Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Warmińskie dylematy 12:22, 19 wrz 2012

Do góry
Megi napisał(a)

No i sekundo, przy zejściu z tarasu powstała rabata, na której już wcześniej zasadziliśmy buk. Dopełniliśmy ją wczoraj bukszpanami, żurawkami i resztką trawy, która mi została, ale nadal łyso o brakuje mi tutaj wypełnienia w środku rabaty.

Może mądrym głowom, coś przyjdzie na myśl ?

A nie myślałaś, żeby te trzy kule bukszpanowe dać własnie na ten środek, bliżej buka (tak nieregulanie raczej), a w ich miejsce coś innego?
Byłaby ta rabata taka troszkę mniej symetryczna, ale kule podkresliłyby urodę buka.

I dodałabym - koniecznie - trawek do tej rabaty. Do kulek bukszanowych pięknie pasuje hakone All gold albo Aureola, może też być Carex elata Aureola.

Zastrzegam - jestem tu znana z tego, że na projektowaniu się nie znam

A pod limki żeby przykryć łodyżki i żeby było cały rok zielono, można dać żurawki.

Miniaturowy ogródek 12:14, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

powiedzcie mi co to za drzewko rośnie w żurawkach po prawej stronie??
ogrodoweimpresjejolki 12:06, 19 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Pocieszyłaś mnie Jolu informacją o podziale żurawek w październiku w takim razie dzielę swoje
Pinky Winky śliczna, niech pięknie rośnie i cieszy Twoje oczy

Ja swoją działeczkę traktuję teraz trochę jak przygodę - lubię eksperymentować Teoria wiadomo zawsze jest teorią, praktyka innych też jest rzeczą cenna, ale jak się wypróbuje u siebie ...

Te różyczki specjalnie dla Ciebie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:03, 19 wrz 2012

Do góry
[

Kochana a gdzie ty byłaś na takich zakupach??????????????????????????
Ja takiego wózka nie kojarzę w żadnym centrum ogrodowym …….. hmmmm
ogrodoweimpresjejolki 12:00, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Trudno...... tylko powiem dobranoc...... bo już siły na czytanie nie mam

Aniu, usnęłaś u mnie???
Jak bym wiedziała to dostałabyś posłanie z róż ...

Jak się rano obudziłaś, to już Cię nie było
Lecę w kulki... 11:59, 19 wrz 2012

Do góry
...i moja bakopa...wróciła do formy
Małpa!.. zrobiła sobie przestój w kwitnieniu....

Miłego popołudnia...dla wszystkich,
a szczególnie dla Dobrego Duszka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:56, 19 wrz 2012

Do góry
Dostałam trawkę od Agniechy! Dzięki!!
Taka: Co to było??

Lecę w kulki... 11:55, 19 wrz 2012

Do góry
Evchen, specjalnie dla Ciebie.....zielona nadzieja
Byłam u Ciebie, widziałam, że pracujecie nad odbrzeżem, będzie trawnik...!!!
...choć zdawało mi się, że mieliście już siać....?
Trawnik brata siany końcówką sierpnia...

...a tu już po dwóch koszeniach

zdjęcia robione o różnych porach dnia...stąd taka różnica w kolorach...

Na rabacie BB czyli brata i bratowej pojawił się już żwir...roślinki zginęły wprost...więcej pokażę wieczorem bo muszę zdjęcia wgrać...
Zielony galimatias 11:42, 19 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Boguś - już lecę zobaczyć u Ciebie.. Ty miałeś też chyba tuje kolumnowe?.. ile urosły tego roku?
Madżenka.. myślałam, ze już nerw Ci puścil i nie zajrzysz...Zobacz proszę na pytania pod projektem Gosiaka...
Tessi - świnie w kosmosie powaliły mnie na kolana
Ja naprawdę mam nadzieję, że ten sumak czy cokolwiek tam jest zapuści korzenie... i założy rodzinę wielopokoleniową
Dianko wróciłaś po dłuższej przerwie... Witaj znowu

Witaj moje kolumnowe urosły ok. 30 cm. ale znacznie się pogrubiły po ubiegłorocznym przycięciu, w tym roku na początku września wyrównałem ok. 15 cm.jeszcze są prześwity ale w przyszłym roku ich nie będzie. pozdrawki
Mam marzenie 11:34, 19 wrz 2012

Do góry
Hej Małgosiu!
Kupiłam 10 szt bukszpaników dla Mamy, po 1,5 zł/szt. Były też ok 2x większe, po 3 zł.

To pod Łaskiem, m. Łopatki Tam gdzie róże, ale gościa od róż już 2gi raz nie mogłam zastać... może tym razem się uda?
Żurawki obsypałabym porządnie korą, a potem może jeszcze gałązkami świerkowymi? Będzie ładniej niż włókniną białą... a różaneczniki owinąć właśnie włókniną możesz...
Po cisy miałam jechać raz obejrzeć, a jak wykopią te zaznaczone-wybrane miała mi je podwieźć Anita większym autem. Ale chyba wolę raz a dobrze, zresztą nie spieszy mi się z kupowaniem... nie wiem czy tego nie odłożę do wiosny... nie mam siły na tę wielką rabatę - bo najpierw wykopać musielibyśmy te krzaki... może je chcesz? Miałabyś gdzie sadzić

Też widziałam te funkiowo-żurawkowe połączenie u Danusi, bardzo ładne!
Dzisiaj jadę po trawki. Jak coś chcesz, mów śmiało. Tam mieli dobre ceny, to pod Rzgowem. Piórkówki po 5 zł, miskantów mało było, ale byłam tam w lipcu chyba, może coś doszło?
Napisz co chcesz, to dam znać czy łądne i po ile.
Lecę w kulki... 11:13, 19 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Zajefajne I ogród i foto.... i wszystko I ten porządek........ jak Ty to robisz???? Podziw.

...nie ma co podziwiać.....
CIEMNOŚĆ zrobiła porządek...
Dzięki Aniu...

Ciemność to robi porządek w Kairze a nie u Ciebie U Ciebie jest perfekcyjnie!
Lecę w kulki... 11:06, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zajefajne I ogród i foto.... i wszystko I ten porządek........ jak Ty to robisz???? Podziw.

...nie ma co podziwiać.....
CIEMNOŚĆ zrobiła porządek...
Dzięki Aniu...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:48, 19 wrz 2012

Do góry
opipogon na obwódkę- trochę długo trzebaby czekać na efekt
O seslerii skalnej myślisz? Czy innej?
Skalną bardzo lubię, bo to pewniak, zawsze się udaje.
Tylko w 1 miejscu coś z nią nie tak- U Kraani przerasta zielskiem. U mnie nie, i tam gdzie ją sadzę tez tego nie było.
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:45, 19 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
chyba, że taką górkę sobie zrobieę

O kurcze...........jaki widok
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:24, 19 wrz 2012

Do góry
Człowiek na chwilke odpuści przegladanie ogrodowiska i takie historie go omijają.

Sebek jak ty wytrzymujesz takie wrażenia. Daniusia powinna Ci stopniować napięcie, bo nie wytrzymasz do końca praktyk.

No i oczywiscie serdeczne gratulacje z okazji kolejnej setki.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:12, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie.
Z chwastami mieszkaliśmy dwa lata....dla jednych to może niewiele ,ale dla mnie to był horror.
Zdjęcia będę dodawała stopniowo, jeszcze mam parę fotek pomiędzy tym co było a co jest teraz.Wieczorkiem dodam kilka zdjęć.A już póżniej będę leciała z tym co mam i oczywiście czego mi brakuje, nad czym nie mogę zapanować i z pytaniami oczywiście
Gdybym tak nagle zaczęła dodawać te wszystkie zdjęcia których mam masę i które uwielbiam robić to bym wszystkich zanudziła....
Cudowny okaz - oczywiście nie z mojego ogródka hahaha .Zdjęcie zrobione w Hiszpanii

Mogłabym mieć u siebie takie cudo

Uuu... w Hiszpani. Już myślałam, że przed domem asz takie palmy
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:08, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
A teraz rzeczy, których niestety nie kupiłam.................mam zdjęcia na pamiątkę - tak żeby przypominały mi ......że bez przyczepki nie jade na wakacje
mój M twierdzi że mi odbiło ja jednak chciałabym samochód "rozciągliwy" w miarę potrzeb
cztery krzesełka

uchwyt na wąż ogrodowy

skrzynka na listy

wielki lampion

śliczna waga wraz z kompletem odważników

kolejna skrzynka na listy

stara złota kasa sklepowa

donice na szczęście nie na sprzedaż !!!! to była ulga dla mnie !!!!

Prosze nie pytajcie o ceny i o to czemu ja czegoś nie kupiłam..........jak oglądam te fotki to serce mi krwawi czas kupić TIRa ceny były niskie jak cholera!

Ja niestety tak samo mam zawsze jak jade na wakacje to klne ze nie mam TIRA bo zawszw jestesmy obwładowani I zakazdeym razem ze nastepnym razem jak bedzie sie jechac to wynajmiemy TIRA i pojeździmy po europie i nie tylko i bedziemy skupować zeczy które mi sie podobaja i czego nie mam w Polsce Ale nigdy pużniej tego nie robie Zeczy przepiekne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:03, 19 wrz 2012

Do góry
Kupiłam też 2 borówki i truskaweczki w OBI

A to moje wczorajsze zakupy

2 większe borówki, 2 aronie, 2 pigwowce, 40 truskawe i 20 poziomek.
Korzystając z tego że panowie od ogrodu są jeszcze do końca tygodnia zasadzą mi to wszystko od razu.
Ja jestem w trakcie przygotowań do chrztu najmłodszego
i mam prawdziwe urwanie głowy w tym tygodniu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:59, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Sadż cebulki gdzie popadnie, potem wykopiesz, ale wiosną będzisz miałą wrażenie swojego raju..... a za 10 zł to cena bardzo dobra...
Ja do dziś uważam, że najbardziej cieszą kwiaty wiosenne.... nie mam gdzie sadzić, ale napewno coś jeszcze kupię i powtykam.... a co.... więcej radości po zimie

Idąc tym torem dokupiłam w poniedziałek kolejne cebuli.
Wykupiłam 2 Lidle
W każdym z nich inni kupujący wzięli mnie za pracownika, z takim zaangażowaniem wybierałam najfajniejsze okazy

Grill ogrodowy 08:53, 19 wrz 2012

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
a taki jegomość stoi sobie u mnie

Bardzo ładny grill. Gdyby nie to, ze żyje w ciąfgłym pędzie, tez pewnie bym sobie na taki pozwolił - a tak to nie pozostaje mi nic innego, jak korzystać z dobrodziejstw sklepów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies