Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Celina 09:49, 16 sie 2012

Bukiety -marzenie
Pszczelarnia 10:45, 16 sie 2012

Gabrysia, pokazałaś piękne bukiety, niech żyje Tradycja i zwyczaj!
Pszczółka w tym roku sama nie zrobiła bukietów, bo oblatywała kwiatki przed nadchodzącą jesienią: z kwiatka na kwiatek, co jeden to piękniejszy.
Gabriela 15:00, 16 sie 2012

Zobaczcie zdjęcia z konkursu bukietów w Podstolicach w wątku u Eli, mojej sąsiadki z Chabrowego Wzgórza, konkurs jest w odległości "nanastępnej wsi" od nas, ja w tym roku nie pojechałam, bo brzydko wczoraj było. U nas tutaj tradycja nie ginie i bardzo się z tego cieszę.
A tu link, zdjęcia śliczne, jak to u Eli.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/668-ogrodek-na-chabrowym-wzgorzu?page=259#reply
Milka 15:33, 16 sie 2012

Wspaniałe bukiety, ale i ogród twój, to jeden wielki bukiet, każdy zakątek zachwyca
Przetacznik 19:01, 16 sie 2012

ta jest dla mnie niezwykła - dekoracyjna i wesoła
Przetacznik 19:04, 16 sie 2012

Gabriela napisał(a)
Już są Bogdziu, już są, tylko wiesz jak to jest z wklejaniem zdjęć tutaj - zawieszą się i koniec.

To teraz architektura ogrodowa:

Placyk z ławką:

Krąg ogniskowy, kamienie ze środka są z Bałtyku.

Rzut ogólny na ogródek z rabatą jekyllową - widać placyk, widać krąg. Krąg będzie oddzielony od reszty żywopłotem z grabu.

Bardzo mi się podoba ład i estetyka Twojego ogródka szczególnie te miejsca ławeczkowe i ogniskowe, szukam cegieł, żeby u siebie zakątki wygospodarować bo to jednak urok wytwarza niepowtarzalny...
akanta 22:23, 16 sie 2012

Gabrysiu właśnie dostałam jakiegoś zaciemnienia umysłu i nie wiem jak sobie podlinkować podpis.Poczytam może wpadnę w jasność.Ta H.to już widzę przeskoczyła mi literka.Teraz Ci podam pełną jej nazwę:H.serrata Preziosa /Korea/-mam ją już kilkanaście lat.
Gabriela 22:29, 16 sie 2012

Akanto, a czy można by liczyć na sadzonkę do ukorzenienia?
Tu masz link do instrukcji jak się podpisać, powodzenia.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie
Elfik 22:54, 16 sie 2012

Gabrysiu, ależ w tobie talenta drzemią!!! Bukiety prześliczne! Zresztą - ja już nie wiem, co chwalić, ogród i wszystko co w nim - mnie urzeka... Ogrodniczkę znam - też mnie urzekła........ Maja będzie u Ciebie jak nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musowo!
Gabriela 22:58, 16 sie 2012

A tam, Maja... Lepiej Ty mnie wreszcie odwiedź. Zresztą z tego co ptaszki ćwierkają, niedługo mamy się zobaczyć bliżej Ciebie. O floksiku Bright Eyes na pewno nie zapomnę.