Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:35, 19 sie 2012

Do góry
Leida napisał(a)

Ale nasz samochód to było nic w porównaniu do tego co mieli inni - pewnie mieli mniej pasażerów i większy bagażnik a tym samym dużo więcej miejsca.....

A Ci co mogli przyjechać i nie przyjechali niech żałują, bo było swietnie.

Haniu, to akurat nasze zakupy (Ani Monte i Moniki), w bagażniku były już w tym czasie rośliny od Roberta i mój rozchodnik od Moniki, a miejsca tak dużo nie miałyśmy, bo dwie rośliny musiałam trzymać między nogami Następnym razem jak we trzy się wybierzemy to musimy jakąś przyczepkę załatwić
Przedwiośnie ogrodu..:) 21:30, 19 sie 2012

Do góry
No i koniec pierwszej rabaty. Jestem, wybaczcie , ale przez dwa dni tak pózno kończyłam to sadzenie, ze już nie miałam siły i zdjęc nie było, ale już sa. Mam jedną watpliwość, myślę, że użyta kora jest troche za gruba?????

W koszu na tym zdjęciu mam przekwitłe hortensje i tak sobie stały juz troche(były dwie wszadzone) i jedna z nich wypuszcza dwa kwiaty..to chyba je jeszcze potrzymam, bo miałam zmieniac dekoracje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:30, 19 sie 2012

Do góry

Mam nadzieję wcisnę ją jeszcze tutaj: po prawej, wzdłuż domu - wywalę astry/marcinki i się zrobi miejsce

W rozchodnikach jest już bzycząco. Na tyle, że miałam stracha wczoraj podlewać przesadzaną trochę do przodu lawendę (przed rozchodnikami).

Te żółte badyle (słoneczniczki?) ustąpią miejsca różom angielskim, już we wrześniu Na razie niech sobie jeszcze kwitną

Wczoraj sadzone cisy Hicksii z runianką po prawej stronie bramy wjazdowej, teraz już za zasiekami p/psom

I z bliska:

I jeżynki z bliska

Zostały mi jeszcze 3 cisy, zrobię z nich chyba ekran po lewej stronie od furtki - żeby całego przedogródka nie było widać jak na dłoni... co o tym myslicie??

Dobrej nocy!
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:28, 19 sie 2012

Do góry

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:26, 19 sie 2012

Do góry

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:25, 19 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Troszkę ostatnio zaniedbałam swój wątek..............
Chwasty sobie rosną........a co tam Ale jakie dzieciaczki szczęśliwe !!!
Mama piecze, bawi się, skacze, szaleje - w końcu są wakacje
Znowu będzie więcej zdjęć i wpisów u wszystkich

Moja biżuteria ogrodowa Kule srebrne przywiezione z Anglii szt. 2 i jedna z mozaiki
Wszystkie wspaniale odbijają promienie słońca,a w srebrnych można przejżeć się jak w lustrze uwielbiam je
Jutro pokaże jeszcze ptaszyny, których naprawdę jest coraz więcej

pozdrawiam i lecę do M

Witaj Diano
oj te chwaściska - u mnie tragedia - ostatnio dużo pracy, wszystko w biegu i ogród trochę musiałam odpuścić Oj zarosło u mnie strasznie...Ale u Ciebie ich wcale nie widać

A takie kule lustrzane też mi się marzą już od jakiegoś czasu - cudne są!
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:12, 19 sie 2012

Do góry
Haniu, teraz przynajmniej wiem kim jesteś, niektóre osoby widziałem pierwszy raz i zawsze mam z tym problem.
Dziękuję za pochwały i dalszy ciąg opowieści.

Monteverde i Ewelina

To jest klon jakiś tam, nazwy nie pamiętam ale liście miał jak pensylwański. Wyglądał bajecznie.
Już wyobrażam sobie jak będzie wyglądał za miesiąc.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:56, 19 sie 2012

Do góry
Ta dam!

Tu planowana jest kładka-ścieżka

Cisy jeszcze nie posadzone i trzeba wszystko dopieścić, pograbić grudy, dosadzić kostrzewy i dosypać tam kamieni. Tą część z cisami muszę wysypać kupną korą, bo one dłużej będą zadarniały niż tamte krzaczki. A to dodatkowo będzie przy samym brzegu, więc musi być ślicznie Aha i jeszcze tawułom należą się postrzyżyny. A o przywróceniu kostki brukowej do porządku to już nawet nie wspominam.

O....! 20:55, 19 sie 2012

Do góry
marzena napisał(a)
dzięki za miłe odwiedziny

takie zwyczajne rośliny ...

i trochę mniej zwyczajne...
kasztan jadalny

grujecznik...

platan...jest juz bardzo często spotykany
Cóz za subtelne ujęcia śliczne i romantyczne...
Ogródek Hanusi po zimie 20:55, 19 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaniedbuję Gosiu,bo .......rano rosa,w południe gorąco,a wieczorem komary kąsają!

A wczoraj wyrwałam się do lasu......na rekonesans.Deszcz potrzebny,ale coś mam......

Ojjj Hanuś ja tyż bym po lesie pobiegała za czymś takim Juz mi sie widzi jajeczniczka na kureczkach
Ogród w Holandii 20:52, 19 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Tu jeszcze rubrum z nowymi kłosami

... Madżenka siem zachwyciła ... więc ciofam ... ciofam i znalazłam ... kurcze ... piękna ... trudno na tym forum nie nadużywać tego słowa

No wszystko u Agaty rośnie jak na drożdżach i w dodatku tak pięknie, ja mam wrażenie, że ona czary w tej Holandii odprawia nad tymi roślinami

Pewnie , że czary! A i to nie zawsze skutkują ALe nie ma co udawać, że jest inaczej, skoro klimat tutejszy faktycznie roślinności sprzyja
Ogród w Holandii 20:50, 19 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

... Madżenka siem zachwyciła ... więc ciofam ... ciofam i znalazłam ... kurcze ... piękna ... trudno na tym forum nie nadużywać tego słowa

Tu to masz rację - gdzie człowiek nie popatrzy na tym forum to pięknie. U Ciebie Też
Ogród w Holandii 20:46, 19 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

No wszystko u Agaty rośnie jak na drożdżach i w dodatku tak pięknie, ja mam wrażenie, że ona czary w tej Holandii odprawia nad tymi roślinami
Ogród do odświeżenia 20:43, 19 sie 2012

Do góry

Do wszystkich zaglądających mam pytanie, na razie niezbyt pilne, ale...co posadzić zamiast juki (rośnie obok bukszpanowego stożka (no znaczy się podobnego do stożka), co ma rosnąć przed bukszpanem już zadecydowane
Ogród w Holandii 20:41, 19 sie 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 20:37, 19 sie 2012

Do góry

Haniu, pięknie, pięknie i goście, a właściwie "gościówy" wspaniałe

pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 19 sie 2012

Do góry

wpadła i jaka łaskawa dziś ... ... Agatko trudno moją małpką ująć całość ... poza tym 1/3 mojego tarasu jeszcze nie istnieje bo stoi w jej miejscu garaż do wyburzenia ... istniejąca część czeka z nawierzchnią z betonowych płyt ... docelowo będzie drewno bo to patelnia południowa

... chyba najobszerniej to widać na ujęciu z balkonu ... w płytki jest wkomponowany pień z obrastającymi go rojnikami ? ... bo to rojniki chyba ))

sektor lawendowo różany wzdłuż tarasu

bok z kannami ... miałam z nich zrezygnować w przyszłym roku ... jednak tak doskonale tworzą zieloną ścianę, że chyba powtórzę ... lawenda jest na ich tle przypadkowo bo nią mam obsadzony taras z każdej strony ... nigdy bym ich nie połączyła ale nawet lubię ten delikatny fiolet na tle czerwieni

Rajski ogród Ani 20:33, 19 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Anek kobei nie lubię chociaż ja siałam sama Kapryśnica nie do ogarnięcia więc ma u mnie szlaban
Ale za to to coś różowe jakie piękne! Co to jest?
Gosiu to jakaś odmiana ślazówki, bylina, nie przemarza tak szybko jak zwykłe malwy

Ogródek Hanusi po zimie 20:33, 19 sie 2012

Do góry
Zaniedbuję Gosiu,bo .......rano rosa,w południe gorąco,a wieczorem komary kąsają!

A wczoraj wyrwałam się do lasu......na rekonesans.Deszcz potrzebny,ale coś mam......

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:33, 19 sie 2012

Do góry
Karolina, chcesz to Ci jedną wyślę. Przetniesz nożem na 4 części i za chwilę będziesz miała 4 ładne kępki. Ja tak wiosną zrobiłam i z trzydziestu kilku sadzonek mam ponad 100. Szybko rośnie.

Takie były https://www.ogrodowisko.pl/watek/1359-przedogrodek-agniechy973?page=90#post_5

A teraz są takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies