bo nią mam obsadzony taras z każdej strony ... nigdy bym ich nie połączyła ale nawet lubię ten delikatny fiolet na tle czerwieni

Rajski ogród Ani 20:33, 19 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Anek kobei nie lubię chociaż ja siałam sama Kapryśnica nie do ogarnięcia więc ma u mnie szlaban
Ale za to to coś różowe jakie piękne! Co to jest?
Gosiu to jakaś odmiana ślazówki, bylina, nie przemarza tak szybko jak zwykłe malwy

Ogródek Hanusi po zimie 20:33, 19 sie 2012

Do góry
Zaniedbuję Gosiu,bo .......rano rosa,w południe gorąco,a wieczorem komary kąsają!

A wczoraj wyrwałam się do lasu......na rekonesans.Deszcz potrzebny,ale coś mam......

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:33, 19 sie 2012

Do góry
Karolina, chcesz to Ci jedną wyślę. Przetniesz nożem na 4 części i za chwilę będziesz miała 4 ładne kępki. Ja tak wiosną zrobiłam i z trzydziestu kilku sadzonek mam ponad 100. Szybko rośnie.

Takie były https://www.ogrodowisko.pl/watek/1359-przedogrodek-agniechy973?page=90#post_5

A teraz są takie

Ogród w Holandii 20:30, 19 sie 2012

Do góry
Monic napisał(a)
Agatko, u Ciebie tak wątek pędzi, że nie nadążam
Przyszłam obejrzeć fotki róż, ale nie znalazłam.

A no to proszę bardzo

Znowu kwitnie Dainty Bess

Kolejne kwiaty James Galway

NN, która coraz bardziej wydaje mi się być Honore de Balzac
Ogród w Holandii 20:24, 19 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Agatko moje róże już prawie dwa lata mają, więc już powinny kilka kwiatów wypuścić, zeby chociaż jeden Sorki, że u Ciebie ale wkleję tą co kwitnie (-ła). Tej nie chciałabym usuwać, bo ma kolor taki jak lubię

Nawet nazwy nie znam i okrywowa to raczej nie jest, bo kwiat był tylko jeden, może jakoś źle się z nią obeszłam ( nie tak przycięłam, albo cuś ). Do zobaczyska wieczorem

Bardzo piękna róża! Trudno powiedzieć co źle zrobiłaś, ale faktem jest, że już powinna kwitnąć prawie normalnie. Ja sobie sporo czytałam o różach zanim swoje posadziłam. I o cięciu, bo to bardzo ważne.
Knockpatrick Gardens Ireland 20:23, 19 sie 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Dziedziniec przed domem z gigantycznym kwiatem echium.

Jeszcze nigdy nie widziałam takiego cudaczka
Mój mały raj na ziemi :) 20:22, 19 sie 2012

Do góry
Anula ode mnie też wszystkiego najlepszego, oprócz spełnienia marzeń, słoneczka na każdy dzień

Ogród w Tarnowie 20:20, 19 sie 2012

Do góry
Richie napisał(a)

co robisz z tymi bluszczami na zimę - wywalasz czy jakoś w domu trzymasz bo fajne są - i jak Ci się spisują - w przyszłym roku ponownie bedziesz je miał?

pozdrawiam

Nie wywalam ich, zostają na zimę w doniczkach pod tujami a włókniną przykrywam z góry. To co przemarznie obrywam i szybko się odbudują. Jak jesteś zainteresowana nimi to wiem gdzie można kupić. Również pozdrawiam.
Rysiu to mnie zaskoczyłeś myslałam że bluszcz w donicy zimy nie przetrwa...
Rajski ogród Ani 20:18, 19 sie 2012

Do góry
Zachęcona ubiegłorocznym sukcesem w kwitnieniu kobei i w tym roku ją wysiałam, dla urozmaicenia wysiałam białą i fioletową. Pięknie wzeszły i rosły, ale zimny maj i nieciekawy czerwiec przyhamował jej rozwój, wytwarzane pąki po jakimś czasie znikały. Do tej pory zakwitła mi tylko biała, ma kilka kwiatów i mnóstwo małych pąków, a fioletowa zastrajkowała i nie wykazała się kwiatami. Regularnie zasilałam nawozem i podlewałam, nie dopuszczając do zasuszenia podłoża. Myślałam, ze to jest tak tylko u mnie, ale wczoraj zobaczyłam u Szmitów, ze pięknie rozrośnięta kobea, fioletowa, jest pozbawiona zupełnie pąków. Wniosek z tego, że na fioletową było za zimno

Mój mały raj na ziemi :) 20:06, 19 sie 2012

Do góry
Aneczko dołaczam się do wszystkich życzeń
Mój mały raj na ziemi :) 19:59, 19 sie 2012

Do góry
Pewnie, że się uda, nie może być inaczej

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:36, 19 sie 2012

Do góry
Fajnie było ale pora się pożegnać. Jakby ktoś miał wątpliwości to ja miałam nic nie kupować.
Ale weź i nie kupuj jak i to nęci i tamto. Dobrze, że jechałyśmy cztery w jednym samochodzie i miejsca nie było zbyt wiele. Bo bym jeszcze nakupowała traw a tak to sie powstrzymałam.

Marzenka, jak chcesz to Ci kupię te budleje bo jestem w tamtych okolicach raz na dwa tygodnie, tylko który kolor? I tak mam Anuli kupić DRZEWO co ma być większe od nas więc nie ma problemu.

Ale nasz samochód to było nic w porównaniu do tego co mieli inni - pewnie mieli mniej pasażerów i większy bagażnik a tym samym dużo więcej miejsca.....

A Ty Sebuś ciesz się, że nie byłeś z nami bo miałbyś przypuszczam straszny problem z zakupami - co kupić a z czego zrezygnować. A że akurat był świeży towar to było tam tyle róznych rózności, że wybory były bardzo trudne.

Hortensji "prawie milion" i mnóstwo nowych odmian, traw też niemało i serdeczne podziękowania Państwu Szmitom za ceny hurtowe dla całej naszej grupy.

A Ci co mogli przyjechać i nie przyjechali niech żałują, bo było swietnie.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 19:34, 19 sie 2012

Do góry
i rozmnażalnia,

oraz sadziec

i powojnik kwitnie trzeci miesiąc
czyż nie są piękne?
robinia powtarza kwitnienie

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:20, 19 sie 2012

Do góry
Mój faworyt roślinny - pełen floks - pierwszy raz w życiu widziałam i zrobił na mnie wrażenie

Do zakupu tego drzewa zostałam ZMUSZONA. Podobno na starość mamy pod nim siedzieć i pić. I to wcale nie kawę. Ania musi zwiększyć chyba z Witkiem produkcje nalewek, coby za kilkanaście lat jak drzewo urośnie były akurat do wypicia.

To ma być "pamiatka" naszego spotkania u Państwa Szmitów.
Ło matko, jeszcze parę spotkań i takich "pamiątek" i juz nic nie będzie widać zza tych drzew. tzreba kupować hektary, zeby mieć gdzie sadzić.
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:13, 19 sie 2012

Do góry

Joanka niesie naszą zgubę,

A ciasteczka i ciasta takie dobre, ze ledwie mieszczą się w buzi.
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:09, 19 sie 2012

Do góry
Tutaj Ania udziela mi instruktażu jak posadzić te róże i oczywiście dzieli się sadzonkami. Ta Ania to chodząca "dobroć", tylko czemu ją te dziewczyny tak szybko zdjęły z imprezy? Nie zdążyły przyjechać i juz odjeżdźały. Dzięki Anuś!

Małgocha i Wandzia

No i w zasadzie po ciasteczkach........ A w pasie mnie na pewno przybyło. Ale były takie pyszne.

Marzy mi się Siedlisko.... 19:02, 19 sie 2012

Do góry
Rozplenica rozpoczyna kwitnienie

Kocimiętka po raz drugi się rozpanoszyła

Wrzosy coraz bardziej kolorowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies