Ogródek Anity
19:37, 16 sie 2012
uwielbiam hortensje, nie dość, ze są piękne to rzeczywiście już w rok po posadzeniu są imponujące
vanille tez kupiłam w tym roku i podobnie jak ty na drugi rok ufam, że będzie ogromna i pięknie kwitnąca
Dzięki za pochwały za "zachód słońca" Dzisiaj byłam w Tesco i pooglądałam sobie lustrzanki. Ale na oglądaniu się skończyło. Ale obiecałam sobie że muszę mieć taki aparat. O cenach nie wspomne, bo dobra lustrzanka niestety słono kosztuje.
I tak na razie dalej będę pstrykać fotki małym Kodakiem. Pozdrawiam wszystkich którzy lubią robić fotki.
![]()
Już są Bogdziu, już są, tylko wiesz jak to jest z wklejaniem zdjęć tutaj - zawieszą się i koniec.
To teraz architektura ogrodowa:
Placyk z ławką:
![]()
Krąg ogniskowy, kamienie ze środka są z Bałtyku.
![]()
Rzut ogólny na ogródek z rabatą jekyllową - widać placyk, widać krąg. Krąg będzie oddzielony od reszty żywopłotem z grabu.
Bardzo mi się podoba ład i estetyka Twojego ogródka szczególnie te miejsca ławeczkowe i ogniskowe, szukam cegieł, żeby u siebie zakątki wygospodarować bo to jednak urok wytwarza niepowtarzalny...
Elcia! Trochę u Ciebie znowu poczytałam i nie moge się nadziwić jak te Twoje tujki urosły! Przez 6 lat tak bardzo? Niesamowite. Aż wierzyć mi się nie chce, że u mnie będzie tak samo
A wracając do wnucząt
Mój Kubuś ma 3 i pół roczku. Niestety jest chory, dzisiaj miał prawie 40 st.gorączki, dostał już antybiotyk dożylnie. Martwię się
![]()
Pierwszy raz wysiałam wiosną nasionka rycynysa. Bardzo długo sadzonki prawie wcale nie rosły. Ale teraz nadrabiają
Na płocie zwykła , tyczkowa fasola.![]()
Jesienią ubiegłego roku posadziłam tę hortensję . Opis na karteczce - h. Tardiva. Ale ona mi wygląda jak limelight. Jak myślicie? Ja mam za małe doświadczenie, żeby rozpoznać.
Jutro też jest dzień!
Mam zaplanowane ostre porządki na ogródku bo zapuszczony ,że łolaboga!!
Wszystkim życzę spokojnej nocy
![]()

Hortensja niebieska
![]()
Anabelka
![]()
Pink diamond
![]()
Hortensja różowa
![]()