Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 17:05, 16 sie 2012

No to lecę łapać za grabie i coś jeszcze w ogrodzie zrobić póki słonko wysoko. M też zaczął kosić, więc we dwoje raźniej...)
mira 17:21, 16 sie 2012

ale w sam raz wpadłam we własciwy wątek rozważań - mam to samo !!!!
chaos i wszystko mi się podoba i aż tak bardzo mnie nie denerwuje że nie mam wypielęgnowane tylko że nie mam czasu - ale to inna sprawa, najważniejsze że cieszy ogród i praca w nim

Irenko a jak to się strzela masaż ?

Elu a hortensje już teraz zrywasz i suszysz ?
Milka 17:28, 16 sie 2012

mira napisał(a)
chaos i wszystko mi się podoba i aż tak bardzo mnie nie denerwuje że nie mam wypielęgnowane tylko że nie mam czasu - ale to inna sprawa, najważniejsze że cieszy ogród i praca w nim

mam takie zmyślne urządzenie w domu, oj pomaga na obolałe ciało po trudach ogrodowych nawet Madżenkę wsadziłam na masowanie, ale za długo nie była, niemniej podobało się jej
Kindzia 17:57, 16 sie 2012

Elcia! Trochę u Ciebie znowu poczytałam i nie moge się nadziwić jak te Twoje tujki urosły! Przez 6 lat tak bardzo? Niesamowite. Aż wierzyć mi się nie chce, że u mnie będzie tak samo
A wracając do wnucząt
Mój Kubuś ma 3 i pół roczku. Niestety jest chory, dzisiaj miał prawie 40 st.gorączki, dostał już antybiotyk dożylnie. Martwię się

eliza3 18:45, 16 sie 2012

Kindzia napisał(a)
Elcia! Trochę u Ciebie znowu poczytałam i nie moge się nadziwić jak te Twoje tujki urosły! Przez 6 lat tak bardzo? Niesamowite. Aż wierzyć mi się nie chce, że u mnie będzie tak samo
A wracając do wnucząt
Mój Kubuś ma 3 i pół roczku. Niestety jest chory, dzisiaj miał prawie 40 st.gorączki, dostał już antybiotyk dożylnie. Martwię się

To faktycznie masz zmartwienie, ale na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że u małych dzieci taka gorączka nie jest tak niebezpieczna jak u dorosłych. Dostał antybiotyk to szybko dojdzie do siebie.
Teraz najważniejsze, aby mamunia przytulała....jutro będzie już lepiej... pogłaskaj go ode mnie i życz mu zdróweczka
eliza3 18:56, 16 sie 2012

mira napisał(a)

Elu a hortensje już teraz zrywasz i suszysz ?

Teraz jest dobry czas na ścinanie hortensji. Zauważyłam, że jak są zbyt białe to więdną, a gdy zbyt zielone to brązowieją po ususzeniu, trzeba wyczuć ten moment. U mnie są akurat...
Przed chwilą wróciłam z ogrodu, ale jestem zadowolona . M skosił trawę, ja wiaderko chwastów wyrwałam i od razu humor lepszy ...
eliza3 19:35, 16 sie 2012

Popracowałam troszku w ogrodzie, a przy okazji parę fotek zrobiłam.

O, nawet mój M si e załapał

eliza3 19:50, 16 sie 2012

Hosta znowu zaczęła kwitnąć... ciekawe

Bardzo lubię brzozy, a tę szczególnie.

Rabata do powiększenia, pomysłu brak...

Poidełko, ptaszki przylatywały całe lato.

Kindzia 20:27, 16 sie 2012

Dzięki za pocieszenie. Córka z Zięciem i Kubisławkiem mieszkają oddzielnie. Tylko telefoniczną relację od rana mam.
Powiedz mi ile lat ma ten rh ze zdjęcia? Ogromniasty jest!!!
EPODLAS 20:28, 16 sie 2012

Elu,fajne to poidełko. Napisz, gdzie kupiłaś. Muszę koniecznie mieć poidełko w ogrodzie. Na razie stawiam stary garnek i ptaszki z niego korzystają. Podobają mi się takie kamienne, ale pewnie są strasznie drogie. Brzoza wygląda malowniczo. Brzozy to moje ulubione drzewa i te duże i te mniejsze.