Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:32, 31 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Z pracami jestem na finiszu ale umeczona jak nigdy...
jescze tylko na potem zostanie kopczykowanie roz i ewentualne okrywanie roslinek

musze jeszcze poprzycinac brzozy...znaczy rekami eMa

Czy ręce Ema o tym wiedzą?Powiem Ci, że ze mnie też wyłazi teraz zmęczenie-jak sobie pomyślę to jednak dużo zrobilismy w tym roku-choć ciągle wydaje się, że mało. Same gabiony dały nam w kość.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:57, 31 paź 2016

Do góry
Z pracami jestem na finiszu ale umeczona jak nigdy...
jescze tylko na potem zostanie kopczykowanie roz i ewentualne okrywanie roslinek

musze jeszcze poprzycinac brzozy...znaczy rekami eMa
Od początku 20:10, 30 paź 2016

Do góry
Sylwia - dziękuję bardzo za odwiedziny a także miłe słowa, moje wizyty u ciebie są w miarę regularne staram się być na bieżąco , pozdrawiam

Aniu - miło że się podoba , brzozy w tym roku dosadzone pomimo że śmiecą uwielbiam je za szum oraz kolor.

Gruszeczko ty moja - byłam dziś u ciebie ty nie masz drzwi w kolorze ultramaryny, a ja marzyłam o twoim kominku więc jest 1:1, powiem ci że nawet udało mi się odnaleźć twój dziennik budowy i twoje zmagania przy nim , a teraz o tobie u mnie widoki nieziemskie, taras jest i będzie boski z miskantami jak wyrosną, ale berberysy masz ogniste cudo na każdym kroku wymieniać można by tak do rana .

Beatko - my kobiety górą, dziękuję za wszystkie miłe słowa, twój ogród również dziś zaliczyłam tęcza super, miłego wieczoru, pozdrawiam
Kamienny ogród patykiem malowany 19:31, 30 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

fotka jak z parku
a czy pokazywalas gdzies teraz swoje lisciaste ??

Gdzieś były brzozy i tulipanowiec.

Brzozy jeszcze raz i moja zmora Topola

Typografia ogrodu 19:12, 30 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Jak u ciebie tak cicho to ja już się boję. Tyle razy mi tu szczęka opadła że już mi jej żal Na pewno (na pewno) coś kombinujesz tylko nie zdradzisz za wcześnie bo lubisz mieć mocne wejście
pewnie że lubię.ale na prawdę nic specjalnego nie robię. Muszę dać i Wam i sobie i eMowi odpocząć od moich pomysłów.

Dwie brzozy posadzone,domówiłam jeszcze 400 krokusow i do przekopania mam 40mx1,5 pod żywopłot.
Poza tym mam trochę remontowych jeszcze prac i takie tam inne nieogrodowe tematy
Typografia ogrodu 15:17, 30 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Asia o czym myślisz, w u ciebie tak spokojnie? Tylko plizz nie mówmy jeszcz do świetach, cały listopad jeszcz przed nami

Donice trzeba jakoś fajnie poobsadzać na jesień?

Marzeno cicho bo sezon powoli ogrodowy kończe. jeszcze dziś dwie, tzrzy brzozy chcemy posadzic. chce tez przekopać na dniach teren pod zywopłot cisowy, który za rok chcemy posadzić.

poza tym byłam dziś na lotnisku. miałam skakać ze spadochronem i w ostatniej chwili, po skokach pierwszych trzech osób odwołano z uwagi na niebezpieczny za silny wiatr....musze czekać do nowego sezonu.... więc na wiosne bedę czekała podwójnie.

to że jest spokojnie nie znaczy, ze nic nie robię

u mnie w donicach skromnie. w jednej zimuje seslerię skalną w drugich kosodrzewina i chryzantemi i tyle. a o świętach myslę a jakże

Pogubiłam się po drodze... 12:17, 29 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Amelko no to już masz z głowy cebule.

Kurcze ja juz chce do domu .
gdzie tam Jolu z głowy, werbenę przed chwilą wyrwałam, byliny powycinałam, brzozy podciełam idę z drugą turą tulipanów no dziś to czuję że żyje
Od początku 23:46, 28 paź 2016

Do góry
Agatko piękny, klimatyczny ogród A widok z okna na brzozy super
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:12, 28 paź 2016

Do góry
Zgadzam się z Hanią. Brzozy i rododendrony mi się nie kojarzą. Zostaw tę rabatę i daj jej "urosnąć". Ona już w przyszłym roku będzie wyglądać inaczej, bo roślinki podrosną.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:02, 28 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak dla mnie płasko tu jest ... czy tu masz cień?
Tu właśnie posadziłabym brzozy i w nich RH + trawy a na brzegu wrzosy
Jakoś kłócą mi się te wrzosy z hostami

Brzozy i rodki w duecie, to nie jest dobry wybór. Obie rośliny mają płaski system korzeniowy (olbrzymia konkurencja o pokarm i wodę)
i są z dwóch różnych bajek. Tam jest zacisznie (murek, tuje sąsiada). Zobacz u Małej Mi parocję perską. Lekki kwaśnolub, pięknie się przebarwia. W duecie z klonem, który już tam rośnie będzie OK.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:26, 28 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Hosty na wiosnę też robią przeprowadzkę- pójdą pod brzozy na tył domu. W tym miejscu mam słońce i niestety hosty w ogóle rady nie dają.
Tej rabacie chcę dać chwilę czasu, żeby się zorganizowała- wówczas ją ocenię. Póki co rodki są małe, klon mikro, świerk paskudny (zamiast świerka myślałam o tulipanowcu). Pod żywopłotem- w miejscu dotychczasowych host planowałam z kolei pociągnąć tuje.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:18, 28 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
MArtuś Na froncie nie masz żywopłotu ... wiadomo masz piękne ogrodzenie to po co je zakrywać ale może przydałyby się jakieś drzewa szczepione na pniu?

Skłaniam się ku tej opcji, tylko nie mam pojęcia jakie te drzewa, żeby nie wprowadzić gatunkowego zamieszania (wiesz umbry na jednym końcu, brzozy na drugim końcu-na półce, a po środku coś trzeciego...)

Bo umbry umiejscowione są jako strażnicy o tak: (tyle, że już są wsadzone i to równo ) Nie ma już tam mieczyków- reszta, którą widzisz, czyli migdałek, berberys, jeden cis i jodełka też tam nie zostaną. Patrząc na poniższe zdjęcie po prawej jest szpaler hortek a na końcu półka.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:15, 28 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Reniu:
Nasadzenia zgodnie z planem, z tym że pasami/dywanami jest póki co: idąc od chodnika (chodnik=podjazd na dole obrazka) żurawki, wrzosy, ptasie łapki, hosty (przy siatce sąsiada)

Kiedyś będzie tu ogród 13:58, 28 paź 2016

Do góry
Aniu, brzozy podrosły i to sporo, ale przez cały sezon były nękane szkodnikami, albo zwijane w trąbkę liście, albo koronki wygryzane. Złamałam się i poleciałam chemią. Pomogło na robale, to jakiś grzyb się przypętał. Zbieram liście i palę. Od wiosny będę pryskać "Mazanowymi" preparatami. Mam nadzieję, że jak sie na dobre zadomowią, przestaną chorować. Także widoki mam aktualnie "nyndzne".
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:49, 28 paź 2016

Do góry
Danusiu, Reniu i Aniu

Drzewkowo odpowiem zbiorowo, że drzew chcę mieć ile wlezie
Toszka się gdzieś nie zapędza tu do mnie, a może by coś poradziła. Kupując dęba myślałam, że to będzie pojedynczy drzewowy akcent w ogrodzie, bo jeszcze przecież Umbry są dwie i brzozy z tyłu...doszły już trzy doorenbosy na półkę (wiosna) i chcę więcej. Z okularowej quasi iglak musi zrobić out i to definitywnie.

Help...jakiś szpalerek może bym chciała? Ale gdzie? Na to pomysłu jeszcze nie mam...może na hortensjowej? Ale tam z jednej strony umbra, a z drugiej będzie brzoa, to chyba trzeciego gatunku już tam między wódkę, a zakąską nie powinnam pchać?
Może na okularowej wzdłuż granicy z sąsiadem? Choć tam yuje planowałam, no i głównym "drzewkiem" miał być klon Katsura...no to może gdzieś przy dębie wzdłuż granicy z sąsiadem? Ale tam ma być żywopłot z cisów...może przed cisami? ale jak w to bęba wkomponować? No sama już nico wiem..tzn. tu akurat się cofam Tu w miejscu stoję
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:29, 28 paź 2016

Do góry
Ja też z niecierpliwością czekam na zakupy drzewkowe A brzozy kiedy?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 15:51, 27 paź 2016

Do góry

A ja juz pędzę dalej..naniosłam poprawki.W kwadratach buki Dawyck Purple,a przed gospodarczym?żywoplot bukszpanowy?a może wsadzić tu wszystkie berberysy kolumnowe purpurowe.Szukam dla nich miejsca!
Po prawej żywopłot tujowy a w rogu brzozy i tam między nimi też mogłby trafić berberys
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:36, 27 paź 2016

Do góry
Siaku, Ewo no właśnie chciałabym i brzozy i coś jeszcze - tylko mój problem jest taki, że brzozy mam już też na tyłach, więc pasowałoby to nowe "coś", gdzieś z tyłu też upchnąć - konsekwentnie- a nie bardzo mam pomysła gdzie....
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:45, 27 paź 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ja bym sadziła.
Teraz fajny czas na sadzenie drzew.
Klony już posadzilam i jeszcze brzozy mam zamiar

Eh Magda też bym sadziła tylko nie czasowa jestem. Dziecia nie mam z kim zostawić a teraz zanim eM wróci z pracy to ciemność nastaje Może w sobote cosik podziałam
Ty zaś szalejesz i nie kończysz prac w tym sezonie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:40, 27 paź 2016

Do góry
ivo napisał(a)
A cisy to możnaby jeszcze posadzić? Trochę mnie kusi bo ta rabata moliniowo liatrowa bedzie zima strasznie łysa a wiosna to już nic tam nie będzie oprócz brązowych carexów.

Ja bym sadziła.
Teraz fajny czas na sadzenie drzew.
Klony już posadzilam i jeszcze brzozy mam zamiar
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies