Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:56, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Doczekałam się pierwszych kwiatuszkow hortensji Great Star, którą kupiłam jako niemowlaczka - była małusieńka...

chyba już jeden z ostatnich liliowców w tym roku

zagęścił się przywrotnik

brunnera Jack Frost pokazuje swoje wdzięki

Piękna ta ostatnia kompozycja i wspaniałe obrzeże z żurawek pod hortensjami. Gratuluję doczekania efektu. A z tym skrzypem i współczuję chociaż ja bardzo cenię skrzyp (nie w ogrodzie)-leczył w okładaach moje bóle, wyleczył w rodzinie cystę na jajniku ( zniknęła po miesiącu okładów), podobno likwiduje guzy, m.in. nowotworowe. Tyle z medycyny niekonwencjonalnej. Ja mam go na szczęście pod dostatkiem ale poza ogrodem. On lubi wilgotne podłoże, u mnie na suchym nie rośnie...(odpukać).
Moja największa pasja - ogród 04:27, 18 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
i jeszcze kilka ujęć świerka

Kasik, nie ukrywam, że nie zainteresował mnie świerk, tylko pies.
Czy to mieszkanic, czy tylko może gość z wizytą u Ciebie?
eve
Mój kawałek raju II 02:34, 18 sie 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 01:57, 18 sie 2012

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:18, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
a oto mój sukces - małe horti ukorzenione w ubiegłym roku w gruncie ze złamanej gałązki
co więcej, rosną ) są to albo Lime albo Grandi ) ale raczej Lime )

Brawo Kasiu, a te połączenie budlei z ta przebarwiającą się horti,śliczne. Ja mam problem z podagrycznikiem to jest takie świństwo jak Wasz skrzyp
Mój kawałek raju II 01:13, 18 sie 2012

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:54, 18 sie 2012

Do góry
Szybka relacja z początku przymierzania roślin. Rozstawiłam berberysy, wystarczy te 50 szt co mam. Na zdj. stoją bliżej linii brzegowych, później troszkę przesunęłam bliżej środka. Później zabrałam się za sadzenie tawuł Goldmound i tak zeszło do ciemnego. Zadecydowałam, że tawuł jeszcze trzeba dokupić, będzie lepszy efekt, a tak zostanie długo pusty środek. I tyle, jutro dalszy ciąg sadzenia. Przyjemna robota i efekty jakieś widać. Sąsiad co kilka dni się zatrzymuje i podziwia. Dziś wszyscy zaglądali, bo wyraźnie już widać jakieś linie (węże ogrodowe) no i doniczki z roślinami sie pojawiły.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:45, 18 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Przed chwilą weszłam no forumogrodnicze bo szukałam informacji o cięciu.... i aż mnie odrzuciło jakim tonem ludzie udzielają tam odpowiedzi...
O Boziu jak dobrze, ze jest ogrodowisko
Przepraszam za ten komentarz ale nie mogłam sobie odmówić

No nie?.. Sami fajni ogrodomaniacy!
Mój kawałek raju II 00:44, 18 sie 2012

Do góry
Dzięki Dianko

A teraz moje nieszczęsne mieczyki i to wszystko co można pokazać, ciekawa jestem czy cebule też są porażone, bo trzeba będzie wszystko wywalić
Zielony galimatias 00:42, 18 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeśli chcesz znać moje zdanie, to proszę....
No ja bym pociągnęła rabatę łagodną linią za taras, po to, żeby bardziej związać dom z ogrodem. Mnie osobiście nie podobają się tarasy zupełnie oderwane od ogrodu, nawet jeśli są na tym samym poziomie, co trawnik.
Aby była dobra komunikacja z ogrodem położyłabym płaskie łupki serycytowe, a całość wypełniła jasnym żwirem kwarcytowym. Żwirowa rabata ładnie podkreśli taras i będzie stanowiła wg mnie, takie bardziej płynne przejście do właściwej części ogrodu.
Ev, jak dla mnie ogród z łagodnymi liniami, delikatnymi zakolami, łuczkami

Anitko... bardzo chcę znać Twoje zdanie
Trafiłaś chyba w sedno - czyli w to, czego ja nie potrafiłam ubrać w słowa - związanie domu z ogrodem! O to mi chodziło w rabacie okołotarasowej.. tylko nie bardzo wiem, o co chodzi z tymi łupkami i żwirem?... gdzie miałby być, bo się pogubiłam..... Wizja żwiru i łupków nęcąca.. ale gdzie? jak?

A jeśli chodzi o projekt w skali, to już go kiedyś robiłam.. bo ktoś mi podpowiedział, żeby tak zrobić - ale raczej średnio mi to pomogło w ustaleniu kształtu rabat...

Ale mi pomogło
Wysłałam Ci dwa warianty projektu kwadratowy i okrągły. Ja głosuję za okrągłym
Mam nadzieję, ze Ci maila ne zapchałam

Madżenko, dla Ciebie nawet skrzynkę wyczyszczę, żebyś miała miejsce
Otrzymałam.. oba śiczne! ... Odpisałam Długo trwało, ale trawiłam...
znaczy fale trawiłam...
Jesteś wielka kobieto!
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 00:39, 18 sie 2012

Do góry
Witam,

To mój pierwszy post na forum- w końcu zdecydowałam się wystartować
Od kilku miesięcy śledzę ogrodowisko i korzystam z waszych porad.Są bezcenne a forum jest dla mnie kopalnią wiedzy.
A więc, moje ukochane bukszpany chorują.Poniżej ich marny widok.Proszę o pomoc w identyfikacji choroby.Podejrzewam, że może być to przędziorek bukszpanowiec lub roztocza.
Inne bukszany posadzone na innej rabacie miesiąc temu mają białe końce i zaczynają blednąć, nawet lekko żółkną.Co to? czy możliwe że brakuje im boru?
Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Dla odmiany czas na zmiany... 00:24, 18 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

PIĘKNIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Beatko zrobiłaś córci dzieło sztuki Napewno całe życie będzie pamiętała jaki miała piękny domek w dzieciństwie
Jeszcze raz napiszę że jest boski !!!!!!!!
Mój kawałek raju II 00:18, 18 sie 2012

Do góry
Miscant już prawie równy ze mną dojrzewają owoce Goji a to ich kwiatuszki malusieńkie biało fioletowe trochę nie wyraźnie wyszły pomidorki na tarasie aronia
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 00:17, 18 sie 2012

Do góry
Troszkę ostatnio zaniedbałam swój wątek..............
Chwasty sobie rosną........a co tam Ale jakie dzieciaczki szczęśliwe !!!
Mama piecze, bawi się, skacze, szaleje - w końcu są wakacje
Znowu będzie więcej zdjęć i wpisów u wszystkich

Moja biżuteria ogrodowa Kule srebrne przywiezione z Anglii szt. 2 i jedna z mozaiki
Wszystkie wspaniale odbijają promienie słońca,a w srebrnych można przejżeć się jak w lustrze uwielbiam je
Jutro pokaże jeszcze ptaszyny, których naprawdę jest coraz więcej

pozdrawiam i lecę do M
Ogrodowe zawirowania 00:14, 18 sie 2012

Do góry
Kielichowiec wonny, nie przepadam za nim. Jeszcze nie miałam czasu ale mam chęć go wyprowadzić z ogrodu.

Monarda, jedynie czerwona bo inne pani Jola skutecznie wyplewiła. Jak widać uratowałam tylko jedną.

I na dzisiaj tyle reszta jutro, jak dam radę.
Ogrodowe zawirowania 00:08, 18 sie 2012

Do góry
Liliowce w pełni kwitnienia

W cieniu - zacieniona 00:06, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Bogusiu, spóźnione ale najszczersze gratulacje z okazji 700 niezwykle urokliwych stron! ogród wygląda pięknie nadal podziwiam Twoją dobrą rękę do roślin widzę, że brunnerę już też podzieliłaś - czyli w tej chwili już można? Pozdrawiam
Jakie piękne zdjęcie...i moje ulubione kwiaty...dziękuję.Brunnerę podzieliłam w tym roku po raz drugi,strasznie się rozrosła i szkoda by było zaprzepaścić okazję podzielenia.W sumie wyszło kilka nowych sadzonek,chyba to już ostatni dzwonek do mnożenia,jeszcze zdąży się rozrosnąć.U nas jest po 25 zł.,a zagospodarowanie we własnym zakresie nic nie kosztuje...i jeszcze tyle zadowolenia,ze coś się udało.
Ogrodowe zawirowania 00:04, 18 sie 2012

Do góry
A teraz trochę lipca.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:02, 18 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

I Madżenkowy potwór musi być na koniec fot z ogrodu.... Na tle garażu widac jaki wielki ...

Marzenko ja u ciebie wciąż nie jestem na bieżąco, wiec napisz mi co to za bordowa roslina

Kasik informuje, ze Madżenkowy potwór to trawa rozplenica vertigo, która nie zimuje w gruncie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 00:00, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No to jeszcze pokażę moją kolekcję żurawek

Ależ mnie ta żurawka zachwyciła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies