Danusiu, grasz ze mną w "czerwone"? Byłam zaciekawiona, że przeoczyłam, ale nie znalazłam. Błękit hortensji, werbeny tak, ale czerwień u Ciebie... Chcę ją zobaczyć, ale gdzie szukać?
Bożenko, przymierzamy się do Skierniewic w sobotę 15-go...
Pozdrawiam w bieli i błękicie, z drobnymi akcentami czerwieni.
Kupiłam trawki na osiedlowym targowisku, teraz mam problem z ich identyfikacją. Pani, która sprzedawała nie znała nazw, kazała na syna czekać, a ja nie miałam czasu. Ale ładne są, więc kupiłam. Rozsadzę, bo są duże.
Trawka nr 1:
Trawka nr 2:
Nr 1 to Carex testacea "Praire Fire"
Druga to Carex elata "Aurea" - chociaż jakieś paski ma więc to może być inna odmiana np. "Knightshayes"
Jedna rabata skonczona. W najblizszym czasie będe sadziła żywopłot, jak tylko będzie mozna kopać, bo drzewka bedą z runtu ( Smaragdy, Serby i choiny kanadyjskie). Chciałąbym też przesadzić brzozę Youngi. Zasatanawiam się gdzie i myslę też jakie drzewo posadzic z drugiej strony tarasu. wklejam zdjęcia i dorzdźcie cos.
Taki widok z daleka. Tam gdzie jest tymczasowy płotek ma być ekran z cisa, a przed nim w srodku planowałam posadzić jakies drzeko ( moze cos z bordowymi listkami, myslałam też o wisni Umbra...., a początkowo chciałam tam przesunąć tą brzozę) ???
To zdjęcie z tarasu, chciałabym, aby t drzewko fajnei się prezentowało, bo bedzie widoczne z tarasu. Jeszcze inne foty.
Bedzie widoczne za tą sofa wiklinową i na tle Smaragdów, dopiero trochę dalej będą 3 choiny i Serby.
dodam jeszcze wstepny plan ogrodu.
Na planie miejsce to oznaczone jest nr 3. Trochę ulegnie zmianie,, szczególnie prawa strona.
Tam gdzie jest nr 5 tez jakies fajne drzewko chce posadzic.????
pilates ! dla brzucha i postawy .... to coś dla mnie!!!! a ja się na jogę zapisałam, och ....
z jogą próbowałam ale oni tam strasznych rzeczy wymagają ... ... chytrze sobie wymyśliłam, że uelastycznię się na pilatesie i potem na jogę ... przy mojej frekfencji ćwiczenia w ogóle na jogę trafię jako najstarsza z ćwiczących w historii
oj tam, oj tam! ja sobie pochodzę, a co! choć nie wiem czy dam radę..... skurcz mnie ostatnio złapał, ale pan zapalił w kominku (to raz), ma być niania do dzieci (to dwa) i to dwa mnie baaardzo przekonuje, bo co ja z moim łobuzem bym zrobiła....
Iza, grunt to robić cokolwiek
Chwalą cie tu i chwalą
Takie sobie te buszkpaniki z miskantami
Takie widoczki wszędzie ......... będą za rok!!!! Pokopiujemy Cię starsznie!!!!
Potworze jak możesz ukrywać takie zakątki!!!!! Idę storpedować Twój wątek z prośbą o zdjęcia
Marzenka...sama targałaś te bukszpanki! a cała rabata - pomysł Danusi ja za nic bym tego tak nie wymyśliła..... ! i kopiujcie ile chcecie, wszak po to się tu chwalimy swymi ogrodami
pilates ! dla brzucha i postawy .... to coś dla mnie!!!! a ja się na jogę zapisałam, och ....
z jogą próbowałam ale oni tam strasznych rzeczy wymagają ... ... chytrze sobie wymyśliłam, że uelastycznię się na pilatesie i potem na jogę ... przy mojej frekfencji ćwiczenia w ogóle na jogę trafię jako najstarsza z ćwiczących w historii
Chyba znalazłam sama perłówkę ALe opowiedz coś o niej.
Jeszcze ta mi się podoba, co to za trawa?
Agnieszko perłówka jest śliczna, dość wcześnie odbija po zimie - wtedy jest zieloniutka. Teraz jesienią jest już przebarwiona - żółto -zielono-czerwona. Wadą (a może zaletą?) jest to, że się rozsiewa. Ale i tak z niej nie zrezygnuję. Na tym drugim zdjęciu jest polecany przeze mnie śmiałek darniowy.
Kraniu,czekam na nowe zdjęcia twojego ogrodu i pozdrawiam Cię
Maju ja również Cię bardzo serdecznie pozdrawiam. Mam popsute dwa aparaty, ale coś wymyślę i będą nowe zdjęcia. Zapraszam Cię też na relację ze spotkani objazdowego, bo tam jest dużo zdjeć z mojego ogrodu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2291-spotkanie-wrzesien-2012-u-kraanii
ozz witam Cię serdecznie i obiecuję,że przy najbliższej okazji pokażę i opiszę swoje trawki.