Gabrysia, pokazałaś piękne bukiety, niech żyje Tradycja i zwyczaj!
Pszczółka w tym roku sama nie zrobiła bukietów, bo oblatywała kwiatki przed nadchodzącą jesienią: z kwiatka na kwiatek, co jeden to piękniejszy.
Zobaczcie zdjęcia z konkursu bukietów w Podstolicach w wątku u Eli, mojej sąsiadki z Chabrowego Wzgórza, konkurs jest w odległości "nanastępnej wsi" od nas, ja w tym roku nie pojechałam, bo brzydko wczoraj było. U nas tutaj tradycja nie ginie i bardzo się z tego cieszę.
A tu link, zdjęcia śliczne, jak to u Eli. https://www.ogrodowisko.pl/watek/668-ogrodek-na-chabrowym-wzgorzu?page=259#reply
Gabrysiu właśnie dostałam jakiegoś zaciemnienia umysłu i nie wiem jak sobie podlinkować podpis.Poczytam może wpadnę w jasność.Ta H.to już widzę przeskoczyła mi literka.Teraz Ci podam pełną jej nazwę:H.serrata Preziosa /Korea/-mam ją już kilkanaście lat.
Gabrysiu, ależ w tobie talenta drzemią!!! Bukiety prześliczne! Zresztą - ja już nie wiem, co chwalić, ogród i wszystko co w nim - mnie urzeka... Ogrodniczkę znam - też mnie urzekła........ Maja będzie u Ciebie jak nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musowo!
A tam, Maja... Lepiej Ty mnie wreszcie odwiedź. Zresztą z tego co ptaszki ćwierkają, niedługo mamy się zobaczyć bliżej Ciebie. O floksiku Bright Eyes na pewno nie zapomnę.