Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 19:48, 03 lip 2012

Do góry
A tu specjalnie pozował do fotki

...i poszedł sobie

Rajski ogród Ani 19:45, 03 lip 2012

Do góry
Około godziny temu woła mnie sąsiadka i pyta czy mamy jeże w ogrodzie? okazało się, że na poboczy wędruje mały jeżyk, żeby nie wszedł na jezdnię przeniosłam go w głąb ogrodu był w dobrej kondycji, nawet fotki mu zrobiłam

Dla odmiany czas na zmiany... 19:44, 03 lip 2012

Do góry
mam dla Was pozdrowienia z Maminego ogródeczka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:42, 03 lip 2012

Do góry

Ale ładny zakątek.
Cis - Taxus 19:38, 03 lip 2012

Do góry
psulek napisał(a)

Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.

Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum, więc się witam i o drogę pytam. Jak prowadzić rośliny żeby uzyskać takie efekty? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Kupiłem sadzonki takie jak Agacia w wątku obok

Posadzone co ~40cm, linia kroplująca i podlewane tak, żeby miały cały czas wilgotno.
Czy może ktoś wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie - ciąć z góry, z boku, podszczypywać, nie ciąć? Nie zależy mi specjalnie na czasie - chcę żeby żywopłot po prostu wyrósł ładny i gęsty od samego dołu. Jak postępować z takimi młodymi roślinkami. Czy ciąć go w tym roku (wysadzane z doniczki).

Najlepiej pokaż jak wyglądają

W tym roku w Anglii widziałem świeżo założony cisowy żywopłot i wcale cisy gęste nie były - ale gałązki się stykały, więc musieli tylko ciąć po bokach, aby się zagęszczał
Cis - Taxus 19:36, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Czy ktoś mi podpowie jak się nazywa taki oto cis? Potocznie nazywamy tą grupę "Trzech Uroczych Rozczochrańców
Jakim zabiegom fryzjerskim poddać poniżej zaprezentowanych Panów, by wyglądali schludnie i elegancko?...

Hmm - a chcesz z tego żywopłot? Jeśli tak to trzeba im dosadzić kolegów i przyciąć po bokach - no i wyrównać górę
Rajski ogród Ani 19:36, 03 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, ślicznie masz w ogrodzie, róże fantastyczne Ale, najbardziej cieszą te skarby :co rosną zdrowo, nie przemarzają, a ich każdorazowy uśmiech to jak najpiekniejszy kwiat )
U mnie dwóch chłopaczków, a trzeci w drodze

pozdrawiam
Dzięki Jolu wnusie są u mnie prawie codziennie, a jak one nie wpadną to dzwonią i proszą babciu przyjedź Zuzia nauczyła się , że nie można deptać kwiatków i mówi naokoło, naokoło i jest z tego kupa śmiechu gorzej ją powstrzymać od zrywania, bo kwiatki się jej podobają ...Najmłodszym wnusiom kupiłam koneweczki i koniecznie muszą podlewać, a że nie tylko kwiatki, no cóż trudno, że wszystko wtedy jest mokre, nawet one

Początki w Kruklandii 19:34, 03 lip 2012

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:33, 03 lip 2012

Do góry
Takie krzaczorki już pod folią. Na chwasty przymykamy oko, nie nadążam.

A to przepięknie duży pomidor Mexico, ale martwi mnie to, że ma mało owoców, za to kilka a dobrze

A ten najbardziej szalony z wyglądu - Roman

To tyle na dziś. Biegnę nadrabiać zaległości domowe. Dziś od rana do 19.00 nie było prądu, więc nic nie porobione, bo u nas jak brak prądu to i wodę trzeba oszczędzać, bo pompa musi ze studni zapodać na górę a ona niestety też prądu potrzebuje. Na dworze padało z przerwami, więc nic nigdzie nie porobione. Ech.. nawet w dostatku wolnego czasu ogrodowiska nie dało się poczytać.
Początki w Kruklandii 19:33, 03 lip 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

bardzo mi się podobają te trawki

dzięki Justa

już sobie wyobrażam jak one się rozrosną-będzie cudnie, super kontrastuja z ciemną zielenią bukszpanów
Początki w Kruklandii 19:30, 03 lip 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 19:29, 03 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu też jestem . Piękne róże - teraz bardzo gorąco jest - kilka dni i płatki opadają. Dochodzę do wniosku że każda róża jest piękna jak o nią zadbamy (nawóz , okopanie i podlewanie ) .Pozdrawiam.
Bardzo mi miło Zbyszku, że do mnie zawitałeś Twój ogród też od czasu do czasu odwiedzam Co do róż masz rację, trzeba o nie dbać starannie, to odwdzięczą się pięknym kwitnieniem, ja je dokarmiam, oglądam codziennie, a mój Zbyszek tępi mszyce

Rajski ogród Ani 19:24, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Różanki cudne
Irenko te róże zebrałam wszystkie z ogrodu w jedno miejsce i szczęśliwie przezimowały cztery okazy kupiła mi córka, czekam na kwitnienie, codziennie je doglądam, obsadziłam ostróżką jednoroczną, kosmosy same się wysiały tylko je uporządkowałam wokół róż posadziłam też lwią paszczę, mini bratki i pamiątkę z Ciechanowa od państwa Szmitów, wydawało mi się, że pokazują się jakieś pączki ale zaczekam co z tego wyrośnie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:24, 03 lip 2012

Do góry
A ja się muszę pochwalić. Zjedliśmy wczoraj pierwszego własnego pomidora!!!
Oto on. Zdj. wieczorne, więc nie tego, ale dla dokumentacji mogą być. Daleko mu wyglądem do sklepowych kolegów, ale za to smak...

Tu w towarzystwie. To rzodkiewka taka duża, a nie pomidor taki mały

A tu następni kandydaci z tej serii. To pomidor Betalux, krzaczek maleńki, a obładowany owocami aż nie może ustać.

Początki w Kruklandii 19:21, 03 lip 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 19:19, 03 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)
Piękne
Witaj

Ogrodnik mimo woli 19:18, 03 lip 2012

Do góry
Kolejny szlony dzień na pełnych obrotach...i jeszcze się nie skończył..... wiec dla wiernych kibiców mojego wątku kwiatuszek...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:14, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
olej dojechał ... przesyłka oznaczona jak najlepsza porcelana "uwaga szkło" ... przewoźnik jednak ryzykant bo jak widać poniżej ... do nieszczęścia było blisko ... ... szkło chyba jednak by nie zdzierżyło [/
widoczna przez okienko ciecz ............................ dziwna[url=http://emotikona.pl/emotikony/]
... przyznam budzi mój niepokój bo wygląda jak "płynna bez krup" ... i jak tak ... to trudno ... zanim czas pod postacią opadów atmosferycznych nie zmieni potencjalnej "sraczki" w sterany dąb muszę być dzielna ... bo małż po polce galopce w poszukiwaniu TEGO odcienia i moich zapewnieniach, że TEN właśnie znalazł się w Gdańsku i uwagach, że żyjemy w erze wczasów na Księżycu i akurat olej z Gdańska w Kielcach nie jest czymś dziwnym ... tak ... małż po tym wszystkim pociągnie tym olejem werandę choćbym miała patrzeć każdego dnia w dechy będące wyrzutem sumienia po zżarciu guguł ...

Bądź dzielna!!!
W cieniu - zacieniona 19:10, 03 lip 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
W moich kamiennych kręgach jeszcze brakuje trochę roślin,ale poczekam jak się przyjmą to podosadzam,pogoda sprzyja -jest chłodno i mokro...

Jeeeeju ale ładne rabatki - już sobie je wyobrażam w przyszłym sezonie jak będą szaleć!!!
Ogród w Holandii 19:07, 03 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Taką konewkę dostałam od teściowej.

I przy okazji kilka nowych zdjęć:

Eden Rose zaczyna się otwierać

nieoczekiwanie urocze połączenie liści irysów i zwiewnej maciejki. A ten wieczorny zapach...

Piękna ta konewka - teraz będziesz podlewać stylowo

A Eden Rose cudo!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies