Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 14:55, 09 cze 2022

Do góry
Zaczął kwitnąć przetacznik pagórkowy

I są pączki na jednej z nowych hortensji bukietowych

Pada ciepły deszczyk
W ogródku emerytki 14:51, 09 cze 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Ha, ha ja też ciągle coś przesadzam, przemieszczam, przekopuję, dosadzam i nie ma końca to szaleństwo

W tym szaleństwie tkwi cały urok ogrodowania

No, ale jeśli nową rabatę chce się mieć szybko gotową, a jest co przesadzić z innego miejsca, to łopata lub widły w dłoń i do dzieła
I efekt widoczny od razu

Tu niedługo będzie biało-czerwony szał

A tu już ten szał jest
To moja ukochana róża Chppendale, ona tak obficie kwitnie bez przerwy, przez cały sezon
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:37, 09 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, pamiętasz może co to za różanecznik? Kupiłam właśnie takiego okazyjnie, dużego, ale bardzo zabiedzonego, ale nie wiem, co to za odmiana.
Moja ostoja 14:35, 09 cze 2022

Do góry
Zaczął kwitnąć bez czarny Eva. Gdyby nie wędrował tak po całym ogrodzie (nie z własnej potrzeby), to byłby już ze 3x większy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:34, 09 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
jedną montanę zastępuje kolejna, w tym roku kwitną jakoś w odwrotnej kolejności...

Sylwia, jakie Ty cuda pokazujesz, piękne rośliny.
Moja ostoja 14:29, 09 cze 2022

Do góry
Danusiu - dziekuję

Elu - powojnik bardzo wcześnie zaczął wegetację, bo rośnie w ciepłym, nasłonecznionym miejscu.
U jego stóp rośnie cyprysik, ale w południe słońce obejmuje go w całości.
Przyczyną usychania liści może być też fakt, że jest to już duża, gęsta wiązka (wiącha ) pędów na małej przestrzeni.
Może to też być jakiś grzybek. Robię oprysk, ale pewnie środek nie ten. Będę jeszcze próbować topsinem.

Pozdrawiam Was dziewczyny

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:21, 09 cze 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

To moje nowe nabytki,jeszcze nie wsadzone a przekwitły

Tu na fotce ten ciemniejszy to Dark Purple a ten jaśniejszy Palibin

Palibin nawet z broszką
Zakątek z kamienną ławeczką miodzio! Kolor bodziszka super! Ciekawe jak dług będzie kwitnął, szukam czegoś koło ławeczki i bodziszek jest jedną z opcji.
Masz jakiś patent na cięcie żywopłotów z cisa tak aby się nie narobić przy sprzątaniu? Widziałam, że swojego cisa obłożyłaś folią czy przy żywopłocie też się taki patent sprawdzi?
Moja ostoja 13:32, 09 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, Giardina i powojnik, ale okazy! Pozdrawiam!

Dziękuję Martuś odwzajemniam pozdrowienia
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 13:29, 09 cze 2022

Do góry

bardzo podobnie tworzy kłosy do mojego, tyle że mój niziutki fioletowy. Ale bardzo go lubię, ten też pewnie łatwy w uprawie i fajnie się rozrasta?
Ewo, piękne zdjęcia pięknego ogrodu
Moja ostoja 13:23, 09 cze 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudne te twoje powojniki. Uwielbiam je.
a ten , co to za odmiana ?

Aniu, ten powojnik to Etoile Violette.
Rośnie intensywnie, bo ma ciepłe, bezwietrzne miejsce. Moim zdaniem jest za gęsty.

Krzewuszki nie będę przycinać, tylko usunę przekwitłe kwiaty. To jest odmiana nana

A to powojnik Kardynał Wyszyński, bardzo ubogo kwitnie
Ogród w dolinie 13:11, 09 cze 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Grujecznik jeszcze mi się marzy
Fajne oczko powstaję.
bodziszki łądniutko kwitną. Potem one nawet z liści fajnie wyglądają. Ja je lubię

Grujeczniki i bodziszki też lubię.

Bodziszki są mało-obsługowe Jedynie trzeba kontrolować ich rozrost

vita napisał(a)
Ciekawie zapowiada się suche oczko. Drzewa dobrze Ci rosną i pewnie cieszą? Masz swoje ulubione?

Vita, tak ostatnio siedzę na tych fotelach i się cieszę. Drenaż pomógł bardzo, dobór roślin też. Jeszcze mnie męczą te miskanty i rozplenice ale coś wymyślę. To nie są rośliny do tego mikroklimatu co u mnie- za zimno wiosną.

Ogólnie to jestem zadowolona z wyboru drzew. Może nieco zbyt parkowe ale wszystkie widać na tle lasu., a o to mi chodziło. Nie wiadomo co będzie kiedyś z tym lasem- należy do gminy.

Najbardziej lubię grujeczniki, za zmienność barwy liści w sezonie i za pokrój.
Może mnie zmartwiło, że tej wiosny popękała mrozowo kora, mam nadzieję jednak, że drzewo sobie poradzi.
Odkryłam ostatnio, że buczek też ma mrozowe pęknięcie, muszę zasmarować.

Mgduska napisał(a)
Asia, ślicznie jest u Ciebie i bardzo lubię ten klimat przyogniskowy, widać luz, takie fajne miejsce do posiedzenia i popatrzenia w ogień, w gwiazdy. Ależ Ci wszystko pięknie rośnie

Magda, cieszę się, że Ci się podoba. Te fotele to był strzał w dziesiątkę. Nie ograniczają nas, można postawić gdzie się chce i jaka wygoda

Zobacz jak ładnie rośnie turzyca od Ciebie. Wiosną ją podzielę i tam trochę dosadzę, bo jak skończymy oczko to miejsce się tam zrobi.

Edit. Obok rośnie też ta siewka i ładnie przybrała na masie
Tajemniczy Ogród 12:48, 09 cze 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
No znowu te śliczne zdjęcia, a nie mam czasu, żeby nad nimi podumać. Zapisałam sobie kilka na spokojniejsze czasy.
Fajnie świeci sesleria na rabacie. A ja jej ciągle nie mam, koleżanki forumowe wykupiły

Ooo, ona tak pięknie się rozrasta, że warto kupić jedną - dwie i dzielić, rośnie wszędzie, łącznie z piaskiem, byle słońce miała

Edit: tak patrzę i patrzę, na tej drugiej fotce jak nic jakiś robaczek przysiadł
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:39, 09 cze 2022

Do góry
Czy to jakaś choroba ?

Trawa była wysoka ale od dołu cała zgniła, skosilem krócej i takie coś powstało
Ogród z zegarem 12:04, 09 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kasiu, dwa dni po tych ostatnich fotkach już widać różnicę, szczególnie przy różach.

Daria, jak patrzę na tempo wzrostu chwastów, to też mi się nie chce . Ale i tak idę tyrać. Dziś tylko godzinę pieliłam, bo deszcz się rozpadał. Wczoraj i przedwczoraj też padało (lało), więc roślinki podlane.
Rabata z pniami dziękuje

Ewa, dziękuję . Masz rację, nie mogę się doczekać buszu .

Dla Was Gartenprinzessin Marie-José

Ładna, a bardzo kolczasta ? ja juz wybieram takie mniej lub bez
Szkodniki róż - problemy 12:03, 09 cze 2022

Do góry
Witam, jestem amatorem w pielęgnacji róż i jest to moja druga róża, jednak po okresie zimowym zaobserwowałam początkowo stopniową utratę liści, a ostatnio również przebarwienia na liściach i łodydze. Jaka to może być choroba? Jak sobie z tym poradzić ?

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:00, 09 cze 2022

Do góry
Piwonie u mnie nadal w pąkach
Takie mam śmieszne czosnki, wykopałam je z rabaty i mieszkają w donicach. Muszę im znaleźć docelowe miejsce, ale fajne są, takie gwiazdeczki Chyba u Marty widziałam takie same.

Nie wiecie co dolega mojej szałwii? Wygląda jakby ktoś ją opluł Różyczki Sea Foam, te które zrobiły się żółte po przesadzeniu nawet odżyły, ale chyba nie zakwitną, przynajmniej ta, która oberwała najbardziej.

Choroby róż 12:00, 09 cze 2022

Do góry
Choroby róż 11:59, 09 cze 2022

Do góry

Witam, jestem amatorem w pielęgnacji róż i jest to moja druga róża, jednak po okresie zimowym zaobserwowałam początkowo stopniową utratę liści, a ostatnio również przebarwienia na liściach i łodydze. Jaka to może być choroba? Jak sobie z tym poradzić ?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:53, 09 cze 2022

Do góry
Kilka ogrodowych pstryków, róże zaczynają Leonardo i Garden of Roses po wiosennym przesadzeniu zbudowały ładne krzaczki, MW ma kilka kwiatków, a Wiliam nadal nie żyje , bukszpan też się nie obudził i przez to różanka wygląda jak niedokończona i daleko jej do efektu z projektu jedna z kupionych rozplenic też wygląda marnie, moja podzielona chyba też dojść do siebie nie może.

Już miałam pustą donicę przy wjeździe i miałam ją obsadzać, roślinki już mam i znowu mam pełno kompostu
Ogrodowy Kalejdoskop 11:35, 09 cze 2022

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies