Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:16, 11 lip 2012

Do góry
No to czas dzisiejszą sesję

Wczoraj poszedłem tylko podlać donice, ale to tu to tam i tak zeszły dwie godziny. Werbeny patagońskie wreszcie ładnie urosły i wylądowały z gruncie. Kilka między lawendami

Marzy mi się Siedlisko.... 12:15, 11 lip 2012

Do góry
Bodziszek przycięty na początku lipca, jaki już duży i zaczyna kwitnąć znowu
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 12:12, 11 lip 2012

Do góry
Proszę.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:08, 11 lip 2012

Do góry
Gratulacje 300! Mniam tarta pyszna
Pogaduchy skowronków 12:06, 11 lip 2012

Do góry
a ja mieczykowo.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:03, 11 lip 2012

Do góry
Dziękuję dziękuję dziękuję:*

Częstujcie się rocznicową tartą z truskawkami

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:59, 11 lip 2012

Do góry
Gratuluję 300

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:57, 11 lip 2012

Do góry
Aniu gratulacje 300!!
Postawić trawkę nad i... 11:53, 11 lip 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)

...na rabacie z kwiatami pięknie kwitnie....koniczyna!!!
często muszę plewic to miejsce ale one bardzo szybko się odradzają
może macie jakiś patenty na to....? tak zarasta nawet kostkę....foto przed plewieniem

Mój patent na szczawik to Randap - też z nim walczę i ciężki przeciwnik z niego.

tez o tym myslałam ale bije sie poparzyc kwiaty i nne rosliny - tam gdzie TO mam jest gęsto nasadzone... drażni mnie i to ostro...wyrywam a za dwa tygodnie to samo...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:51, 11 lip 2012

Do góry
oj faktycznie ! Ana, dla Ciebie
Do poprawki 11:38, 11 lip 2012

Do góry
Udało i się przekonać męża do przeniesienia bukszpanów spod płotu na przód rabatek!
I mam takie plany, żeby zrobić obwódkę z bukszpanu przed domem.Tam jeszcze nie jest zagospodarowane(tylko częściowo).
I tak narysowałam:

i dalszy ciąg rabaty prawej

Tam gdzie planuje pachysandrę jest niestety płyta od szamba, na niej z pół szpadla ziemi.Posadziłam już pachysandrę, właściwie przesadziłam i na razie ładnie rośnie.
rabata ma około 3 metry.Myślę, że jak się rozrosną tuje i berberysy i bukszpan to nic więcej się nie zmieści.Byłabym wdzięczna za uwagi.
Pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:31, 11 lip 2012

Do góry
Moniko, mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe: wkleiłam do swojego wątku Twoje donice, w celu pokazania małżowi (wyraził chęć własnoręcznego zrobienia).
Te:

W Gąszczu u Tess 11:28, 11 lip 2012

Do góry
Wklejam ku pamięci (i w celu pokazania małżowi) donice z Ogrodu z perspektywą na przyszłość:

kwiatholandii napisał(a)
Wrzucam obiecane wymiary donicy

Pierwsza deska ma szerokość 40cm i wysokość 20. Poszczególne deski zwęzają się o 2 cm na szerokosć, tak że najniższa ma 32cm szerokości. Boczne kołki trzymające są w kwadracie 4cm. Całośc jest mocowana właśnie do kołków za pomocą wkrętów. Potem drewno jest bielone.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:26, 11 lip 2012

Do góry
Sebek, jesteś Wielki
Dziękuję, to ten wątek i te donice:

Zaraz poszukam instrukcji wykonania

Całusy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:07, 11 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Ana, zrobiłam fotkę w końcu !!! to ta żurawka, o którą pytałaś

dzięki myślałam że zdiagnozuję tą moją ale to nie taka
System automatycznego nawadniania 11:05, 11 lip 2012

Do góry
Witam,

jestem na etapie dokonywania ostatnich zasadzeń Brabantów wzdłuż płotu, które są posadzone co 60cm.

Na załączonej grafice dodałem wszystkie kluczowe wymiary.

Myślę o nawadnianiu rabat linią kroplującą, natomiast trawnika zraszaczami - i teraz moje pytanie w jaki sposób to wszystko ugryźć, żeby miało sens.

Docelowo rozplanowanie powinno być takie, aby nie oblewać zbytnio terenu czerwonego (altana). Powstanie ona wprawdzie w przyszłości, natomiast przez ten czas miejsce te będę podlewał ręcznie (umieszczony tam będzie parasol przeciwsłoneczny, jakaś huśtawka itd.)

Za wszelkie porady będę niezwykle wdzięczny (mogą być ze wskazaniem polecanych produktów, aby nie kupić czegoś awaryjnego, a z pewnością macie większe doświadczenie w tej kwestii).

Witajcie w Wyżełkowie 11:04, 11 lip 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Witam Ciebie i Twojego męża "nieujawnionego". Ta historia poruszyła i moje serce. Mam swoją o budowie siłami męża i też jestem z okolic Bielska. Ale ogród cudowny, podziwiam. Takiego jeszcze w Ogrodowisku nie oglądałam. Pozdrawiam.

Witaj u mnie krajanko! Cieszę się, że też tu jesteś. Opowiedz koniecznie swoją historię. Link coś nie działa, poczytaj wpisy Niage w sprawach technicznych, jej instrukcja jest dobrze napisana. Pozdrawiam i dziękuję za śliczne kwiaty.
Zaglądnij tez do Poli, ona też z naszych stron, a jaki piękny ogród!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1506-nowa-ogrodniczka-prosi-o-pomoc
Postawić trawkę nad i... 11:04, 11 lip 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...na rabacie z kwiatami pięknie kwitnie....koniczyna!!!
często muszę plewic to miejsce ale one bardzo szybko się odradzają
może macie jakiś patenty na to....? tak zarasta nawet kostkę....foto przed plewieniem

Mój patent na szczawik to Randap - też z nim walczę i ciężki przeciwnik z niego.
Witajcie w Wyżełkowie 11:00, 11 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj, zajrzałam do Wyżełkowa i zainteresowała mnie Twoja historia związana z domem i ogrodem więc zatrzymałam się aby ja przeczytać Widać,że ciężką pracą ludzie się bogacą nie tylko materialnie ale i duchowo i to jest wspaniałe, w tym ogrodzie widać wyczucie estetyki będę zaglądała, a czy Ktoś u Was poluje, bo 2 wyżły w domu to i we wrześniu na kaczki można zapolować serdecznie pozdrawiam

Witaj Aniu w moim Wyżełkowie Nikt z nas nie poluje, ale psiaki maja zapewnioną codzienne bieganie po okolicznych nieużytkach. Są wyżły, bo takie bardzo nam się podobają i pasują do naszego aktywnego trybu życia. Jak w zeszłym roku Hebe miała wypadek w lesie (rozcięła łapę " w nadgarstku" mięśnie , ścięgna i tętnicę) to weterynarz po operacji powiedział nam, że nigdy jeszcze nie miał u siebie tak wysportowanego psa, miał duże trudności z "połapaniem" ścięgien, bo tak były napięte. Uszyliśmy jej wtedy gustowny temblaczek, bo każda zmiana gipsu wiązałaby się z koniecznością usypiania a była w gipsie kilka tygodni i nie umiała usiedzieć spokojnie więc ciągle się kruszył.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:45, 11 lip 2012

Do góry
Witam ponownie

Ponieważ nauczyłam się już (dzięki zamieszczonym na portalu bardzo pomocnym linkom) wrzepiać fotki, pozwolę sobie zamieścić zaległe fotki torcika na rocznicę Ogrodowiska

jeszcze raz wszystkiego najlepszego i bardzo dziękuje za Ogrodowisko

P.S. Dzięki temu portalowi nauczyłam się rozpoznawać i nazywać roślinki I teraz gdy mijam ogrody sprawia mi masę radości gdy mogę odgadnąć imię danej roślinki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies